Uspešnica južnokorejskega glasbenika Psyja je na YouTubu že presegla 2,3 milijarde ogledov. Foto: YouTube
Uspešnica južnokorejskega glasbenika Psyja je na YouTubu že presegla 2,3 milijarde ogledov. Foto: YouTube

Uspešnica južnokorejskega glasbenika Psyja je tam namreč presegla 2,3 milijarde ogledov.

Na drugo mesto se je uvrstil video skladbe Baby Justina Bieberja in raperja Ludacrisa z 1,15 milijarde ogledov. Katy Perry je zasedla tako tretje kot četrto mesto - Dark Horse je imel 917 milijonov, Roar pa 889 milijonov ogledov. Na peto mesto se je z 856 milijoni ogledov uvrstil video Party Rock Anthem elektronske plesne zasedbe LMFAO.

Gangnam Style porušil števec ogledov
Video Gangnam Style je sicer poskrbel še za eno senzacijo na YouTubu. Ko je decembra lani dosegel 2,147 milijarde ogledov, je porušil števec ogledov.

Uporabniki so si video po doseženi meji še lahko predvajali, števec pa tega ni dokumentiral, zato so bili skrbniki portala prisiljeni uporabiti novo kodo za štetje. Skrbi za ponovno zrušenje števca pa zdaj ni več, saj ta po novem omogoča do 9,22 trilijona ogledov.


Pet največkrat ogledanih videov na YouTubu je zbranih tudi spodaj, dodali pa smo tudi prvi video, ki je bil pred desetletjem tja naložen - 23. aprila 2005 je njegov soustanovitelj Jawed Karim naložil 18-sekundni posnetek z naslovom Me at the zoo (Jaz v živalskem vrtu)!