Tomaž Glažar upa, da bo leto 2016 prineslo tako želeni pozitivni rezultat. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Tomaž Glažar upa, da bo leto 2016 prineslo tako želeni pozitivni rezultat. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

O letnem poročilu je potekala dolga in odprta razprava, podrobneje so se posvetili odhodkovnemu delu, opazili, da še vedno precejšnjo težavo predstavlja to, da nekatere storitve niso plačane v celoti, veliko pa bi se dalo storiti tudi glede notranje reorganizacije, so prepričani člani sveta, je za medije pojasnil predsednik sveta Tomaž Glažar.

Lani je bilo po Glažarjevih besedah v UKC Ljubljana napotenih več bolnikov kot v letih pred tem, porast pa je tudi na področju terciarne dejavnosti.

"Upamo, da bo leto 2016 po dolgem času prineslo tako želeni pozitiven rezultat," je izpostavil in dodal, da negativen poslovni rezultat slej ko prej vpliva na likvidnost poslovanja. Težava niso le nepokrite obveznosti do dobaviteljev, pač pa tudi, da se likvidnost rešuje s sredstvi amortizacije.

Razpravljali so tudi o pediatrični in kirurški kliniki, kjer so presežki odhodkov nad prihodki najvišji. Na kirurški kliniki težavo predstavljajo tudi fizične kapacitete, saj so operacijske dvorane zasedene tako rekoč ves dan.