Foto:
Foto:
V Windowsih naj bi izboljšali predvsem varnost

Zaenkrat je dostopen le ozkemu krogu privilegiranih uporabnikov, za vse ostale pa naj bi bil prek sistema avtomatičnih popravkov Windows Update na voljo v ponedeljek ali torek. Namestitvena datoteka je dolga 266 megabajtov.

Pri Microsoftu so se v tem paketu osredotočili predvsem na varnost pred spletnimi vdori in različnimi virusi. Vse varnostne nastavitve računalnika so odslej zbrane na enem mestu, izboljšali pa so tudi brskalnik Internet Explorer, ki med drugim sedaj onemogoča pojavljanje reklamnih sporočil. Požarni zid Windowsov je privzeto vklopljen in razširjen, tako da računalnik varuje tudi pri zagonu in zaustavitvi.

Storitev za izvajanje prilog pri e-poštnih sporočilih poskuša ugotoviti, ali je varno odpreti oziroma izvesti datoteke, priložene sporočilom v Outlook Expressu in Windows Messengerju ali odprte v Internet Explorerju.

Izboljšave tudi v kodi brkljalnika
Spremembe kode Internet Explorerja varujejo uporabnike pred nekaterimi vrstami napadov. Tako se na primer zdaj uveljavljajo varnostne omejitve kode HTML, ki gostuje v računalniku in jo izvaja IE. Izboljšana je tudi podpora za Bluetooth, ki olajša povezovanje z najnovejšo strojno opremo (npr. tipkovnice, mobilni telefoni in dlančniki).

Uporabniki si lahko naročijo tudi zgoščenko s popravki.