Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Glasba, gledališče…

4 epizod

Glasba, gledališče…

4 epizod


Oddaja o muzikalu tuje in domače produkcije

11.06.2024

Half a Sixpence (1)

Današnjo in prihodnjo oddajo namenjamo muzikalu Half a Sixpence, delu, ki temelji na romanu angleškega pisatelja Herberta Georgea Wellsa z naslovom Kipps: The Story of a Simple Soul. Pripoveduje o siroti, ki nepričakovano podeduje bogastvo, s katerim se povzpne po socialni lestvici, in ki, tik preden izgubi celotno premoženje, spozna, da si sreče človek pač ne more kupiti.


04.06.2024

Beautiful: The Carole King Musical (2)

Tudi v današnji oddaji bomo v družbi musicla Beautiful: The Carole King Musical. Carole King je najuspešnejša ženska skladateljica v obdobju od leta 1955 do 1999, saj je napisala ali pa sodelovala pri pisanju 118-ih hitov. Izdala je 25 solističnih albumov, zadnjega leta 2010. Z delom si je med drugim prislužila tudi štiri nagrade grammy.


28.05.2024

Beautiful: The Carole King Musical (1)

V današnji in prihodnji oddaji bomo v družbi musicala naslovljenega Beautiful: The Carole King Musical, ki ga uvrščamo med jukebox musicale. Scenarij zanj je spisal Douglas McGrath, pripoveduje pa zgodbo življenja in kariere Carole King, seveda z glasbo, ki jo je napisala, pogosto v sodelovanju Gerryjem Goffinom in ostalimi sodobnimi skladbami izpod peresa Barryja Manna, Cynthie Weil, Phila Spectorja in drugih.


21.05.2024

Charlie in tovarna čokolade (2)

Tudi danes se skozi glasbo družimo z zgodbo Roalda Dahla Charlie in tovarna čokolade. Musical so leta 2013 na odrske deske med drugimi pripeljali Marc Shaiman in Scott Wittman, ki sta napisala glasbo in besedila, ter David Greig, ki se je podpisal pod scenarij. Tokrat vam dolgujem o konec D halove zgodbe. Charlie dobi zadnjo zlato vstopnico, ki mu odpre vrata tovarne čokolade, v kateri se pred njegovim i očm i čudežni prizori vrstijo eden za drugim. Peneč čokoladni slap, sladkorni čoln, ki pluje po čokoladni reki mim o zakrivljenih sladkornih palic. Vsi srečni najditelji zlate vstopnice čudežnih stvaritev lastnika tovarne sploh ne opazijo, Charlie pa ugiba, kdo je lastnik in zakaj je življenje posvetil sladkarijam. Glavna nagrada, ki je do konca skrivnost, so ključi tovarne, saj lastnik med otroki išče naslednika svojega imperija, nekoga, ki mu bo lahko zaupal, da bo sledil njegovim stopinjam .


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov