Hipermarketa E.Leclerc Ljubljana in Maribor pozivata, naj osebe, ki imajo katerega izmed domnevno okuženih izdelkov, iz preventivnih razlogov teh ne uživajo, ampak naj jih vrnejo nazaj v trgovino, kjer so jih kupili. Foto: EPA
Hipermarketa E.Leclerc Ljubljana in Maribor pozivata, naj osebe, ki imajo katerega izmed domnevno okuženih izdelkov, iz preventivnih razlogov teh ne uživajo, ampak naj jih vrnejo nazaj v trgovino, kjer so jih kupili. Foto: EPA

Domnevno oporečne izdelke so v Leclercovih hipermarketih prodajali od 15. septembra naprej.

Domnevno okužene klobase
Klobase, ki bi lahko bile okužene z bakterijo salmonele, so naslednje: Saucisson D'Auvergne Label Rouge Nos Regions Ont Du Talent (300 gramov); Saucisse D'Auvergne Label Rouge Nos Regions Ont Du Talent (300 gramov); Saucisse D'Auvergne Label Rouge Monseiur Polette (300 gramov); Saucisse D'Auvergne Label Rouge VPF Monseiur Polette (300 gramov); Saucisson D'Auvergne Label Rouge Monseiur Polette (300 gramov); Saucisson D'Auvergne Label Rouge VPF Monseiur Polette (300 gramov) in Saucisson D'Auvergne Label Rouge VPF Monseiur Polette (250 gramov). Okuženi bi lahko bili vsi našteti izdelki.

Kupci lahko klobase vrnejo
Iz obeh hipermarketov pozivajo, naj osebe, ki imajo katerega izmed naštetih izdelkov, iz preventivnih razlogov tega ne uživajo, ampak naj jih vrnejo nazaj v trgovino, kjer so jih kupili.

Znaki zastrupitve s salmonelo so predvsem težave s prebavili in povišana telesna temperatura. Težave se pojavijo večinoma v prvih 48 urah po zaužitju okuženih živil. Otrokom, osebam z oslabljenim imunskim sistemom in starejšim se lahko pojavijo simptomi v hujši obliki, so še sporočili iz družbe E.Leclerc. Tistim, ki so zaužili katerega izmed omenjenih izdelkov in so opazili katerega izmed omenjenih simptomov, svetujejo čimprejšnji posvet z zdravnikom.