Remškar pravi, da bo vse pojasnil na prihodnji seji. Foto: BoBo
Remškar pravi, da bo vse pojasnil na prihodnji seji. Foto: BoBo
Remškar očitke zavrača kot neutemeljene

Predsednica sveta Onkološkega inštituta Darinka Miklavčič je po seji sveta pojasnila, da so generalnemu direktorju Janezu Remškarju dali še 30 dni časa, da se izreče o odklonih v realizaciji sklepov sveta, ki so jih ugotovili pri analizi njegovega dela.

Naslednja seja sveta bo predvidoma 2. septembra. Kot je pojasnila Miklavčičeva, so člani sveta analizirali delo Onkološkega inštituta oziroma delo Remškarja v času njihovega mandata, torej v obdobju zadnjega leta in pol. Odločitev o odklonih v realizaciji sklepov pa so svetniki sprejeli soglasno.

O ugotovljenih odklonih sicer Miklavčičeva ni želela govoriti, saj je po njenih besedah prav in korektno, da z ugotovitvami sveta najprej seznanijo generalnega direktorja.

Remškarju mesec dni časa za odgovor
"Po 30 dneh bomo preučili njegov odgovor in ugotovili, ali so odgovori Remškarja zaradi odklonov utemeljeni. Na osnovi tega se bomo odločili o nadaljnjih ukrepih," je dodala predsednica sveta Onkološkega inštituta.

Na novinarsko vprašanje, ali je svet zavoda torej začel postopek razrešitve Remškarja, je Miklavčičeva odgovorila, da si je to mogoče razlagati v tem smislu. "Zakon pravi, da se mora direktor razrešiti po določenem postopku, ta postopek pa, lahko rečemo, da se je začel. Ali je utemeljen ali ne, je težko reči," je pojasnila in dodala, da jih Remškar s svojimi odgovori še lahko prepriča.

O sporu med Remškarjem in zdravnikom Erikom Brecljem niso govorili. "Svet zavoda se v notranje spore ne namerava vtikati," je poudarila Miklavčičeva. So pa po njenih besedah skušali vplivati na to, da bi bilo boljše vzdušje med zaposlenimi.

Današnje seje se je Remškar udeležil v spremstvu odvetnika Francija Matoza. Ta je predlagal, naj se točka o analizi Remškarjevega dela umakne z dnevnega reda, vendar pa predloga svet ni podprl. Kmalu potem je svet sejo zaprl za javnost, z nje pa sta odšla tudi Remškar in Matoz.

Remškar očitke zavrača kot neutemeljene