Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Izpod peresa slovenskih skladateljev

4 epizod

Izpod peresa slovenskih skladateljev

4 epizod


Enourni aktualni pogovori s slovenskimi skladatelji in muzikologi – o življenju, delu in ustvarjanju, skupaj z glasbo.

02.06.2023

Jože Privšek

Pri 26 letih se je Privšek odpravil študirat na ugledno Berklee School of Music v Bostonu v Združenih državah. Tam je bil njegov profesor tudi sloviti Herb Pomeroy, utemeljitelj sodobnega aranžiranja za veliki jazzovski orkester, imenovanega tudi "line writing". Pomeroy je bil nad Privškovim znanjem in talentom navdušen in ga je uvrščal ob bok Quincyju Jonesu in Arifu Mardinu. Po študiju v Ameriki se je Privšek kljub mamljivim hollywoodskim ponudbam vrnil domov in od Bojana Adamiča prevzel vodstvo takratnega Plesnega orkestra Radia Ljubljana. Orkestru je dirigiral več kot tri desetletja in zanj napisal več kot 4000 skladb in priredb. Pod njegovim vodstvom se je zasedba razvila v enega najboljših big bandov v Evropi. Poslušajmo posnetke s plošče Čas pred svitom, ki je pri ZKP RTV Slovenija izšla leta 2000. Simfoničnemu orkestru in Big Bandu RTV Slovenija je dirigiral Walter Proost.


26.05.2023

Matic Romih

Gostimo skladatelja Matica Romiha, teden dni po razglasitvi njegovega dela The Card Players v izvedbi KGO SF in na posnetku Radia Slovenija za izbrano delo v mladi kategoriji na 69. mednarodni skladateljski tribuni Rostrum v Haagu.


19.05.2023

Tine Bec: izid zgoščenke Ubi caritas et amor

Decembra 2022 je izšla zgoščenka sakralne glasbe z naslovom Ubi caritas et amor. Na njej so zbrani posnetki, ki so nastali v živo, med koncerti Komornega zbora Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana pod vodstvom Ambroža Čopija ter Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem, prav tako pod vodstvom Ambroža Čopija. Pri zadnji skladbi na zgoščenki slišimo tudi orkester Camerata academica Koper pod vodstvom dirigenta Slavena Kulenovića. V poslušanje del iz zgoščenke nas bodo popeljali komentarji skladatelja Tineta Beca.


12.05.2023

Izbrana dela Janka Ravnika

Ob poslušanju Ravnikovih skladb bomo spoznali tudi njegovo življenje in delo. Med svojimi sodobniki ima nedvomno posebno mesto - njegovo glasbeno ustvarjanje ni bilo obsežno, vse, kar je napisal, pa je tehtno in dovršeno v vseh pogledih; to mu priznavajo tudi glasbeni strokovnjaki.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov