Do potrditve imenovanja v upravi Vzajemne ostaja Irena Kos. Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek
Do potrditve imenovanja v upravi Vzajemne ostaja Irena Kos. Foto: MMC RTV SLO/Ana Svenšek

Z imenovanjem Marije Milojke Kolar Celarc in Igorja Jarca bo uprava Vzajemne tričlanska, sklep o imenovanju obeh članov pa je pogojen - oba morata najprej pridobiti dovoljenje agencije za opravljanje funkcije člana uprave.

Do tedaj v upravi ostaja Irena Kos, ki je nadzornemu svetu že pred časom podala odstopno izjavo. Predsednik uprave pa še naprej ostaja Kidrič, ki ima pogodbo sklenjeno še od takrat, ko je funkcijo nadzornega sveta opravljala Agencija za zavarovalni nadzor. Tako Kidrič kot Kosova sta bila v izredno upravo Vzajemne imenovana lanskega oktobra po razrešitvi vseh članov uprave Boštjana Averja.

Vzajemna je razpis za člana uprave objavila sredi septembra, prijavilo pa se je 19 kandidatov. Po proučitvi vlog in opravljenih razgovorih s kandidati so se člani nadzornega sveta odločili, da člana uprave Vzajemne postaneta Kolar Celarčeva in Jarc. Prva bo pristojna za področje financ, drugi pa za razvojno-komercialno področje.

Nadzorni svet, ki ga sestavljajo predsednik Mirko Miklavčič in člani Mateja Kožuh Novak, Andrej Zorko in Marjan Urbanč ter predstavnika delavcev Darja Korpar in Primož Igerc, se je na današnji seji seznanil tudi z izhodišči za poslovni načrt Vzajemne za prihodnje leto. Seznanil pa se je tudi z aktivnostmi, ki bodo potekale na področju uskladitve poslovanja z novelo zakona o zavarovalništvu, ki začne veljati konec prihodnjega tedna.