Trkaj je začel rapati v srednji šoli. Foto: BoBo
Trkaj je začel rapati v srednji šoli. Foto: BoBo
Zlatko
Zlatko je prav tako kot Trkaj začel z rapanjem v najstniških letih. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Tako Zlatko, kot Trkaj sta začela repati že v srednji šoli. V sobotni oddaji Hudo, na Prvem programu Radia Slovenija sta povedala, da je najbolj pomembno, da mladi material črpajo iz svojih čustev, razmišljanj in svojih lastnih življenjskih zgodb. Tudi devetošolci, ki poslušajo rap glasbo pravijo, da se dober raper ne sme ozirati na mnenja drugih. V besedilu mora izraziti samega sebe. Še posebno pomembno pa je, da pri tem ne žali nikogar.

Mladi ljubitelji te glasbene zvrsti so še povedali, da ne marajo poslušati besedičenja o svojem lastnem bogastvu in drogah. Dober rapovski glasbenik mora imeti svojo zgodbo, ki jo umesti v širše trenutne družbene razmere.

Vsak od vas ima svojo zgodbo, ki jo lahko napiše in morda zavije v rap obliko. Če ste v osnovni ali srednji šoli, lahko zgodbo povežete s temo poklici in se posnamete ter sodelujete na natečaju rapa Programa za mlade. Zakaj pa prav poklici, se sprašujete? Ker je izbira poklica pomembna odločitev, ki zaznamuje naše življenje in ker osnovnošolski novinarji, ki v letošnjem šolskem letu sodelujejo pri Radiu Hudo!, pripravljajo tekmovalne posnetke o različnih poklicih. Najboljši trije mladi raperji bodo svojo pesem posneli na Radiu Slovenija in 31. maja 2014 nastopili na sklepni prireditvi Radia Hudo! v studiu 14 Radia Slovenija. Neposredno jo bo prenašal 1. program.

Čas za prijavo se bo iztekel 31. marca, vse informacije pa najdete na www.rtvslo.si/mladi.