Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Brigita Mohorič

Novice Atologija Boruta Gombača Razmerje med strunami

19.05.2022

Razmerje med strunami je pregledna zbirka poezije priznanega mariborskega pesnika Boruta Gombača in ponuja 80 pesmi iz petih, doslej izdanih avtorjevih pesniških zbirk.

Novice Majski salon v razstavišču Kibla Portal Maribor

13.05.2022

V razstavišču Kibla Portal bodo ob 19. uri slovesno odprli Majski salon, ki ga Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov prvič umešča v Maribor. Na razstavo z naslovom "Modra črta – od renesanse do novih medijev" je na ogled 700 umetniških del.

Novice Avtorski projekt Ne ti meni Alice igralcev Nataše Matjašec Rošker in Petje Laboviča

06.05.2022

Na Malem odru Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo po sinočnji premieri avtorske predstave »Ne ti meni Alice« igralcev Nataše Matjašec Rošker in Petje Laboviča nocoj še ena. Predstava je prva v nizu avtorskega projekta »Kabaret pri Belem zajcu".

Novice Drago Jančar v Mariboru predstavil najnovejši roman Ob nastanku sveta

13.04.2022

V Mariboru je bila premierna predstavitev najnovejšega romana pisatelja Draga Jančarja »Ob nastanku sveta«, saj je pisatelj tudi to literarno pripoved o malih junakih in velikih zgodbah postavil v svoje rojstno mesto.

Novice V SNG Maribor premiera baletnih predstav Posvetitev pomladi in Svatba Edvarda Cluga

08.04.2022

Na velikem odru SNG MB nocoj ob 19.30 uri premiera baletov Posvetitev pomladi in Svatba, ki ju je po glasbi Igorja Stravinskega uprizoril Edvard Clug. Predstavo poleg baletnikov ustvarjajo simfoniki in operni zbor, ki ju vodi Simon Krečič.

Novice Znana imena prejemnikov Glazerjeve nagrade in listin leta 2022

22.03.2022

Veliko Glazerjevo nagrado za življenjsko delo na področju gledališke umetnosti prejme Vili Ravnjak, nekdnaji umetniški vodja Drame SNG Maribor. Glazerjevo listino prejemjo igralka Mateja Pucko, pisatetlj Boris Kolar in konservatorka Alenka Zupan.

Novice Ob mednarodnem dnevu poezije verzi na prostem oživeli tudi v Mariboru

21.03.2022

Ob mednarodnem dnevu poezije, prvem pomladnem dnevu in rojstnem dnevu pesnika Janka Glazerja so opoldne v Mariboru na tradicionalnem javnem branju poezije oživeli verzi vabljenih Mariborčank in Mariborčanov.

Novice V SNG Maribor premiera nove, že 12. uprizoritve opere Carmen

18.03.2022

V SNG Maribor bo nocoj ob 19.30 uri premiera znamenite opere Carmen Georgesa Bizeta. Priljubljeno opero, ki jo od prve uprizoritve leta 1875 v Parizu zelo pogosto uprizarjajo gledališča po vsem svetu, bomo v Mariboru videli že v dvanajsti postavitvi.

Novice "Nimfe našega časa" Mihe Kacafura v Fotogaleriji Stolp

14.03.2022

V Fotogaleriji Stolp v Mariboru je na ogled razstava Nimfe našega časa mariborskega avtorja Mihe Kacafure. S fotografijami razgaljenih ženskih hrbtov želi prikazati lepoto ženskega telesa – neprirejeno pravilom modne industrije.

Radio Maribor V SNG Maribor premiera črne komedije »Vanja, Sonja, Maša in Špik«

10.03.2022

V SNG mb nocoj ob 20.uri premiera črne komedije »Vanja, Sonja, Maša in Špik« sodobnega ameriškega avtorja Christopherja Duranga. Predstava je kmalu po prvi uprizoritvi leta 2013 postala svetovna uspešnica, pri nas jo lahko vidimo prvič.

Novice DLUM se z razstavo likovnih del poklanja Josipu Primožiču Tošu

09.03.2022

V razstavišču DLUM-a je na ogled razstava slik znanega telovadca in ljubiteljskega slikarja, preminulega leta 1985. Potem ko so Primožiču v Mariboru lani postavili spomenik, se nekdanjemu članu društva zdaj poklanjajo še z razstavo njegovih del

Stran 1 od 14
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov