"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

To sredino jutro smo gostili člane Primorske zasedbe Gedore, ki jo sestavljajo sami uspešni glasbeniki, zbrani z vseh vetrov.

Jutro ob kavi in kitari - Gedore

Kako se je začela zgodba skupine Gedore?
"Skupina Gedore se je rodila na srednji tehnični šoli v Kopru, ko so se fantje, ki sestavljali takratni šolski band odločali pred nastopom, kako naj dajo ime skupini. Ker je nastop potekal prav na tehnični šoli so si podali ime po ključih Gedore."

Skupina deluje že nekaj časa, v zadnjem času pa smo vas lahko bolje spoznali predvsem zaradi vaših nastopov na nekaterih glasbenih festivalih?
"Res je, band ima pred sabo ogromno izkušenj s privat nastopi in porokami. Ker smo fantje bili željni po ustvarjanju avtorske glasbe, smo se odločili, da svoje avtorsko delo predstavimo tudi na kakšnem festivalu in tako smo se začeli prijavljati."

Na festivalu Popevka 2022 ste osvojili tudi glavno nagrado. Ste pričakovali takšen izid?
"Nobenega pričakovanja ni bilo, le želja po dobri izvedbi in to da se imajo dobro na odru sta bila naš cilj."

Skupina je sestavljena iz vrhunskih primorskih glasbenikov, mnoge izmed vas srečujemo na odrih po celi Sloveniji, kako najdete čas za skupno ustvarjanje?
"Fantje smo sodelovali z različnimi izvajalci širom Slovenije in njene okolice. Kjer je volja in želja se vse da. Dobivamo se na redni bazi, med tednom, med fraj vikendi, ko le uspemo, da vadimo in ustvarjamo. Za sestanke se dobimo tudi preko videokonferenc."

Predstavili ste se na festivalu MMS, osvojili Popevko, kakšni so načrti za naprej?
"Naš večji cilj je sedaj naš prvi album, ki je že v končni fazi delovanja. Prestavili ga bomo zelo zelo kmalu ☺️"