Foto: Radio Maribor/Damjan Švarc
Foto: Radio Maribor/Damjan Švarc

Danilo Rošker je v mariborskem gledališču zaposlen dobrih 40 let, vodi pa ga že 37 let, najprej kot tehnični direktor, septembra pa je začel peti direktorski mandat.

"Tomaž Pandur mi je odprl vrata v svet gledališča, zelo veliko sem se naučil od njega," pravi Rošker, ki je leta 2002 prevzel vodenje tukajšnjega gledališča in dodaja: "Na tej poslovni poti pa mi je bil v veliko pomoč Rudi Moge, ki je verjel v razvoj in uspeh mariborskega gledališča. Danes je gledališče znano v evropskem prostoru. Na predstave prihajajo obiskovalci iz Avstrije, Hrvaške in Madžarske, naši ansambli pa gostujejo po širom svetu."

Naš gost pove, da je bilo v teh letih kar nekaj povabil za delo drugod, vendar se je vedno znova odločil, da ostane v Mariboru. "Rad živim v Mariboru in rad delam v našem gledališču. Imam odlične sodelavce, ki ustvarjajo umetniške presežke. In to me motivira, žene naprej, da smo dobri, odlični v tem, kar delamo," pripoveduje direktor SNG MB Danilo Rošker. Pogovor z njim je objavljen tukaj.