Priznanje RTV Slovenija za svoje delo v preteklem letu je iz rok direktorja RTV-ja Marka Fillija prejel tudi MMC-jev Slavko Jerič. Foto: MMC RTV SLO
Priznanje RTV Slovenija za svoje delo v preteklem letu je iz rok direktorja RTV-ja Marka Fillija prejel tudi MMC-jev Slavko Jerič. Foto: MMC RTV SLO
Prejemniki priznanj RTV Slovenija za izjemne dosežke oz. nadpovprečne delovne prispevke v daljšem delovnem obdobju
Priznanja za izjemne dosežke oz. nadpovprečne delovne prispevke v daljšem delovnem obdobju pa so prejeli (od leve porti desni): Miha Žibrat, Janez Ivan Lotrič, Jadran Sterle, Anastazija Renko in Irma Ferlinc Guzelj. Foto: Jernej Kokol
Miha Žibrat prejel laskavo priznanje
RTV nagradil najzaslužnejše sodelavce

Med nagrajenci je tudi MMC-jev novinar in avtor športnega SOS-a Slavko Jerič.

V obrazložitvi priznanja za izjemne oz. nadpovprečne delovne dosežke v preteklem letu je vodstvo RTV Slovenija zapisalo, da je Slavko Jerič avtor projekta oz. spletnega portala za ljubitelje športne statistike, Športni SOS. "Gre za edinstveni projekt v Sloveniji, za katerega piše poglobljene avtorske članke o zgodovinskih in aktualnih športnih dogodkih, podkrepljene s statističnimi podatki. Dodano vrednost prinašajo tudi njegovi odgovori na vprašanja uporabnikov. Za svoje delo je v 2013 prejel priznanje odličnosti statističnega poročanja v medijih s strani Statističnega društva Slovenije," so še zapisali.

Športni SOS bo sicer med svetovnim prvenstvom v nogometu tudi del studijskega programa na TV Slovenija 2. Jerič bo takrat vsak dan odgovarjal na vaša nogometna vprašanja, ki mu jih lahko že zdaj pošiljate.

Trije nagrajenci za življenjsko delo
Priznanja za življenjsko delo je direktor javnega zavoda Marko Filli podelil dolgoletnemu sodelavcu Uredništva oddaj o kulturi na TV Slovenija, Iztoku Janezu Premrovu, TV- in filmskemu snemalcu Janezu Kališniku in režiserju številnih najbolj prepoznavnih TV-oddaj, Petru Juratovcu.

Za izjemne dosežke oz. nadpovprečne delovne prispevke v daljšem delovnem obdobju je RTV Slovenija nagradila referentko za obračun RTV-prispevka Anastazijo Renko, urednico oddaje Ljudje in zemlja na TV Maribor Irmo Ferlinc Guzelj, ustvarjalca dokumentarnih filmov Jadrana Sterleta, enega izmed najbolj poznanih radijskih in televizijskih napovedovalcev Janeza Ivana Lotriča ter dolgoletnega sodelavca Športnega programa TV Slovenija, Miho Žibrata.

Častna priznanja za delo na RTV Slovenija pa so prejeli Darja Korez Korenčan, Jože Mazovec, Jožef Možina in Marija Miša Molk.

Priznanje za izjemne oz. nadpovprečne delovne dosežke v preteklem letu so poleg Slavka Jeriča dobili: radijski novinar Aleksander Čobec, ustvarjalci radijske igre Ženska bomba Alen Jelen, Darja Hlavka Godina in Matjaž Miklič, urednica projekta Village folk/Ljudje podeželja Barbara Zrimšek, glavni producent informativnega programa Damjan Zupančič, urednica, voditeljica in novinarka oddaje Prava ideja, Edita Cetinski Malnar, ekipa glasbenega uredništva Vala 202 in Jure Longyka, ekipa športnega uredništva Vala 202 pod vodstvom Igorja Tominca, novinarka Eugenija Carl, scenarist in režiser Igor Vrtačnik, Janko Petrovec z Radia ARS, vodja inženiringa na TV SLO Matjaž Fajdiga, novinarka in voditeljica 1. Programa Radia Slovenija Mojca Delač, vodja službe za odnose z javnostmi Sabrina Povšič Štimec ter Stefano Lusa in Andrea Flego, ki pripravljata informativno oddajo Radia Capodistria z naslovom Pandorina skrinja.

Miha Žibrat prejel laskavo priznanje
RTV nagradil najzaslužnejše sodelavce