Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Zaključuje se akcija "Aktivni z Radiem Maribor", ki jo peljemo skupaj z Unifit Slovenija. Cilj akcije je predvsem to, da poskušamo spomniti na pomembnost gibanja. Vaje, ki smo jih spoznavali skozi vse te tedne, pa so bile sestavljene tako, da so bile primerne za vse starostne skupine.

V prvem tednu smo skrbeli za to, da okrepimo svoje telo, v drugem za gibljivost našega telesa in v tretjem tednu smo predstavili tehniko Body&Mind, kjer smo spoznali, da gre za mešanico joge in pilatesa. V četrtem tednu smo se osredotočili na vaje za križ in hrbtenico in v petem tednu skušali izboljšati naše ravnotežje.

Za konec pa smo vrnili obisk in se odpravili v fitnes Pristan, kjer nam je Alen Podgornik predstavil nekaj osnovnih vaj, ki jih lahko izvajamo na fitnes napravah.

Spregovorili smo tudi o samih osnovah fitnesa, kako se obnašati, kakšna so osnovna pravila in kaj je potrebno upoštevati, da bo naša izkušnja čim prijetnejša:

Upamo, da smo v vas prebudili željo po gibanju in da boste ostali aktivni tudi v prihodnje. Sicer pa nova akcija Aktivni z Radiem Maribor, sledi že kmalu.