Vsa vprašanja, pripombe in predloge lahko najpoznneje do 20. julija 2008 pošljete na naslov domene.noviSP@arnes.si. Foto: Arnes
Vsa vprašanja, pripombe in predloge lahko najpoznneje do 20. julija 2008 pošljete na naslov domene.noviSP@arnes.si. Foto: Arnes

Med ključnimi novostmi v predlogu so možnost registracije domen za fizične osebe (do zdaj le za poslovne subjekte), možnost registracije za tuje pravne in fizične osebe (do zdaj le za slovenske subjekte), opustitev omejitve števila domen na nosilca (do zdaj 20) in možnost registracije oziroma podaljšanja domene za 1-5 let (do zdaj le eno leto). Dovoljene naj bi bile tudi številčne domene (do zdaj obvezna vsaj ena črka).

Predlagane spremembe je Javni zavod Akademska in raziskovalna mreža Slovenije predstavil na srečanju registrarjev 15. maja letos. Pri tem so se po dogovoru z registrarji odločili, da bo registracija po novem sistemu mogoča od 9. oktobra 2008.

Vsi zainteresirani lahko vprašanja, pripombe in predloge pošljejo najpozneje do 20. julija. Na podlagi prejetih vprašanj bo Arnes pripravil seznam pogostih vprašanj in odgovorov, ki ga bodo objavili po navedenem datumu. Nato bo oblikovana končna različica dokumentov za registracijo domen, ki bo objavljena najpozneje 9. septembra.

Več podatkov o novostih in postopkih registracije na Arnesovi spletni strani