Znanost in tehnologija
(3)

Poudarki

  • Kdaj bo nova predstavitev, ni znano
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
Samsungov galaxy telefon
Samsung se odziva na nove predstavitve Appla. Foto: EPA

Dodaj v

Zaradi smrti Jobsa bo Samsung z novim mobilnikom še počakal

Patentna vojna med dvema tehnološkima gigantoma
11. oktober 2011 ob 18:26
Seul - MMC RTV SLO, STA

Samsung se je zaradi nedavne smrti soustanovitelja konkurenčnega podjetja Apple Steva Jobsa odločil, da prestavi predstavitev svojega novega pametnega telefona.

Južnokorejski proizvajalec elektronike Samsung, sicer drugi največji proizvajalec prenosnih telefonov na svetu, in ameriški Apple, ki mu iPhoni prinašajo odlične rezultate, sta v zadnjem letu zdrsnila v ostro patentno vojno. Drug drugega obtožujeta kršenja patentov na področju pametnih prenosnih telefonov in tabličnih računalnikov.

Kdaj bo nova predstavitev, ni znano
V Samsungu so nameravali danes v San Diegu predstaviti nov pametni mobilnik galaxy nexus z Googlovim operacijskim sistemom Android, ki naj bi predstavljal novo konkurenco iPhonom, a so jo prestavili zaradi smrti Jobsa. Kdaj bo nova predstavitev, še ni znano.

Apple je sicer pretekli teden, dan pred smrtjo Jobsa, predstavil nov model iPhone 4S. Ta bo v ZDA, Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, na Japonskem in v Veliki Britaniji v trgovinah na voljo od tega petka, v dodatnih 22 državah, med njimi tudi v Sloveniji, pa od 28. oktobra. Samsung je takoj zatem sporočil, da bo zaradi domnevnega kršenja dveh njegovih patentov zahteval prepoved prodaje novega iPhona v Franciji in Italiji.

A. S.
Prijavi napako
Komentarji
noComment
# 12.10.2011 ob 08:45
Ta telefon bo fantastičen, dvo jedrni cpu, dvo jedrni gpu, možnost snemanja 1080p HD, 2050mAh(!!!) baterija, 1280x720px (!!!!) zaslon, ... itd.
Baje seveda. :)

Me pa zanima kakšna bo cena, glede na to, da je že galaxy s II med najdražjimi.
NOB
# 12.10.2011 ob 02:21
Verjetno je bilo s smrtjo g.Jobsa podobno kot s smrtjo tov.Tita. Tito je dejansko umrl 10 dni preden je bilo uradno oznanjeno javnosti, da so se institucije lahko pripravile, podobno predvidevam je bilo z iPhonom. Samsung čaka, da euforija mine in da preverijo dejanski napredek pri novi razlicici 4s. Potem bodo predstavili tudi svojega. Konkurenca pospesuje meje moznega do skrajnosti.
Rodoljub
# 12.10.2011 ob 14:59
Imajo dober izgovor, da popravijo še zadnje buge v novem modelu :-D .
Kazalo