Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Brigita Mohorič

Novice Sabina Cvilak: »Vloga Puccinijeve Manon Lescaut terja veliko prilagajanja«

12.05.2023

Lirična opera Giacoma Puccinija Manon Lescaut je bila prvič uprizorjena pred 130 leti v Italiji, na mariborskem odru smo jo že videli leta 1966 v režiji Franja Potočnika, v vlogi Manon Lescaut sta nastopili Ondina Otta Klasinc in Ada Sardo.

Zgodbe Petra Kolmančič: »Moja služba je moj poklic in poslanstvo, knjige in literatura ljubezenska strast"

03.05.2023

Petra Kolmančič, pesnica, literarna urednica pri MKC Maribor, vodja Slovenskih dnevovo knjige v Mariboru, doživlja svoje poklicno delo kot velik privilegij, tesno je namreč povezano z njeno ljubeznijo do knjige in literature.

Zgodbe Ivana Leskovar« Zahtevni vzponi me osebno bogatijo in polnijo moje življenje"

28.04.2023

O svojevrstnem uporu zoper ležerno, udobno, a pogosto prazno vsakdanje življenje v sodobni družbi smo se pogovarjali z Ivano Leskovar, planinsko vodnico in ljubiteljico narave.

Novice Luka Marcen: Grumova Goga govori tudi o današnji družbi, pritiskih, ujetosti in nasilju med ljudmI

21.04.2023

V SNG Maribor bodo nocoj ob 20. uri premierno uprizorili dramo Dogodek v mestu Gogi, Slavka Gruma, enega najbolj samosvojih slovenskih avtorjev. Besedilo, nastalo pred skoraj sto leti, nas s svojimi sporočili nagovarja še danes.

Novice Edward Clug: Kratke plesne predstave, uprizorjene v enem večeru, so v SNG MB zelo priljubljene

14.04.2023

V Slovenskem narodnem gledališču Maribor bodo nocoj premierno uprizorili tri kratke sodobne balete s skupnim naslovom Med telesi treh koreografov, ki vsak na svoj način preizprašujejo človekovo bivanje in medsebojne odnose.

Novice Primož Premzl: » To je res veliko priznanje iz okolja, ki mu pripadam in sem mu tudi vse dal«

30.03.2023

Slovesna podelitev Glazerjeve nagrade in listin, najvišjih priznanj v kulturi in umetnosti v Mariboru bo v petek, ob 20. uri v Minoritski cerkvi. V neposrednem prenosu jo bo mogoče videti tudi na programu Televizije Maribor.

Zgodbe Martina Magdič: » Ko se na kulturnem dogodku zgodi čarovnija, me to polni«.

20.02.2023

Martina Magdič, rojena v mestu Dolny Kubin na Slovaškem, vsa leta dela kot producentka in organizatorka kulturnih prireditev, zadnji dve leti v Mariborski knjižnici. Maribor je postal njen dom, njeno mesto.

Radio Maribor V SNG MB premiera glasbeno tragikomične satire o bankirjih, novodobnih kraljih

16.02.2023

Dramski ansambel SNG Maribor bo nocoj ob 20. uri premierno uprizoril glasbeno tragikomično satiro priznanega švicarskega avtorja Friedricha Dürrenmatta Frank V. v režiji uveljavljenega srbskega režiserja Miloša Lolića.

Novice Mojca Andrej: »Zgodba učiteljice Veronike je pripoved o današnji družbi, o mnogih med nami«

24.01.2023

Pri založbi Litera je konec lanskega leta izšel roman z naslovom Kavč učiteljice Veronike Mojce Andrej, pesnice, performerke in učiteljice na eni od mariborskih osnovnih šol. Avtorica v njem razkriva storilnostno naravnan šolski svet.

Zgodbe Janja Vidmar: » Uživam pisati o ljubezni, uživam doživljati ljubezen«

28.12.2022

Gostja portretne oddaje Obrazi sosednje ulice je bila pisateljica Janja Vidmar, Mariborčanka, ki svojo literaturo ustvarja tudi v naravi.

Novice Arhitekt Saša Dev zasnoval sodobno podobo Maribora

16.12.2022

V UGM arhitekturna razstava najvidnejšega mariborskega arhitekta modernista, Saše Deva, ki je s svojim delom v obdobju med obema svetovnima vojnama pomembno sooblikoval sodobno urbano podobo mesta.

Novice Razstava "globoka MODRINA si" povabi obiskovalce v navidezni svet vesolja

09.12.2022

Ob svetlobno zvočnem umetniškem projektu "globoka MODRINA si" so se povezale tri mariborske umetnice in povabile obiskovalce k čutnemu doživljanju postavitve.

Stran 1 od 15
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov