Španska policija je objavila fotografije prsnih vsadkov, napolnjenih s kokainom. Foto: EPA
Španska policija je objavila fotografije prsnih vsadkov, napolnjenih s kokainom. Foto: EPA

Med pregledom potnikov letala, ki je v petek priletelo iz Bogote, so kretnje in vedenje domnevne turistke vzbudili sume pri agentih za narkotike. Potem ko pregled prtljage ni prinesel rezultatov, so pri 43-letnici izvedli še telesno preiskavo.

Takrat so odkrili določene nepravilnosti in deformacije na obeh dojkah. Osumljenka je takrat postala živčna in na koncu priznala, da ima prsne vsadke s kokainom. Žensko so nato odpeljali v bolnišnico, kjer so ji vsadke odstranili in v njih odkrili kar 1,7 kilograma prepovedane droge, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Čeprav gre za precej nenavaden primer, se ni prvič zgodilo, da se je španska policija srečala s tihotapci mamil, ki so uporabili prsne vsadke. Decembra leta 2012 je v Barceloni iz Bogote priletela ženska iz Paname, med pregledom umetnih dojk pa so odkrili 1,4 kilograma kokaina.

Tihotapci so sicer vse bolj iznajdljivi pri svojem delu, saj droge med drugim skrivajo pod lasuljami, ali pa jih celo umešajo v mavec, ki ga nato dajo na kak "polomljen" ud.

Na letališču v Madridu so samo letos doslej zasegli okoli pol tone kokaina, policisti pa so zaradi tihotapljenja aretirali 189 ljudi, še navaja AFP.