Jutro ob kavi in kitari - Zala Smolnikar Zali

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Tokrat nam je sredino jutro popestrila pevka, ki zase pravi: ”Lepo mi je, ker je življenje z glasbo polno in ti daje širno ugodje v dušicah in srcih ljudi, ki si dovolijo dotika te čarovnije.”

Jutro ob kavi in kitari - Zali

Zalo Smolnikar Slovenija pozna, kot igrivo nasmejano dekle s prelepim glasom. Kaj je skrivnost tvoje dobre volje?
"Poskušam si trenutke narediti čim lepše, je pa res, da nimam prav pogosto razloga za slabo voljo .... zato rada srkam sončne žarke."

Kako se je začela tvoja glasbena pot?
"Doma na stopnicah, kjer je mami videla samo moje bingljajoče nogice s stopnic, ko sem ure in ure poslušala kako uči petje. Bila sem prepričana, da me ne vidi."

Letos si nastopila na EMI, slišali in videli smo te lahko tudi na Poletni noči, če bi morala izbrati med novo in starejšo glasbo, kot je na primer Slovenska popevka, katero bi izbrala?
""Stara" Slovenska popevka je meni in menim, da nasploh, postala klasika. Oboje mi je všeč, a ne vemo še, če bo tudi nova popevka ostajala večna."

S kom sodeluješ pri ustvarjanju pesmi?
"Napišem jih sama, sodelujem pa z ljudmi, za katere mislim, da najbolj odgovarjajo karakterju komada."

Pred kratkim si izdala pesem Prebujam se. Opiši nam jo s svojimi besedami.
""Prebujam se" ujame skupek čutenj, ki se zgodijo v čistem in lepem obdobju življenja."