Eksplicitni prizori iz filma Nymphomaniac so povzročili umik napovednika. Foto: YouTube
Eksplicitni prizori iz filma Nymphomaniac so povzročili umik napovednika. Foto: YouTube

Napovednik za film Nimfomanka (Nymphomaniac), ki nosi naslov Chapter 5: The Little Organ School, je bil v petek najprej objavljen na YouTubu, nato pa še isti dan nemudoma umaknjen.

Kršil naj bi namreč pravila spletne platforme glede golote, da ta "večinoma ni dovoljena, še posebej če je v seksualnem kontekstu ... razen nekaterih izjem za izobraževalne, dokumentarne, znanstvene in umetniške namene, vendar le, če je to edini namen in ni neutemeljeno preveč nazorno".

Filmski napovednik prikazuje sliko, razdeljeno na tri dele, v vsakem izmed okvirčkov teče svoja zgodba, sporno pa je bilo zelo nazorno gibanje v postelji, ki sta ga uprizorila igralca Shia LeBeouf in Stacy Martin, ki igra mlado Charlotte Gainsbourg, sicer glavno junakinjo zgodbe.

Val ogorčenja zaradi umika
Umik napovednika je sprožil burne odzive na spletu, zato so se pri YouTubu hitro odzvali in spremenili svojo odločitev. "Glede na velikansko količino posnetkov na naši spletni strani včasih sprejmemo tudi napačno odločitev," je priznal njihov predstavnik za odnose z javnostmi. "Ko smo bili opozorjeni, da je bil napovednik odstranjen neupravičeno, smo ga hitro vrnili," je pojasnil. So pa pri YouTubu dodali opozorilo o zahtevani starosti, ki onemogoča ogled mlajšim gledalcem.

Film bo na Danskem in Norveškem premierno prikazan pozimi, drugo leto pa tudi na filmskem festivalu v Cannesu.