Chopard je eden izmed uradnih sponzorjev festivala. Foto: Reuters
Chopard je eden izmed uradnih sponzorjev festivala. Foto: Reuters

Nakit je bil namenjen zvezdnicam, ki se v teh dneh zgrinjajo nad slovito mesto na Azurni obali in tamkajšnjo rdečo preprogo.

Dragulje so ukradli iz sefa hotelske sobe Chopardovega uslužbenca v hotelu Novotel, poroča BBC. Chopard je sicer eden izmed uradnih sponzorjev festivala, ki se je odprl v sredo s premiero Velikega Gatsbyja.

Ironično se je tatvina zgodila na isti dan, ko so na festivalu predvajali The Bling Ring, najnovejši film režiserke Sofie Coppole o dijakih, ki vlamljajo v domove zvezdnikov, ko so ti na premierah, in jim kradejo dizajnerska oblačila, torbice in čevlje.

Nov incident: streljanje v zrak
Iz Cannesa pa so zvečer poročali o novem incidentu. Policija je prijela moškega, ki je streljal v zrak blizu televizijskega studia na festivalu.

Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, je Canal+ zaradi incidenta prekinil neposredno poročanje s festivala, saj je moški, potem ko ga je prijela policija, zaklical še "granata", kar je povzročilo nekaj zmede. Takrat so kratko prekinili prenos.

Vodja televizijske oddaje Michel Denisot je sicer nato po nadaljevanju oddajanja zatrdil, da je moški streljal s slepimi naboji.