Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Lent 2024: David Gorinšek - StandUpLent

04.06.2024

Koproducent Stand Up odra na Festivalu Lent 2024 David Gorinšek, nam je danes zaupal, komu vse se bomo letos na festivalu Lent smejali.


Jutranji program

1070 epizod

Jutranji program

1070 epizod


Vsebine jutranjega programa Radia Maribor

Lent 2024: David Gorinšek - StandUpLent

04.06.2024

Koproducent Stand Up odra na Festivalu Lent 2024 David Gorinšek, nam je danes zaupal, komu vse se bomo letos na festivalu Lent smejali.


21.06.2024

Zdravila, namenjena ljudem, niso primerna za živali.

V oddaji Vesela tačka smo govorili o tem, da zdravila, namenjena ljudem, niso primerna za živali. Predstavili smo tudi dva psa Maxa in Murija, slišali pa ste lahko tudi, kako poteka sprejem živali v Zavetišču za živali Maribor.


22.06.2024

e-WAsTER na misiji za zmanjšanje širokega vpliva e-odpadkov

Res da, je stopnja predelave e-odpadkov v Evropski uniji relativno visoka, reciklira se namreč 80 % zbranih e-odpadkov. A še vedno v oči bode podatek, da je odstotek dejansko zbranih odpadkov nizek. Pa ima ob tem Evropa eno najvišjih stopenj proizvodnje e-odpadkov na prebivalca. Spomnimo, da se je Slovenija pred petimi leti znašla v zelo nezavidljivi družbi držav Mediterana kot so Portugalska, Ciper, Malta, Italija in Grčija in to na dnu lestvice po zbranih e-odpadkih. Izkazalo se je, da nismo dobro zasledovali direktive Evropske unije, sicer pa je po drugi strani res, da je bila vsaka država prepuščena lastni implementaciji direktive EU. Zaskrbljujoče podatke bo v luči še bolj naraščajoče porabe pod okrilje vzel projekt e-WAsTER, ki je sofinanciran s strani programa Interreg Euro-MED. Njegova osnovna ambicija je poenotenje kriterijev ravnanja z e-odpadki v transnacionalnem območju Mediterana, kjer se nakazuje največja diskrepanca med regijami s strožjo zakonodajo in regijami z bolj permisivnimi načini ureditve omenjene problematike. Kako visoko okoljsko tveganje predstavljajo e-odpadki in zakaj je nujno upoštevati skupno načrtovanje in usklajeno pospeševanje poslovanja, kot ga predvideva projekt? Odgovore smo poiskali pri slovenskem partnerju v projektu, Okoljsko raziskovalnem zavodu in direktorici dr. Marinki Vovk. Foto: Projekt e-WAsTER, sofinanciran s strani programa Interreg Euro-MED.


19.06.2024

Na obisku: UROŠ IN TJAŠA

V mesecu maju se ne rojevajo samo nove ljubezni in poroke, temveč tudi novi videospoti za prihajajoče poletje. Uroš in Tjaša sta predstavila novo skladbo - Letela, za katero sta posnela tudi glasbeni film. Tako vsaj pravita sama. Zakaj? Prisluhnite pogovoru.


14.06.2024

Zakaj lahko mlečni izdelki živalim povzročajo težave?

Vsebine jutranjega programa Radia Maribor


13.06.2024

Pametno košarkarsko igrišče Gorana Dragića

Otvoritev pametnega košarkarskega igrišča, ki nosi ime Gorana DRAGIĆA na Ptuju, je dokazala, da ima kapetan zlate izbrane vrste iz leta 2017 navkljub upokojenskemu staležu v rokah še vedno primat enega najbolj priljubljenih slovenskih športnikov. Na otvoritvi je bila tudi Helena Ajdnik.


12.06.2024

Trojicafest 2024

Festival Trojicafest je tradicionalni občinski dogodek, ki so ga organizatorji v zadnjih letih preoblekli v drzno, inovativno in privlačno podobi za vse generacije. V 4 dneh dogajanja obišče več kot 10.000 ljudi. O dogodku smo se pogovarjali z direktorico zavoda za turizem Sveta Trojica, Laro Loparič.


11.06.2024

Medeni vikend v Mariboru

Minuli vikend je v Mariboru potekal Medeni vikend s sloganom Zdravilna moč medu in konoplje. Kako je bilo? Prisluhnite.


07.06.2024

Kako prepričati psa ali mačko, da poje tableto?

V oddaji Vesela tačkia lahko izveste, kako prepričamo psa ali mačko, da poje tableto. Iz mariborskega Zavetišča za živali pa smo predstavili psičko Queeny in psa Robija.


06.06.2024

Zmešani festival 2024

V četrtkovem jutru smo vas povabili na Festival mladinske ustvarjalnosti, tako imenovani (Z)mešani festival. O njem smo se pogovarjali s Katjo Sreš.


04.06.2024

Urša Kamenik - svetovni dan poslovnega svetovanja

Ob svetovnem dnevu poslovnega svetovanja smo se danes pogovarjali z Uršo Kamenik iz Uconnect Solutions.


04.06.2024

Mitja Šinkovec predstavlja kar dve novi skladbi.

Mitja Šinkovec s svojim izjemnim vokalom navdušuje publiko že več kot 20 let. Tokrat nam je v jutranjem pogovoru predstavil kar dve novi skladbi.


31.05.2024

Kako skrbeti za slepe živali?

V oddaji Vesela tačka boste izvedeli, zakaj lahko žival nenadoma oslepi in kako poskrbimo zanjo. Ker čakata v mariborskem Zavetišču za živali na posvojitev tudi muci Minka in Miša, smo predstavili postopek za posvojitev mačk.


31.05.2024

Kaj nam prinaša poletje 2024?

To vprašanje smo zastavili horarnemu astrologu Tadeju Šinku, ki zelo rad zahaja na Ptuj.


30.05.2024

Art Kamp 2024 vabi prostovoljce

V četrkovem jutru smo se pogovarjali o povabilu prostovoljcem za letošnji Art kamp s koordinatorko in mentorico prostovoljcev na festivalu, Tanjo Veber.


28.05.2024

Varna vožnja z avtodomi

Marsikdo bo letos za dopust izbral avtodomarstvo. Kaj je treba vedeti, preden sedemo za volan avtodoma, na kaj moramo biti pozorni, kaj lahko počnemo in česa ne? O tem smo se pogovarjali z inštruktorjem varne vožnje pri AMZS Tomažem Farčnikom.


24.05.2024

Srčna glista pri psih je lahko smrtno nevarna

V oddaji Vesela tačka izveste, da je srčna glista pri psih lahko smrtno nevarna. Predstavili smo dve leti staro mešanko Keti in 7-letnega samca Rustyja. Oddaja ponuja tudi odgovor, kaj je pomembno vedeti pred posvojitvijo živali v mariborskem Zavetišču za živali.


24.05.2024

Pomagajmo slovenskim otrokom

Naslednjo soboto, 1. junija, vabimo na tretjo humanitarno akcijo, ki jo v Dupleku organizirata društvo "Pomagajmo slovenskim otrokom" in Sladoledarna Kremko. Več nam je povedal Ilir Demiri.


22.05.2024

Pravilno gibanje in motivacija zanj

Številni se v teh dneh odločijo za gibanje v naravi. Kako začeti in na kaj moramo biti pozorni, nam je povedala Gordana Kovačec, inštruktorica body tehnike, gibalna terapevtka in športna maserka.


23.05.2024

Podjetna pozitiva: Dušan Fidler, Mizarstvo fidler.

Naj podjetna pozitiva 2023 je postala izjava Dušana Fidlerja.


Stran 1 od 54
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov