Simobil je izjemoma odprl vrata svojih dveh centrov že zgodaj zjutraj. Foto: MMC RTV SLO
Simobil je izjemoma odprl vrata svojih dveh centrov že zgodaj zjutraj. Foto: MMC RTV SLO

Drugi največji slovenski mobilni operater je v svojih dveh prodajnih centrih, v Ljubljani na Čopovi in Mariboru na Glavnem trgu dal v prodajo omejeno količino prenosnih telefonov iPhone 5 16 GB. Zaradi velikega zanimanja rezervacije niso bile mogoče, oba centra pa sta se odprla že ob 6. uri zjutraj.

Najbolj zainteresirani kupci so se za najnovejši Applov izdelek, ki ga v Simobilu v različnih paketih cenijo med 1 in 697 evri, v vrsto postavili že ponoči. Prvi kupec je prišel pred center na Čopovi že v četrtek ob sedmih zvečer. Zaloge pa so seveda takoj pošle. Za drugi val prodaje Applovih mobilnikov Simobil omogoča rezervacije.

Pet milijonov v treh dneh
Ameriški tehnološki velikan Apple, katerega borzna vrednost presega več kot 620 milijard dolarjev, je novo različico svojega priljubljenega prenosnega telefona predstavil 12. septembra. V prvih treh dneh od začetka prodaje pa jih je prodal že več kot pet milijonov.

Novi iPhone je sicer svojo prodajno pot začel 21. septembra, in sicer v ZDA ter Kanadi, Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji, Avstraliji in na Japonskem, pa tudi v Hongkongu in Singapurju. Do konca meseca bo na voljo v dodatnih 20 državah, od danes kot omenjeno tudi v Sloveniji, do konca leta pa v 100 državah.

Jonas Žnidaršič je na portalu Youtube objavil posentek vrste čakajočih na iPhone 5.