Naj se Nello čim manjkrat zaplete v zakonski prepir ... (fotografija je simbolična). Foto: Reuters
Naj se Nello čim manjkrat zaplete v zakonski prepir ... (fotografija je simbolična). Foto: Reuters

Ruggiero je za italijanske medije pojasnil svojo potezo: "Imam štiri brate, vsi so poročeni, zato so moji starši tudi od mene pričakovali ta korak. Ljubezni svojega življenja nisem našel, a staršev nisem želel razočarati. Nato pa sem spoznal, da tako ali tako nikogar ne ljubim bolj kot samega sebe. Ne želim, da me družba vidi kot nekakšnega odpadnika."

Ko je za njegovo namero izvedela neka televizija, so mu ponudili, da celoten poročni obred prenašajo prek malih zaslonov. "Strinjal sem se, a v zakon bi skočil tudi brez televizijskih kamer. Poročil sem se predvsem zaradi staršev, saj sem jim želel pokazati, da ni z menoj nič narobe, čeprav sem samski," je dejal Ruggiero, ki je menda prvi človek na svetu, ki je za svojega zakonskega partnerja izbral kar samega sebe.

Poročni obred je bil, kot se šika. Nello je na obred povabil veliko svojih prijateljev in sorodnikov, lepo se je uredil in prijezdil na belem konju. Nato je izrekel poročno zaobljubo in si nataknil prstan, druščina pa je mladoporočencu nazdravila s penino. Za poročni ples pa je vendarle potreboval soplesalko, zato mu je televizijska ekipa pripeljala privlačno brazilsko plesalko sambe.

Nello Ruggiero se je po zabavi, ki je trajala do jutranjih ur, odpravil še na medene tedne v Egipt.

Nekaj utrinkov poročnega slavja je objavil tudi na svojem Facebooku.