Filip Flisar, kot sta ga naštudirala zakonca Hamilton. Foto: Jani Ugrin
Filip Flisar, kot sta ga naštudirala zakonca Hamilton. Foto: Jani Ugrin
In še predsednik države Borut Pahor. Foto: Jani Ugrin
Med njune atrakcije pa sodijo tudi oponašanje Stevieja Wonderja, Batmana ... Foto: Jani Ugrin

Oba sta profesionalna čarovnika in nekega dne sta na eni izmed porok želela dodati nekaj posebnega, kar ni čarovnija. "Ko vadiva, imava pred sabo zaslon. Projektor postaviva v dnevni sobi in zagrneva zavese. Nato pa samo vadiva kakšnih 30 minut. Imava odmor, greva na kavo, se spet vrneva pred zaslon in nadaljujeva naslednjih 30 minut. To počneva v nedogled. Vadiva, dokler se ne utrudijo prsti. In dokler um ni že toliko izurjen, da ni treba več razmišljati o gibih prstov," je pojasnil Ian ob gostovanju v oddaji Ne se hecat'.

Posebej za to oddajo sta naštudirala odseva slovenskega prvaka v smučarskem krosu Filipa Flisarja in predsednika države Boruta Pahorja. "Pred mesecem dni sva izvedela, da ju bova morala oponašati, in od takrat sva ju vsak dan vadila po eno uro," je razložil Ian. Ob tem ga je takoj dopolnila Elisa: "Filip ima zelo nenavadne brke." Prav ti brki so jima povzročili kar nekaj težav. "Da, ima brke. In nekaj časa vsa razmišljala, kako bi jih ustvarila. Predstavljalo nama je kar manjši izziv. Zdaj, če dobro pomisliva, lahko rečeva, da nama je kar uspel," je pojasnil Ian.

Več o njunem nastopu in preostalih točkah v oddaji najdete na Facebookovi strani oddaje Ne se hecat'.

Nastopata po vsem svetu, veliko na turističnih ladjah. Na mesec pa imata od deset do trideset predstav. Izdelavo senc imata med nastopi razdeljeno, saj so odvisne od oblike prstov. "On zna zelo dobro oponašati Stevieja Wonderja," je poudarila Elisa. "Ker imam debele prste. Če bi Elisa postavila svoje prste v isti položaj, bi bila videti senca drugačna. Veliko pa je tudi odvisno od svetlobe: od kod prihaja, ali je dobra ali ne," jo je dopolnil Ian.

Lažje bi potegnili zajca iz klobuka
Toda tisto, kar se običajnim ljudem zdi najlažje, je za njiju po navadi najtežje. "Smešno je ... Pred dnevi sva snemala neki oglas za avtomobil in nama je nekdo rekel, naj narediva nekaj lahkih senc - kot je na primer zajec. Ampak zajca je najtežje narediti. Sam tega ne znam, ker so moji prsti drugače oblikovani od njenih. Elisa ga lahko naredi, jaz pa se trudim, da bi postavil prste v pravi položaj, pa mi ne uspe. No, nekajkrat mi je uspelo," se je spominjal Ian.

Spodaj si lahko še enkrat pogledate njun nastop.