Preroška hobotnica Paul tokrat z napovedjo Nemcev ni osrečila. Foto: Reuters
Preroška hobotnica Paul tokrat z napovedjo Nemcev ni osrečila. Foto: Reuters

Že v ponedeljek je svet obšla novica, da je mehkužec z nadnaravnimi močmi napovedal, da bo zmagovalka polfinalne tekme med Nemčijo in Španijo Španija, a se je pozneje izkazalo, da je šlo za prevaro. Zdaj pa je Paul prav zares (pa čeprav po kratkotrajnem oklevanju) izbral špansko posodo s hrano.

Nemci so sicer v ponedeljek besneli, ko so si neznanci privoščili njihov Kraken-Orakel, kot ga ljubkovalno imenujejo. Fotografija, na kateri hobotnica s svojimi lovkami sega v posodo s špansko zastavo, je bila namreč čisto navaden ponaredek - Paul je na njej sedel v popolnoma istem poožaju kot takrat, ko je izbiral zmagovalca tekme med Nemčijo in Srbijo.

Do zdaj 100-odstotno zanesljiv
Kot je znano, preroškemu Paulu, ki slovi po svoji izredno uspešno statistiki pri napovedovanju tekem, pred vsako tekmo Nemčije v akvarij postavijo dve posodi s hrano, eno z nemško zastavo, drugo pa z zastavo njihovih nasprotnikov. Paul s svojimi lovkami nato odpre eno od posod, poje hrano v njej in s tem napove zmago te države.

Paul je do zdaj pravilno napovedal rezultate vseh tekem Nemčije, tudi poraz proti Srbiji. Zato ni nič nenavadnega, da so nemški navijači ob novici, da je Paul napovedal zmago Španije v polfinalu prvenstva, že začeli žalovati.

A kaj kmalu so iz vodnega parka v Oberhausnu sporočili, da Paul sploh še ni izbiral in da bodo takoj po odločitvi objavili tudi videoposnetek, tako kot so delali tudi do zdaj. Nemški navijači so nato lahko za nekaj spet upali. Nato pa je iz Oberhausna prišla pretresljiva novica - Paul je na koncu prav zares izbral Španijo.

Na Euru se je zmotil. In to ravno pri tekmi Nemčija - Španija
Hobotničino odločanje med posodama je sicer v živo prenašalo več nemških televizij. Komentatorji so na plan potegnili tudi Paulovo statistiko napovedovanja na Euru 2008, ko se je enkrat zmotil - takrat je napačno napovedal ravno rezultat tekme med Nemčijo in Španijo, ko je kljub drugačni Paulovi napovedi zmagala Španija. Kako pa bo tokrat, bo jasno v sredo.

Spodaj si lahko ogledate tudi videoposnetek Paulovega izbiranja med Namčijo in Španijo.