Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Izpod peresa slovenskih skladateljev

5 epizod

Izpod peresa slovenskih skladateljev

5 epizod


Enourni aktualni pogovori s slovenskimi skladatelji in muzikologi – o življenju, delu in ustvarjanju, skupaj z glasbo.

26.07.2024

Nina Šenk

Poslušamo skladbe To see a World in a Grain of Sand, A Moment of Reflection, Stump the Guesser in Auguries of Innocence.


19.07.2024

Jakob Jež: Umetnost in regrat

Na zgoščenki Umetnost in regrat je leta 2013 izšel posnetek koncerta Vokalne skupine Canticum, ki je poznana po svojih tematsko zaokroženih koncertnih sporedih. Novembra 2008 je skupina večer v Slovenski filharmoniji posvetila zborovski glasbi Jakoba Ježa. Najprej so na vrsti uglasbitve pesmi slovenskih pesnikov, kot so Simon Jenko, Ciril Zlobec, Fran Levstik, Lojze Krakar (po njegovi pesmi nosi naslov tudi zgoščenka), sledijo še Ježeve priredbe slovenskih ljudskih. Zlasti te bomo vzeli pod drobnogled v tokratni oddaji.


12.07.2024

Boštjan Perovšek

V oddaji gostimo glasbenika, skladatelja in oblikovalca zvoka, ki sklada eksperimentalno elektroakustično glasbo. Njegova posebnost je ustvarjanje bioakustične glasbe, ki temelji na zvokih živali, posebej žuželk, ustvarja pa tudi glasbo za film, gledališče, performanse, multimedijske instalacije ter zvočne krajine za muzeje in galerije.


05.07.2024

Brina Zupančič

V oddaji gostimo skladateljico, pianistko in dolgoletno profesorico glasbenoteoretskih predmetov na Srednji glasbeni šoli Celje. Zazvenelo bo pet njenih skladb za raznovrstne zasedbe, v poslušanje pa nas bodo popeljali komentarji o nastanku skladb, o njihovi strukturi, premiernih izvedbah in še čem.


28.06.2024

Aleksandra Bajde

V oddaji gostimo slovensko skladateljico in pevko, ki deluje na Dunaju. Študirala je jazzovsko petje, glasbeno kompozicijo, mednarodne odnose in evropske študije v različnih evropskih državah: na Nizozemskem, v Franciji, Nemčiji in Avstriji ter nadaljevala z doktorskim študijem Politologije na Univerzi na Dunaju. Je ustanovna direktorica Laboratorija za kulturo in trajnost. Za svoj projekt Self-Portraits in Imaginary Places je v letu 2020 prejela prestižno avstrijsko nagrado Theodor Körner Förderpreis za področje glasbene kompozicije. Njena glasba je bila izvedena v številnih evropskih državah ter na pomembnih prizoriščih in festivalih. Kot gostujoča skladateljica je sodelovala tudi na letošnjem Festivalu sodobne glasbe .abeceda, ki se prav danes zvečer končuje na Bledu.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov