Dnevne novice

Poudarki

  • Zahteva tudi Glažarjevo razrešitev
  • Je sindikat SPKUC reprezentativen?
UKC
Sindikat je nezadovoljen, ker ga vodstvo ne vabi na seje sveta zavoda. Foto: BoBo

Dodaj v

Sindikat kazensko ovadil vodstvo ljubljanskega UKC-ja

UKC: S sindikatom se bomo sešli
29. januar 2016 ob 15:32,
zadnji poseg: 29. januar 2016 ob 16:17
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Sindikat zdravstva Slovenije je vložil kazensko ovadbo zoper vodstvo ljubljanskega UKC-ja: v. d. generalne direktorice Brigito Čokl in predsednika sveta zavoda Tomaža Glažarja.

Kot navajajo v sindikatu SPUKC, je ovadba posledica kršitve zakona o delovnih razmerjih, v delu, ki govori o obveznosti delodajalca do sindikata (v povezavi s tem je sindikat podal tudi prijavo inšpektoratu za delo), kršitve kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti v delu, ki govori o zagotavljanju pogojev za delovanje sindikata, ter kršitve statuta UKC-ja v delu, ki govori o zagotavljanju pogojev za delo sindikatov.

Posebej Brigiti Čokl očitajo ignoriranje njihovih pozivov po ureditvi statusa sindikata znotraj UKC-ja Ljubljana, Tomažu Glažarju pa, da njihovih predstavnikov ne vabi na seje sveta. Zaradi navedenega v sindikatu od ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc pričakujejo tudi Glažarjevo razrešitev in imenovanje novega predsednika sveta, po potrebi pa tudi imenovanje novih članov predstavnikov države sveta, "ki bodo sposobni v čim krajšem času objaviti in izvesti razpis za izbiro novega generalnega direktorja UKC-ja Ljubljana".

"Ne gre namreč pozabiti, da vse niti v 11-članskem svetu UKC-ja vodi država, ki imenuje šest članov sveta in je tako neposredno odgovorna za stanje naše največje zdravstvene ustanove," opozarjajo v sindikatu.

Je sindikat reprezentativen?
Iz UKC-ja Ljubljana so sporočili, da je v prihodnjem tednu predviden sestanek s predstavniki tega sindikata, na katerem bodo dorekli medsebojno sodelovanje in status reprezentativnosti pri delodajalcu.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
Op
# 29.01.2016 ob 16:19
Čoklovo je Desus dobesedno (oprostite izrazu) potegnil iz riti in jo posadili na položaj v.d. direktorice UKC Ljubljana. Za Baričiča je veljalo podobno, vendar on je bil druga skrajnost- ni bil penzionist kot Čoklova, bil je pa zaposlen na desetih mestih kot da ima njegov dan 72 ur.
Obema je skupno to da sta politično nastavljen kader podobno kot Alenka Smerkolj, ki je pri 25 letih starosti brez izkušenj postala direktorica v finančni službi NLB-ja z izobrazbo (pazi to) profesor španščine in francoščine. Nisem vedel na da filozofski fakulteti jezikovni programi učijo ekonomije. Logično je da kdor dobi službo v državnih podjetjih po političnih povezavah nadaljuje v politiko. Podobna zgodba je Jankovič ko ga je v Mercator nastavil Rop nadaljeval je pa v politiki.
Pa kaj bi pisal primerov pri nas je za 1km gradiva.
Bivši uporabnik
# 29.01.2016 ob 16:12
Se spominjate balkanske kafane z imenom: "Složna brača"?

Menda se je preimenovala v UKC.
severnik
# 29.01.2016 ob 16:34
S se lahko zmenimo in potegnemo črto. Kar ste si nakradli, ste si pač nakradli. Od jutri naprej pa stroga pravila, predvsem pa za vse enaka. S temi ovadbami in postopki nam (državljanom) samo dodatno odžirate denar, haska pa itak nobenega. Po možnosti celo kakšna odpravnina na koncu.
Prudi
# 29.01.2016 ob 16:09
Pa da vidimo to komedijo zdaj :)
SamoSamov
# 29.01.2016 ob 17:34
Primerov pri nas, torej v slovenistanskih krajih je za nešteto km.
don_don
# 29.01.2016 ob 18:08
Ta sindikat je podpisnik zadnjega Aneksa k koleltivni pogodbi za zdravstvo na Vladi, v UKC Ljubljana se pa sprašujejo, če je reprezentativen? Halooo, sprenevedanje na višku!
acccco
# 29.01.2016 ob 17:59
Hvala Bogu,da sem se resil Ukc Lj in Slovenije. Samo se davcno rezidenstvo resim,pa to....Sej ne recem,da je v tujini vse super...samo,da bi moral vsak dan poslusate bedarije, ki se dogajajo v Sloveniji bi znorel. Slovenije je skoda....ima vse ampak skoraj nic izkorisceno...V tujini vsaj vem,da sem tujec ampak po resnici povedano za zdaj tega ne cutim in so me zelo lepo sprejeli kljub temu,da jezika ne obvladam perfekt. So mi rekli,da ob delu in vsakdanjem pogovarjanju z mitarbeiterji bo boljse. Ampak v tujini cenijo znanje in izkusnje, ki jih imam kar dosti. Lp
SamoSamov
# 29.01.2016 ob 17:31
Je štala v klincu na jugo-podlago le prišla do prvega dna ?
davkoplačevalec
# 31.01.2016 ob 11:29
Politično nastavljeni kvazi-managerji slovenskih bolnišnic - na čelu z MiloKC, ki nikoli ne pokukajo iz svojih oblazinjenih pisarn SEVEDA ne morejo rešiti sistema pred kolapsom.
Zakaj so vsi prepričani , da je vodenje bolnišnice enako direktorovanju v tovarni čevljev ali v termoelektrarni. Bonišnica ni proizvodnja - je sistem kjer skupina strokovnjakov (ki ima običajno višjo izobrazbo od povprečno uspešnega dipl ekon - direktorja bolnice)., poskuša delati z zelo ranljivo in občutljivo populacijo bolnih. Bolnik ni enak akumulatorju ali kontejnerju za na ladjo, niti ne penzionskemu gostu v hotelu.... Ne obstaja škart roba, ne obstajajo standardne teže in oblike in napaka ne konča na smetišču ampak pokopališču - in ta individualnost ter subjektivost "materiala" v bolnišnicah na žalost zelooo presega okvirje dojemanja in razmišljanja dipl.ekon. z MBA dopisnim magisterijem. Ko bo direktor bolnice s svojci v solzah presedel noč na trdi klopi čakalnice ali z ramo ob rami stal (ne delal) ob kirurgu med 10-urno operacijo, ali pomagal med.sestri brisat pokakane riti in gnojne rane......potem...bo približnooooo razumel ..kaj je to bolnišnica.
firtoh
# 29.01.2016 ob 21:35
Brezvladje v UKC ustreza vsem podlasicam,ki so prilezle na plano in plenijo,kar se še da.
SamoSamov
# 29.01.2016 ob 17:33
In kdo bo realiziral ta "stroga pravila" ? Kdaj ?
Kazalo