Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Nenavadni superjunaki na filmskem platnu

31.03.2023

V oddaji Gremo v kino se posvečamo dvema filmoma, v katerih nastopajo ne povsem klasični superjunaki – v absurdističnem filmu Kajenje povzroča kašelj Quentina Dupieuxa (s filmom v Kinodvoru v Ljubljani začenjajo praznovanje 10. obletnice festivala Kurja polt) srečamo skupino superjunakov, ki se mora odpraviti na enotedenski team building, preden se lahko spet vrne reševat svet. V nadaljevanju spektakla Šazam! izpred štirih let pa se mora deček, ki se lahko spremeni v odraslega superjunaka Šazam, skupaj s superjunaškimi kolegi soočiti z razdiralno silo Atlasovih hčera. Poleg tega poročamo s festivala dokumentarnega filma Zagrebdox in o ciklu palestinskega filma v Slovenski kinoteki.


Ime tedna

804 epizod


Vsak ponedeljek izbiramo Ime tedna, nekoga, ki je v minulem tednu naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več.

Nenavadni superjunaki na filmskem platnu

31.03.2023

V oddaji Gremo v kino se posvečamo dvema filmoma, v katerih nastopajo ne povsem klasični superjunaki – v absurdističnem filmu Kajenje povzroča kašelj Quentina Dupieuxa (s filmom v Kinodvoru v Ljubljani začenjajo praznovanje 10. obletnice festivala Kurja polt) srečamo skupino superjunakov, ki se mora odpraviti na enotedenski team building, preden se lahko spet vrne reševat svet. V nadaljevanju spektakla Šazam! izpred štirih let pa se mora deček, ki se lahko spremeni v odraslega superjunaka Šazam, skupaj s superjunaškimi kolegi soočiti z razdiralno silo Atlasovih hčera. Poleg tega poročamo s festivala dokumentarnega filma Zagrebdox in o ciklu palestinskega filma v Slovenski kinoteki.


29.05.2023

Primož Roglič, zmagovalec kolesarske dirke po Italiji

Ime tedna je Primož Roglič, kolesar, ki je po vseh zapletih nepozabne 20. etape Gira ohranil mirno kri, ob izjemni podpori navijačev vztrajal do konca in zmagal na posamičnem kronometru iz Trbiža na Svete Višarje. Z osvojeno rožnato majico in končno zmago se je zapisal v zgodovino kot prvi Slovenec z osvojeno tri tedensko dirko po Italiji.


22.05.2023

Branka Perne, predsednica Zveze Sožitje

Ime tedna je Branka Perne, predsednica Zveze Sožitje, organizacije, ki si že 60 let prizadeva za dostojno življenje ljudi z motnjami v duševnem razvoju in njihovih družin s ciljem, da bi vsaka oseba z motnjami v duševnem razvoju lahko živela samostojno in kakovostno, kolikor je le mogoče glede na sposobnosti posameznika.


15.05.2023

Andrej Šifrer, glasbenik in avtor številnih ponarodeleh skladb

Ime tedna je Andrej Šifrer, glasbenik in avtor številnih ponarodeleh skladb, ki je v svoji karieri prodal že več kot pol milijona plošč. Za izjemen opus je prejel Zlato piščal za življenjsko delo, strokovno glasbeno priznanje za dosežke na področju slovenske popularne glasbe.


08.05.2023

Jernej Ajd, profesor slovenščine na Prvi gimnaziji Maribor

Ime tedna je Jernej Ajd, profesor slovenščine na Prvi gimnaziji Maribor, ki je svojim dijakom pred začetkom splošne mature in pisanjem eseja iz materinščine poslal spodbudno pismo. V njem jim je zaželel veliko uspeha in sporočil, da jih ceni in spoštuje ne na podlagi šolskega uspeha, temveč vse skupaj in vsakega posebej predvsem na osebnostni ravni.


01.05.2023

Rada Zergol, predsednica Tržaškega partizanskega pevskega zbora Pinko Tomažič

Ime tedna je Rada Zergol, predsednica Tržaškega partizanskega pevskega zbora Pinko Tomažič, ki že 50 let ohranja izročilo slovenskega odporništva. Ves ta čas si v zamejstvu prizadevajo za utrjevanje slovenske narodne zavesti in uveljavljanje slovenske kulture, praznovanje svojega jubileja pa so začeli s koncertom v razprodanem ljubljanskem Cankarjevem domu.


24.04.2023

Luka Zalokar, vodja jamarske reševalne akcije v Vranjedolski jami

Ime tedna je Luka Zalokar, vodja obsežne in ene od najzahtevnejših jamarskih reševalnih akcij pri Dolenji vasi blizu Cerknice, kjer se je v še neraziskani Vranjedolski jami na globini 100 metrov ponesrečila jamarka. Pri 30-urnem reševanju je sodelovalo več kot 150 reševalcev, ekipi zdravnikov in civilne zaščite.


17.04.2023

Zdenko Jeseničnik, krvodajalec, vitez stokratnik

Ime tedna je postal krvodajalec, ki je v terenski krvodajalski akciji v Vitanju dosegel izjemen mejnik in postal vitez stokratnik.


10.04.2023

Bratje Fratar, ki so v dobrodelni akciji Katra zbrali 275 tisoč evrov - ime aprila

Ime tedna in meseca aprila so Aleksander, Zlatko in Jože Fratar, bratje s Koroške, ki so v dobrodelni akciji Katra zbrali 275 tisoč evrov. Skupno je denar prispevalo 5169 donatorjev, izmed katerih so izžrebali tudi novega lastnika starodobnika. Sredstva iz največje dobrodelne akcije na Koroškem bodo namenili društvu Junaki 3. nadstropja, Inštitutu zlata pentljica in Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.


03.04.2023

Anže Lanišek, naš najboljši smučarski skakalec ta hip

Ime tedna je Anže Lanišek, naš najboljši smučarski skakalec ta hip, za katerim je najboljša sezona do zdaj. Na zaključku sezone v Planici je trikrat, dvakrat posamično in enkrat ekipno, osvojil drugo mesto. Tako v seštevku poletov kot v skupnem seštevku svetovnega pokala v smučarskih skokih je sezono končal na tretjem mestu, skupno tretje mesto pa si je priskakal tudi na obeh turnejah - novoletni in norveški turneji Raw Air. Anže Lanišek je prispeval tudi levji delež k tretjemu mestu Slovenije v pokalu narodov.


27.03.2023

Žan Kranjec, tretji najboljši veleslalomist na svetu

Ime tedna je Žan Kranjec, naš najboljši smučar zadnjih let, ki je na finalni tekmi letošnjega svetovnega pokala v Andori zadržal tretje mesto v posebnem seštevku veleslaloma in po 23 letih postal komaj drugi Slovenec v moški konkurenci, ki je osvojil kolajno v seštevku discipline.


20.03.2023

Ema Klinec, svetovna rekorderka v smučarskih poletih

Ime tedna je Ema Klinec, smučarska skakalka, ki je zmagala na zgodovinski preizkušnji v Vikersundu. Na premierni tekmi skakalk v poletih je z 226,0 metri postavila nov svetovni rekord, s tem pa tudi potrdila zmago v skupnem seštevku norveške Raw Air turneje.


13.03.2023

Anita Horvat, evropska dvoranska podprvakinja v teku na 800 metrov

Ime tedna je Anita Horvat, atletinja, ki je na 37. evropskem prvenstvu v dvoranski atletiki v Carigradu osvojila svojo prvo medaljo na velikih tekmovanjih in s srebrom v teku na 800 metrov dosegla uspeh kariere.


06.03.2023

Tonček Smolej, gorski reševalec, ki že več kot 50 let nesebično pomaga ljudem - ime marca

Ime tedna in meseca marca je Tonček Smolej, gorski reševalec, ki je v petih desetletjih nesebično sodeloval in pomagal že v več kot 1000 reševalnih akcijah. Za delovanje na preventivnem, organizacijskem in reševalnem področju pa je prejel najvišje priznanje, kipec civilne zaščite RS.


27.02.2023

Urška Djukić, režiserka filma Babičino seksualno življenje

Ime tedna je Urška Djukić, režiserka, ki s filmom Babičino seksualno življenje žanje uspeh za uspehom. Zanj je prejela številne mednarodne nagrade, zdaj pa prvič v zgodovini slovenskega filma z njim osvojila še cezarja, najvišje francosko filmsko priznanje v kategoriji najboljšega animiranega kratkega filma. Tega ni pričakovala, najbolj pa je vesela, ko ii ljudje povedo, da je ogled filma pri njih naredil spremembo, da so se tudi doma začeli več pogovarjati o intimi in zgodovini intime.


20.02.2023

Mojstranške veverice, prejemniki priznanja PZS za življenjsko delo v alpinizmu 2023

Ime tedna so Janez Brojan, Klavdij Mlekuž, Janko Ažman in Janez Dovžan, ekipa Gorske reševalne službe Mojstrana, ki je v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja opravljala najzahtevnejša reševanja v gorah. Mojstranške veverice so prejemniki priznanja Planinske zveze Slovenije za življenjsko delo v alpinizmu 2023.


13.02.2023

Mojca Knez, Žiga Kovačič in David Vozlič, kirurgi UKC Ljubljana

Ime tedna so Mojca Knez, Žiga Kovačič in David Vozlič, maksilofacialni kirurgi ljubljanskega UKC-ja, ki so z uporabo posebej prilagojenih vsadkov in vodil natisnjenih s 3-D tehnologijo, prvič v Sloveniji in tudi širše v tem delu Evrope operirali bolnico s hudo skeletno čeljustno nepravilnostjo.


06.02.2023

Matjaž Krivic, popotniški fotograf leta 2022 - ime februarja

Ime tedna in meseca februarja je Matjaž Krivic, dokumentarni fotograf, ki je v Keniji posnel serijo fotografij zadnjih dveh še živečih severnih belih nosoroginj na svetu. Za ganljivo zgodbo funkcionalno že izumrle vrste in njunega skrbnika je prejel prestižno fotografsko nagrado Popotniški fotograf leta 2022.


30.01.2023

Dijana Matković, pisateljica, prevajalka in publicistka

Ime tedna je Dijana Matković, pisateljica, prevajalka in publicistka, ki se bo s knjigo Zakaj ne pišem predstavila na berlinskem filmskem festivalu. V okviru prireditve Knjige na Berlinalu so njeno delo skupaj z desetimi izbrali med 190 naslovi iz več kot 30 držav.


23.01.2023

Aljoša Petek, eden od avtorjev Štoparskega vodnika po varstvu okolja

Ime tedna je Aljoša Petek, okoljski pravnik, vodja priprave in eden od avtorjev prvega vodnika do učinkovitega varstva pravice do zdravega življenjskega okolja. Štoparski vodnik po varstvu okolja so v elektronski obliki pripravili pri Pravnem centru za varstvo človekovih pravic v sodelovanju z nizozemskim veleposlaništvom v Sloveniji.


16.01.2023

Jelena Aščić, urednica in voditeljica Tednika - ime januarja

Ime tedna in meseca januarja je Jelena Aščić, urednica in voditeljica Tednika na Televiziji Slovenija, mozaične oddaje, kjer že 40 let pripravljajo najrazličnejše družbeno politične teme. V tem času je nastalo 1874 oddaj in več kot 9 tisoč prispevkov, izmenjali pa so se številni uredniki, voditelji in novinarji.


Stran 1 od 41
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov