Bo triletnik zdržal vse pritiske ali bo imel čez nekaj let vsega dovolj in za snooker niti slišati ne bo več hotel? Foto: Reuters
Bo triletnik zdržal vse pritiske ali bo imel čez nekaj let vsega dovolj in za snooker niti slišati ne bo več hotel? Foto: Reuters

Kitajčku mediji napovedujejo blestečo kariero, za njegovo promocijo so uredili tudi srečanje z legendo snookerja, sedemkratnim svetovnim prvakom Stephenom Hendryjem, s katerim sta se v nedeljo pomerila v Pekingu.

Vangu so bile palica in krogle položene praktično v zibko, saj je njegov oče Vang Jin velik navdušenec nad tem športom, ki je na Kitajskem zelo priljubljen, sicer pa največ vrhunskih igralcev prihaja z Otoka. Oče je tako sinčku že pri enem letu v roke potisnil palico - in mu odvzel vse druge igrače, tako da so Vangova edina zabava postale pisane krogle. Mizo mu je oče namestil kar v domači garaži.

Po dveh letih trde vadbe - trenira dvakrat dnevno, skupno po pet ur, mu že uspe v desetih sekundah 15 krogel spraviti v luknjo. S tem videoposnetkom je obkrožil svet in navdušil tako kitajske kot mednarodne medije. Po srečanju s Hendryjem si njegov oče želi, da bi lahko mali veliki up kmalu začel hoditi na mladinska tekmovanja, dolgoročni cilj pa je, da bi Vang postal še boljši kot trenutno najboljši kitajski igralec snookerja Ding Džunghui. A vlada splošno prepričanje, da se njegov oče ne bo sprijaznil z ničimer manj kot z naslovom svetovnega prvaka in s prvim mestom na svetovni lestvici.

Prikaz fantovega znanja snookerja si oglejte v spodnjem videoposnetku, v galeriji pa je nekaj fotografij s srečanja s Stephenom Hendryjem in iz njegovega vsakodnevnega življenja.