Ivani Trump po ločitvi od Donalda nikakor ni šlo slabo - danes je milijonarka in lastnica več znak oblačil in kozmetike. Foto: Reuters
Ivani Trump po ločitvi od Donalda nikakor ni šlo slabo - danes je milijonarka in lastnica več znak oblačil in kozmetike. Foto: Reuters
Rovinj velja za eno najlepših mest na Jadranu. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Polo velja za kraljevski šport, v Rovinju pa ga bodo odigrali prvič. Foto: Reuters

Slikovito istrsko obmorsko mestece bo svoj prvi Rovinj Beach Polo turnir gostilo med 12. in 15. majem v zalivu Porton Biondi, kjer posebej za te potrebe prav v teh dneh urejajo peščeno igrišče za polo velikosti 70 krat 40 metrov, tribune in prostor za druženje.

Kot poroča Glas Istre, se bodo na turnirju v tem kraljevskem športu pomerile štiri mednarodne ekipe igralcev iz Argentine, Švice, Nemčije, ZDA, Švedske in Velike Britanije na približno 50 argentinskih plemenskih žrebcih.

Da bo šlo res za galadogodek, priča tudi seznam že potrjenih gostov, ki bodo na tribunah turnir spremljali - predvsem je tu 67-letna Ivana Trump, na Češkem rojena nekdanja manekenka, ki je bila s Trumpom poročena med letoma 1977 in 1992, v zakonu pa so se jima rodili trije otroci, med njimi Donaldova desna roka pri predsedniški kampanji, Ivanka Trump.

Ivana, ki je ohranila priimek Trump, je danes lastnica več modnih in kozmetičnih znamk, po Trumpu pa je bila poročena še dvakrat, a noben zakon ni zdržal. S Trumpom sta ohranila dobre odnose, pred kratkim je celo dala intervju, v katerem je podprla predsedniško kampanjo nekdanjega moža in na novinarsko vprašanje, kaj meni o Melanii Trump kot prvi dami ZDA, odgovorila, da se bo "povsem v redu obnesla".

Znano sicer je, da je imela Trumpova še pred kratkim kar nekaj pripomb čez 46-letno Sevničanko, češ da "ne zna govoriti, ne zna imeti govora in niti ne hodi na dogodke".

Vsak dan vrsta galadogodkov
Poleg Ivane Trump v Rovinj prihajajo še Matthäus z družino, potomec ugledne nemške družine, baron Enno von Ruffin, "kralj kave" in nekdanji tržaški župan Riccardo Illy ter številna druga znana imena iz poslovnega sveta, politike in zabave.

Na turnirju bo sodil aktivni poloigralec z 20 leti izkušenj Marc Holmes, ki je bil svoj čas proglašen celo za najboljšega sodnika v tem športu. Vlogo komentatorja pa bo prevzel nekdanji britanski igralec pola Chris Hyde, še ena legenda v tem športu.

Gosti bodo nastanjeni v znamenitem rovinjskem hotelu Lone (o njem smo na naših straneh že pisali), kjer bo 12. maja ob hotelskem bazenu tudi zabava dobrodošlice, dogodke 14. maja bo odprla parada z bentleyji čez središče Rovinja, ki se bo končala pred hotelom Adriatic (o njem smo pisali tu) s šampanjskim sprejemom, večerna galazabava v slogu Jamesa Bonda pa bo potekala v še enem petzvezdičnem rovinjskem hotelu, Monte Mulini.

Bogat bo tudi spremljevalni program, od parade konj do razstave bentleyjev in Tiffanyjevega nakita, VIP-gosti pa bodo vsak dan sklenili z galavečerjo.