Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Koncertni dogodki na tujem

4 epizod

Koncertni dogodki na tujem

4 epizod


S tujih koncertnih prizorišč ponujamo najnovejše posnetke najboljših orkestrov, solistov in dirigentov današnjega časa.

17.09.2024

Kraljevi danski orkester in Noah Bendix-Balgley

Nasprotja so se srečala na koncertu Kraljevega danskega orkestra, ki je 23. avgusta v Kraljevi operni hiši nastopil pod taktirko nove glavne dirigentke Marie Jacquot. Program je vključeval zgodnje Mozartovo delo, 4. Violinski koncert, simfonično pesnitev Vesele potegavščine Tilla Eulenspiegla Richarda Straussa in romantično Sinfonietto, op. 5 Ericha Korngolda. V vlogi solista je nastopil violinist Noah Bendix-Balgley.


10.09.2024

Christian Tetzlaff in Komorni orkester iz Lozane

Komorni orkester iz Lozane je na koncertu 29. februarja v dvorani Metropole v Lozani izvedel uverturo Lepa Meluzina, op. 32 Felixa Mendelssohna Bartholdyja, Violinski koncert v D-duru Johannesa Brahmsa in Simfonijo št. 1, Pomladno, Roberta Schumanna. Dirigiral je Hossein Pishkar, v vlogi solista je nastopil violinist Christian Tetzlaff.


03.09.2024

Glasbeni festival Pärnu

Glasbeni festival Pärnu in Akademijo Järvi je ustanovil sloviti estonski dirigent Paavo Järvi leta 2011 skupaj s svojim očetom Neemejem Järvijem, družinsko razpoloženje pa vsako leto ovije gostujoče glasbenike, študente in občinstvo ter tako ustvari edinstveno poletno zatočišče na estonski obali. To poletje je festival potekal od 9. do 19. julija in je pomenil tudi začetek nove letne pobude za naročanje del estonskih skladateljic, letos pa se je začel s svetovnima premierama Helene Tulve in Marie Kõrvits. Krstna izvedba novosti Wand'ring Bark/Tavajoča barka Helene Tulve je bila 18. julija, ko je Estonski festivalski orkester pod taktirko Paava Järvija izvedel še Koncert za violončelo in orkester v e-molu sira Edwarda Elgarja in Simfonijo št. 3 v a-molu, »Škotsko«, Felixa Mendelssohna Bartholdyja. V vlogi solistke je nastopila Alisa Wallerstein.


27.08.2024

Simon Trpčeski in Londonski simfonični orkester

Londonski simfonični orkester je na koncertu 11. decembra lani v dvorani Barbican v Londonu vodil stalni gostujoči dirigent Gianandrea Noseda. Na sporedu sta bila Simfonija št. 4 Sergeja Prokofjeva in Drugi klavirski koncert, op. 83 Johannesa Brahmsa, ki ga je izvedel pianist Simon Trpčeski.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov