Bolezni-zdravila
slice
Padec precepljenosti: Kazenski pregon je mogoč, a zdravniki so do represije zadržani
Posvet o cepljenju Slovenske medicinske akademije, 22. junij 2017 ob 18:26 Upadanje precepljenosti pod 95 odstotkov, ki še zagotavljajo kolektivno varnost, skrbi medicinsko stroko, a spopadanje s komunikacijo pri dvomu o učinkovitosti cepljenja odpira številna vprašanja.
209
 • Po 177. členu kazenskega zakonika lahko kazensko odgovarjajo starši, ki odklonijo obvezno cepljenje in ti otroci prenesejo nalezljivo bolezen na drugega.
 • Ali bo zdravstvena reforma zavrla množično oglaševanje tujih zdravstvenih storitev?
  53
  22. junij 2017 ob 06:33 Novela zakona o zdravniški dejavnosti bo urejala tudi oglaševanje zdravstvenih storitev.
  "Bolnika z demenco ne smemo prepričevati, da je z njim kaj narobe - to je nesmiselno!"
  58
  12. junij 2017 ob 06:30 "Na koncu pogosto vprašajo: 'Kdaj bo prišla mama?'. Ne smemo se odzvati s pojasnilom, da je že 30 let mrtva, ker jih bo to zelo prizadelo. Boljša je pritrditev, da bo že prišla," svetuje Štefanija L.
  130 italijanskih družin želi zaradi obveznega cepljenja poiskati azil v Avstriji
  129
  10. junij 2017 ob 08:53 Skupina nemško govorečih staršev iz severne Italije je ogorčena nad novim določilom, da morajo biti otroci pred vstopom v šolo obvezno cepljeni, zato želijo poiskati azil v sosednji Avstriji.
  Ketamin se kaže kot eden največjih prebojev pri zdravljenju depresije
  68
  2. junij 2017 ob 10:01 Prvi testi zdravljenja bolnikov z depresijo s ketaminom kažejo izredno pozitivne rezulatate, zato britanski zdravniki pozivajo k širjenju testiranj in močnejšemu financiranju.
  Obravnava bolnikov z multiplo sklerozo: Nova zdravila, a nedopustno dolgo čakanje na preglede V zadnjih letih je viden občuten napredek pri obravnavi multiple skleroze, na voljo so nova zdravila, a se bolniki spopadajo z dolgimi čakalnimi vrstami, stroka pa s pomanjkanjem kadrov.
  15
  "Smrtonosna" dizelska vozila - trdi delci v zraku slabijo srce Srce ljudi, ki dihajo umazan zrak, je manj zdravo v nasprotju z ljudmi, ki so na čistem zraku, ugotavlja nova študija.
  106
  Kronična vnetna črevesna bolezen: ni dovolj le zdravljenje Za kronično vnetno črevesno boleznijo v Sloveniji trpi okoli 7.000 ljudi, pristojni pa opozarjajo, da je za uspešno obvladovanje bolezni ključno zgodnje odkritje bolezni in bolniku prilagojeno ...
  2
  Italija razmišlja o uvedbi obveznega cepljenja proti ošpicam Zaradi velikega porasta obolelih za ošpicami italijanske oblasti razmišljajo o uvedbi obveznega cepljenja za šoloobvezne otroke.
  55
  Predlog: Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu za otroke in del odraslih Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje predlagajo, da bi država krila stroške cepljenja proti klopnemu meningoencefalitisu za tri leta stare otroke in za odrasle med 45. in 50. letom.
  9
  Demenca - še neozdravljiva, a vseeno je pomembno, da jo odkrijemo zgodaj Demenca je neozdravljiva bolezen, ki prizadene možganske funkcije, kot so spomin, mišljenje, orientacija in sposobnosti presoje. Zdaj jo bodo poskusno odkrivali tudi v okviru projekta Adam.
  3
  Zaradi nizke precepljenosti v Evropi nevarnost izbruha ošpic V desetih evropskih državah, tudi v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem, se je v januarju in februarju več kot podvojilo število obolelih za ošpicami v primerjavi z letom 2016, zato zdravstveni delavci ...
  220
  Akcija 'Ne čakaj, postani darovalec' popeterila vpis med darovalce S kampanjo Ne čakaj, postani darovalec, ki se je začela v januarju, je število opredelitev darovalcev organov po smrti v registru močno naraslo, in sicer v primerjavi z enakim obdobjem lani kar za ...
  10
  Bolniki že lahko izkoristijo možnost zdravljenja z medicinsko konopljo Zdravljenje s konopljo in njenimi derivati je po nekaterih državah že razširjeno, v Sloveniji naj bi ga dokončno uvedli do konca tega leta.
  6
  Vlada omogočila uporabo konoplje v medicinske namene S sprejeto vladno uredbo o razvrstitvi prepovedanih drog je omogočena uporaba konoplje v medicinske namene.
  77

  Kazalo