Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Glasba, gledališče…

4 epizod

Glasba, gledališče…

4 epizod


Oddaja o muzikalu tuje in domače produkcije

23.05.2023

Sneguljčica (1)

Danes in seveda tudi prihodnjič se bomo prepustili pripovedi, ki je zgrajena samo na domišljiji, in sicer pravljici, še natančneje, Sneguljčici. Delo, ki je v svoji instrumentalni zasedbi edinstveno v Evropi ali pa celo na svetu, je posebej za orkester Slovenske policije zložil Bojan Adamič. Nemško ljudsko pravljico sta zapisala brata Grimm, Pavel Golia pa je njun zapis prelil v verze.


16.05.2023

muzikal Miss Saigon (2)

Dobrodošli v drugem dejanju muzikala Miss Saigon. John, Chrisov prijatelj, dela za dobrodelno organizacijo, ki povezuje otroke vojne z njihovimi ameriškimi očeti. Chrisu, ki so ga zaradi Kim tlačile nočne more, odleže, ko izve, da je Kim živa in da vzgaja njunega 3-letnega Tama. John roti Chrisa naj odpotuje v Bangkok, a če hoče tja, mora vojne dogodivščine povedati svoji ženi Ellen.


09.05.2023

Muzikal Miss Sajgon (1)

Tragedija strasti in lepote, ki je nastala po Puccinijevi operi Madame Butterfly. Muzikal Miss Sajgon doživlja svojo resničnost med vietnamsko vojno. Avtor besedila songov Alain Boublil in skladatelj Claude-Michel Schonberg sta tako ustvarila še eno mojstrovino, saj je muzikal Miss Sajgon odet v navdihujočo glasbo in ovit v besede, ki se dotaknejo vseh naših čutov in čustev. Muzikal Miss Sajgon pripoveduje ljubezensko zgodbo med mlado Vietnamko Kim in ameriškim vojakom Chrisom. Ta leta zatem, ko zapusti Vietnam, izve, da je njegova vojna nevesta Kim še vedno živa in da vzgaja njunega sina. Vrne se v Sajgon, da bi ju poiskal, a ker je moč vietkongovcev vse večja in ker je poročen z Američanko, je Chris prisiljen sprejeti nekaj odločitev, preden lahko ponovno zapusti Vietnam.


02.05.2023

Gubec Beg, 2. del

Danes je pred nami drugi del rock opere Gubec Beg, ki oživlja zgodbo o slovensko-hrvaškem kmečkem uporu. Glavnega junaka omenjene rock opere, Matijo Gubca, po zajetju privedejo v Zagreb, kjer ga javno mučijo. Nadenejo mu razbeljeno železno krono in ga na koncu razčetverijo.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov