Francis Mathew upa, da bo ljubezen svojega življenja našel v ukrajinskem resničnostnem šovu. Foto: You Tube
Francis Mathew upa, da bo ljubezen svojega življenja našel v ukrajinskem resničnostnem šovu. Foto: You Tube
Ljubezen
"Čudna so pota ljubezni," verjame Francis Mathew. Foto: BoBo

Francis Mathew, prapranečak zadnjega ruskega carja Nikolaja II., se je v svojih 33 letih poskusil že v marsičem. Nekaj časa je živel v džungli, igral v bollywoodskih filmih, se "izučil" za kaskaderja (obvlada številne borilne veščine), se preživljal z vrtnarjenjem, zdaj pa se ukvarja s fotografijo.

Priznava, da ga je v življenju vedno spremljala sreča, le na enem področju je ni našel - v ljubezni. Zdaj jo bo iskal na ukrajinski televiziji v resničnostni oddaji Sanjski moški (gre za ameriško licenčno oddajo The Bachelor), za njegovo srce pa se bo potegovala cela kopica mičnih mladenk - na razpis se je prijavilo več kot 16.000 Ukrajink, izmed katerih so jih producenti nato izbrali 25.

"Vem, da sem zdaj pripravljen na resno zvezo. V bistvu sem bil že nekaj let. Ampak sem tudi precej izbirčen, ko gre za iskanje resnejšega dekleta. Zelo težko je najti nekoga, s katerim se ujameš," je "princ", kot ga oglašujejo na ukrajinski televiziji (čeprav nima plemiškega naziva), dejal v pogovoru za Associated Press.

Ne le prepiri, za princa so se tudi steple
Kot napoveduje televizija STB, na kateri bodo resničnostno oddajo začeli predvajati marca, je bilo snemanje precej pestro - dekleta so se menda zapletala ne samo v prepire, ampak tudi v čisto prave pretepe, in vse to v želji, da s "sanjskim moškim" preživijo čim več časa in ga prepričajo, da so prave zanj.

Posnetih je bilo 12 epizod šova, snemanja pa so potekala v Ukrajini, na Finskem, Šrilanki in še na nekaterih drugih "romantičnih" krajih. Osrednji zvezdnik resničnostnega šova priznava, da je zamisel, da bi po nekaj zmenkih našel ljubezen svojega življenja, rahlo nenavadna, če ne celo nora, vendar pravi: "Skrivnostna so pota ljubezni." "Če jo je mogoče najti na najbolj nenavadnih, nepričakovanih krajih, zakaj je ne bi morda tudi na TV-ju?" se še sprašuje 33-letnik.

Sporazumevali so se s simultanimi prevodi
Ker Mathew slabo govori rusko oz. ukrajinsko, so morali za uspešno sporazuvanje tako on kot dekleta nositi slušalke, da so poslušali simultane prevode tega, kar jim je sogovornik/-ca povedal/-a. Mathew, ki živi na Škotskem, je ob tem pojasnil, da se je za sodelovanje v ukrajinski oddaji odločil tudi zato, ker upa, da bo tako znova odkril svoje slovanske korenine.

Njegov dedek po revoluciji v London
Francis Mathew je sin danes 61-letne princese Olge Andrejevne Romanov, katere oče, princ Andrej Aleksandrovič Romanov, je bil nečak Nikolaja II., zadnjega ruskega carja, ki so ga po oktobrski revoluciji skupaj z družino ubili boljševiki. Francisov dedek je po revoluciji pobegnil in si nov dom ustvaril v Veliki Britaniji, tako da se je Francis rodil v Londonu in odraščal na Škotskem.

Spodaj si lahko pogledate videa, sestavljena iz fotografij trenutno najbolj zaželenega samca v Ukrajini in fotoutrinkov s snemanja resničnostne oddaje.