Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Brigita Mohorič

Zgodbe Tijuana Križman Hudernik: "V Mariboru sem uresničila sanje o baletu"

16.04.2024

20 let je članica baletnega ansambla SNG Maribor in v tem obdobju nastopila v mnogih znanih predstavah, postala asistentka koreografije, v baletu Grk Zorba pleše v vlogi vdove Marine

Novice V SNG Maribor po 20 letih znova premiera baletne uspešnice Grk Zorba

12.04.2024

Uspešnico Grk Zorba so v mariborskem gledališču prvič uprizorili leta 2004, nato pa si jo je v dobrih 13 letih na številnih ponovitvah doma in v tujini ogledalo okoli 85.000 obiskovalcev. Razprodane pa so že tudi nove baletne predstave v aprilu.

Zgodbe Igor Plohl: "Slikanica o mojem soočanju z invalidnostjo je postala začetek novega življenja"

02.04.2024

Igor Plohl, učitelj v bolnišnični šoli na Oddelku za otroško in mladostniško psihiatrijo v UKC Maribor, je od svojega 29. leta invalid na vozičku. O svoji težki življenjski preizkušnji pripoveduje mladim in jih ozavešča o invalidnosti.

Novice V SNG Maribor premiera Puccinijeve Lastovke in Molièreovega Tartuffa

23.02.2024

Puccinija dela o človeških usodah preprostih ljudi so močno zaznamovala glasbeno zgodovino, njegovo glasbo radi poslušamo tudi danes. Sodobnega človeka nagovarjajo tudi Molierovi junaki s človeškimi lastnosti in napakami, ki se ne spreminjajo skozi čas.

Zgodbe Milena Pivec: "Delo s knjigami in literati me bogati"

29.01.2024

Mariborčanka Milena Pivec, dobra poznavalka založniškega trga in velika ljubiteljica knjig, je pred dobrima dvema desetletjema ustanovila zasebno založbo. Slovita Ivačičeva kuharica je bila prva knjiga, ki jo je izdala založba.

Radio Maribor Sodobna gledališka uprizoritev Finžgarjevega romana Pod svobodnim soncem v SNG Maribor

19.01.2024

Uprizoritev Pod svobodnim soncem v režiji Aleksandra Popovskega nagovarja s sodobno vizualno podobo, dinamiko in sporočili posebej močno mladino, a je privlačna tudi za odrasle

Novice Razstava v DLUM vpogled v najnovejšo ustvarjalnost

12.01.2024

Ob prehodu v novo leto pripravlja Društvo likovnih umetnikov Maribor v svojem razstavišču tradicionalno pregledno razstavo najnovejših umetniških del svojih članic in članov, izmed razstavljenih del pa izberejo najboljša in razglasijo nagrajence.

Novice V SNG MB premiera velikega baleta Faust v koreografiji Edwarda Cluga

10.11.2023

Clugov celovečerni balet Faust v dveh dejanjih Opere in Baleta Slovenskega narodnega gledališča Maribor je nastal v sodelovanju z operno hišo v Zurichu in v koprodukciji z ljubljanskim Cankarjevim domom.

Zgodbe Andreja Senegačnik: "Narava bo preživela, nas, ljudi, pa bo izvrgla."

29.09.2023

Andreja Senegačnik, naravovarstvenica in gozdarka, zaposlena na Zavoda za varstvo narave Maribor, že 20 let skrbi za stara drevesa in gozdove na Štajerskem.

Novice Operno sezono SNG Maribor odpira Mozartova Čarobna piščal

29.09.2023

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor so minuli petek začeli dramsko sezono začeli s premiero predstave Pijani, z nocojšnjo premierno uprizoritvijo Mozartove Čarobne piščali začenjajo še novo operno sezono.

Zgodbe Janja Vidmar: »Glavna junakinja Alenka hodi po mojih korakih«

30.06.2023

Mariborčanka Janja Vidmar, uveljavljena avtorica in prejemnica več nagrad za mladinsko literaturo, v zadnjem času odrasle bralce navdušuje s potopisno ljubezensko serijo romanov. Zadnji, tretji roman Koraki dvojine, je pri Založbi Umco izšel nedavno.

Stran 1 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov