Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Potujte z Radiem Maribor

99 oddaj

99 oddaj


Z Natašo Kuhar in njenimi gosti se v odličnih pogovorih podajte na prav vsak konec našega malega planeta.

Potujte z Radiem Maribor

Z Natašo Kuhar in njenimi gosti se v odličnih pogovorih podajte na prav vsak konec našega malega planeta.


11.07.2020

Pohorje 365

V teh poletnih dneh, ko se razmere v turizmu nenehno spreminjajo, pripravljamo za vas vsebine s poudarkom na idejah za izlete. Tokratna turistična oddaja je bila posvečena Pohorju; najprej smo vas v to zeleno oazo povabili s poletno kampanjo Pohorje 365, nato pa nas je po Pohorju in njegovih obronkih popeljal še planinski vodnik.

24 min 45 s

04.07.2020

Prihodnost turizma po epidemiji; Razglednica iz Ptuja; Slovenska jezera

V turistični oddaji smo se ustavili na Ptuju, kjer so pred nedavnim razpravljali o prihodnosti turizma po Covidu 19. K temu smo dodali razglednico iz našega najstarejšega mesta, ki upravičeno nosi naziv zakladnica tisočletij. V tokratni oddaji pa smo še zadnjič odkrivali slovenska jezera.

23 min 27 s

24.06.2020

Turistični boni; Z mobilno aplikacijo v odkrivanje Ptuja, Ormoža in Lenarta; Slovenska jezera

V turistični oddaji ste lahko izvedeli, kako so na sezono po uveljavitvi bonov pripravljeni nekateri hotelirji, povabili smo vas na izlet na Goričko in predstavili mobilno aplikacijo, ki bo obiskovalcem približala turistično ponudbo Ptuja, Lenarta in Ormoža. V potopisnem delu oddaje pa smo tudi danes odkrivali slovenska jezera.

25 min 12 s

20.06.2020

Tudi v Sloveniji Michelinove zvezdice; Težave turističnih vodnikov; Slovenska jezera

V turistični oddaji ste slišali, katere slovenske restavracije se od torka ponašajo z Michelinovimi zvezdicami. Kriza zaradi epidemije je močno prizadela tudi turistične vodnike, zato nas je zanimalo, kako zahtevni smo na turističnih ogledih slovenski gostje. Ob letošnjem sloganu Zdaj je čas, moja Slovenija pa smo v potopisnem delu odkrivali domača jezera.

24 min 53 s

13.06.2020

Na obisku v mariborskem mestnem parku in Botaničnem vrtu v Pivoli; Končan Projekt Slovenije

V turistični oddaji smo nanizali nekaj turističnih zanimivosti o Mariboru in njegovi okolici. Odpravili smo se v Botanični vrt v Pivolo in obiskali mariborski mestni park. Sledilo je povabilo k odkrivanju Slovenije, kajti navdušen nad našo deželo je popotnik Mitja Lavtar končal svoj Projekt Slovenija.

25 min 23 s

06.06.2020

Zanimivosti o Mariboru; Afrika

Letošnje leto bo v turističnem smislu precej drugačno; zaradi pandemije in posledično strožjih varnostnih ukrepov bomo dopust preživljali v bližnjih državah ali pa kar doma … zato bomo v naslednjih nekaj oddajah namignili, kam na izlete po bližnjih krajih. Začeli smo v Mariboru, iz štajerske prestolnice pa smo odpotovali še na celino, polno kontrastov – v Afriko.

24 min 34 s

30.05.2020

Turistične kmetije po epidemiji; Dravska kolesarska pot; Afrika

V tokratni turistični oddaji smo se ustavili na turističnih kmetijah in preverili, kako odprte so te za obiskovalce. Kolesarili smo po Dravski kolesarski poti in se odpravili v Afriko - zibelko človeštva.

25 min 6 s

16.05.2020

Brezposelnost v gostinstvu; avtokampi po pandemiji; avtoštoparske zgodbe

Turizem je zaradi koronavirusa med najbolj prizadetimi panogami. Zaprtje nastanitvenih zmogljivosti in prekinitev druge turistične ponudbe pomeni zmanjšanje prihodkov, ki jih ne bo mogoče nadomestiti. O tem smo govorili v turistični oddaji, poleg tega smo preverili tudi, kakšno sezono lahko pričakujemo v avtokampih; znova pa smo štopali po Evropi.

22 min 50 s

09.05.2020

Turizem po pandemiji; Šentilj; Avtoštoparske zgodbe

Tudi tokrat smo v turistični oddaji pripravili nekaj zanimivih zgodb. Najprej smo pri direktorici Zavoda za turizem Maribor - Pohorje preverili, kaj bo z mariborskim turizmom po pandemiji, slišali ste namig, kam se lahko odpravite na izlet v bližnji prihodnosti, v potopisnem delu pa smo štopali po Evropi.

24 min 52 s

02.05.2020

Posledice koronavirusa na turizem; Avtoštoparske zgodbe

Pandemija koronavirusne bolezni 19 bo močno prizadela svetovni turizem. Slovenija bo pri tem čutila še posebej velik negativen vpliv, saj je blizu največjih žarišč virusa in ima 75-odstotni delež tujih turistov. O tem smo govorili v turistični oddaji, slišali pa ste tudi, ali se bomo to poletje lahko odpravili na počitnice na Hrvaško. V potopisnem delu je bil naš gost avtoštopar Miran Ipavec.

30 min 21 s

25.04.2020

25 let Društva popotnikov Vagant; potopis Ciper

V turistični oddaji smo vas skupaj z Zavodom za turizem Maribor -- Pohorje povabili k virtualnemu sodelovanju in spomnili na 13-ti rojstni dan Hiše stare trte na mariborskem Lentu. V oddaji smo govorili tudi o tem, da so v popotniškem društvu Vagant praznovali 25 let delovanja; kot običajno pa smo vas popeljali tudi po svetu.

17 min 2 s

25.04.2020

25 let Društva popotnikov Vagant; potopis Ciper

Z Natašo Kuhar in njenimi gosti se v odličnih pogovorih podajte na prav vsak konec našega malega planeta.

25 min 22 s

18.04.2020

Naravovarstveni center Sotla; Gorniška vas Luče; Albanija

Čeprav zdaj niso časi za spoznavanje novih krajev, pa so ideje za kdaj kasneje vedno dobrodošle. Tako smo se v turistični oddaji radijsko odpravili v vasico Nimno v občini Rogaška Slatina. Tam nastaja Naravovarstveni center Sotla. Že pred časom smo obiskali tudi slikovito vas v Zgornji Savinjski dolini Luče, še zadnjič pa smo skupaj z novinarjem Mitjo Gostinčičem potovali po Albaniji. Oddajo je pripravila Nataša Kuhar.

24 min 52 s

17.04.2020

Poročila ob 8.00

Z Natašo Kuhar in njenimi gosti se v odličnih pogovorih podajte na prav vsak konec našega malega planeta.

10 min 34 s

11.04.2020

Potujte z Radiem Maribor

Čeprav smo se znašli v času, ki nam ne mogoča pohajkovanja po bližnjih in bolj oddaljenih krajih pripravljamo na našem radiu zanimive turistične vsebine. Tako boste v današnji turistični oddaji spoznali Poljaka Damiana, ki piše o slovenskih vinih. Predstavili vam bomo tudi znamenitost, po kateri je poznan Veržej na Murskem polju, pa tudi po Albaniji bomo potovali. Pripravila Nataša Kuhar.

24 min 53 s

04.04.2020

Koronavirus in slovenska zdravilišča; Potopis Albanija

V turistični oddaji smo preverili, kako se s krizo spopadajo v slovenskih zdraviliščih in kaj svetujejo pri Zvezi potrošnikov Slovenije v primeru odpovedi potovanj. V potopisnem delu pa nas je Mitja Gustinčič ponovno vodil po Albaniji. On, kot pravi, oceni državo najprej po ravnanju carinikov in policistov. Pripravila Nataša Kuhar.

24 min 13 s

27.03.2020

Turizem v občini Markovci; potopis Albanija

V turistični oddaji smo odkrivali občino Markovci, ki gradi svojo prepoznavnost, turistično podobo in ponudbo na bogati preteklosti in ohranjanju tradicije. V potopisnem delu pa nas je Mitja Gustinčič popeljal po Albaniji. Z motorjem jo je obiskal večkrat. Oddajo je pripravila Nataša Kuhar.

27 min 17 s

21.03.2020

Koronavirus in turizem; Potopis Florida

Potem ko smo januarja in februarja prebirali novice o tem, kako pojav novega koronavirusa vpliva na azijsko gospodarstvo, smo se marca z njim spopadli v Evropi, seveda tudi v Sloveniji. Najprej je udarilo po turistični panogi; preverili smo, ali si turizem letos sploh še lahko opomore. / Še pred izbruhom virusa je naša popotniška gostja odpotovala na Florido in v tretjem delu je z nami delila prigode iz tamkajšnjih zabaviščnih parkov.

20 min 50 s

14.03.2020

Janja Viher, Visit Ravno polje in potovanje po Floridi

V turistični oddaji smo gostili novo predsednico Štajerske turistične zveze Janjo Viher. V štiriletnem mandatu si želi povezati turistična društva in njihove dejavnosti približati javnosti. Odpravili pa smo se bše na Dravsko polje, kjer so se tri občine povezale v destinacijo Visit Ravno polje. Seveda bomo tudi potovali s študentko Jano Jaušovec po Floridi.

24 min 15 s

07.03.2020

Rez Stare trte; Jabitour - novost v Svečini; Potopis Florida

V sobotni turistični oddaji smo povabili na prireditve, ki so pomembne za promocijo krajev, in sicer smo se najprej ustavili na tradicionalni rezi stare trte na mariborskem Lentu. Odpravili smo se še v Svečino, kjer so že uveljavljeni turistični poti Vinotour zdaj dodali še eno, Jabitour. Podali smo se še v daljne kraje, tokrat na Florido.

28 min 20 s

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov