Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Šport 202

324 oddaj

324 oddaj


Športne zanimivosti in odmevi

Športne zanimivosti in odmevi


26.07.2021

Vrhunci dneva: Savšek olimpijski prvak

Slovenija je tretji tekmovalni dan na olimpijskih igrah v Tokiu prišla do druge medalje. Kanuist Benjamin Savšek je z naslovom olimpijskega prvaka bronasti medalji kolesarja Tadeja Pogačarja v slovensko zbirko dodal zlato odličje. Blizu medalji je bila tudi judoistka Kaja Kajzer. Odlično še naprej nastopata namiznoteniška igralca Bojan Tokić in Darko Jorgić. Fantastično pa so olimpijski turnir začeli slovenski košarkarji, ki so za uvod prepričljivo premagali svetovne podprvaki Argentince.

20 min 6 s

26.07.2021

Popoldanski pregled Tokia

Tretji tekmovalni dan na olimpijskih igrah v Tokiu je bil izjemno uspešen za Slovenijo, kanuist Benjamin Savšek je postal olimpijski prvak. Navdušila je tudi slovenska košarkarska reprezentanca, ki je v krstnem olimpijskem nastopu visoko premagala Argentino, namiznoteniška igralca Darko Jorgič in Bojan Tokič sta se uvrstila v naslednji krog, judoistka Kaja Kajzer pa je osvojila peto mesto.

11 min 45 s

25.07.2021

Vrhunci dneva: Jorgič rešil zaključni žogi

22-letni namiznoteniški igralec Darko Jorgič, ki na olimpijskih igrah nastopa prvič, se je v svojem prvem dvoboju izkazal s psihološko trdnostjo, med drugimi poudarki oddaje sta še zanesljiva uvrstitev kanuista Benjamina Savška v polfinale slaloma na divjih vodah, in pripravljenost slovenskih košarkarjev pred krstnim nastopom na prestižnem olimpijskem turnirju.

19 min 2 s

25.07.2021

Tokio ob 14.00: 2. dan

Drugi dan v Tokiu je nastopilo 6 Slovencev. Darko Jorgić se je uvrstil v 3. krog namiznoteniškega turnirja, Benjamin Savšek in Eva Terčelj sta se na divjih vodah uvrstila v polfinale, judoist Adrian Gomboc je končal na 7. mestu.

16 min 51 s

24.07.2021

Tokio 19:00 - Bronasti Pogačar

Uvodni dan olimpijskih iger v Tokiu je postregel z novim mejnikom za slovensko kolesarstvo. Zanj je poskrbel Tadej Pogačar, ki je Sloveniji s 3. mestom priboril prvo kolesarsko odličje na olimpijskih igrah. Med poudarki oddaje so še gladka zmaga namiznoteniškega igralca Bojana Tokića, preostali slovenski nastopi ter rekordni dosežki za katere so na uradni prvi tekmovalni dan iger 32. olimpijade moderne dobe poskrbele dvigovalke uteži.

16 min 44 s

24.07.2021

Tokio ob 14h: 1. dan

Po včerajšnjem odprtju se je danes v Tokiu začel prvi uradni tekmovalni dan iger 32. olimpijade. Izmed Slovencev so bili v tekmovalni areni tudi strelka, judoistka, namiznoteniški igralec in kolesarji s prvim vrhuncem iger, ki je obenem tudi nov slovenski olimpijski presežek.

11 min 16 s

23.07.2021

Začetek slovenskih nastopov na olimpijskih igrah v Tokiu

S slavnostnim odprtjem se začenjajo 32. olimpijske igre moderne dobe. V Tokiu bo nastopilo 54 slovenskih športnikov.

3 min 20 s

23.07.2021

Predolimpijska rekreacija - Rajmond Debevec

Danes se s slovesnim odprtjem v Tokiu uradno začnejo olimpijske igre, kar pomeni, da je na vrsti še zadnja oddaja preodlimpijske rekreracije. V ciklu oddaj ste lahko v zadnjih petih tednih prisluhnili nekdanjim športnikom, ki so bili v času svoje kariere udeleženci olimpijskih iger. In če smo v prvi oddaji naredili rahlo spremembo, jo dajmo še v zadnji. Gosta obeh oddaj sta namreč še vedno aktivna športnika. V prvo smo povabili Dejana Fabčiča, ki se je v preteklem tednu še v svojem tretjem športu uvrstil na olimpijske igre in bo čez mesec dni Slovenijo zastopal na paraolimpijskih igrah v Tokiu. Tam pa v tem tednu žal ne bo osemkratnega olimpijca in trikratnega dobitnika odličja na največjem športnem tekmovanju, strelca Rajmonda Debevca, gosta v tokratni oddaji.

12 min s

18.07.2021

Slovenski olimpijci v Tokiu

Predstavljamo slovenske športnike; od tistih, ki že imajo olimpijsko odličje do tistih, ki si jih je dobro zapomniti.

12 min 25 s

16.07.2021

Predolimpijska rekreacija: Andraž Vehovar

Točno teden dni nas še loči do začetka olimpijskih iger v Tokiu. S pomočjo nekdanjih olimpijskih junakov se v naših rekreativnih oddajah že četrti teden spominjamo uspehov, s katerimi so nas na igrah razveseljevali do zdaj. Tokrat bo z nami nekdanji kajakaš Andraž Vehovar, ki je leta 1996 v Atlanti pri 24. letih osvojil srebrno olimpijsko medaljo, štiri leta kasneje pa čoln za vedno pospravil. Kmalu si je našel drugi izzive, bil leta 2008 tudi vodja olimpijske odprave v Pekingu, danes pa je uspešen solastnik podjetja, ki izdeluje kolesarsko opremo. Prav zato je je bilo popolnoma smiselno, da se mu Jure Jeromen in Nina Smole pridružita kar na kolesarski tur

8 min 58 s

11.07.2021

Zanimiva košarkarska zasedba

Dvanajst košarkarskih reprezentanc se v teh dneh intenzivno pripravlja na olimpijski turnir, nekatere igrajo tudi pripravljalne turnirje. Slovenski košarkarji so včeraj začeli sklepni del priprav na igre. Po nekaj dneh odmora bodo na Bledu in v Radovljici poskusili še izboljšati igro, ki je bila na kvalifikacijah v Litvi na zelo visokem nivoju.

7 min 7 s

09.07.2021

Predolimpijska rekreacija - Maja Matevžič

Tokratna olimpijska gostja je Maja Matevžič, ki je v zgodovino slovenskega športa zapisana kot tista tekmovalka, ki je dobila prvi teniški dvoboj za Slovenijo na olimpijskih igrah. Ljubljančanka ostaja zvesta svojemu športu tudi po karieri vrhunske športnice.

11 min 9 s

04.07.2021

Nova zmaga Janje Garnbret

Na tekmi v težavnostnem plezanju v Villarsu v Švici je dosegla skupno 30. zmago v svetovnem pokalu, od tega 17. v njeni paradni disciplini. Odlična popotnica za Tokio 2020.

4 min 25 s

02.07.2021

Predolimpijska rekreacija - Mitja Petkovšek

V drugi oddaji o športnikih olimpijcih bomo v nekoliko drugačni, a nič manj zabavni vlogi, spoznali Ljubljančana, ki se je že pred leti z družino preselil na obrobje prestolnice. Da so vrtna opravila še kako naporna in velikokrat povsem dovolj za vsakodnevno redno gibanje, bo v oddaji razložil Mitja Petkovšek.

11 min 53 s

29.06.2021

Pred 4. etapo Dirke po Franciji

Pred 4. etapo Dirke po Franciji smo se ozrli proti včerajšnji kaotični 3. etapi.

8 min 56 s

27.06.2021

Slovenski odbojkarji na koncu osvojili 4. mesto

Slovenci so ligo narodov končali s porazom na tekmi za tretje mesto proti Francozom s 3:0. Slovenija je sicer redni del zaključila na tretjem mestu, v polfinalu pa je klonila prav tako s 3:0 proti Poljski.

7 min 8 s

25.06.2021

Predolimpijska rekreacija - Dejan Fabčič

Manj kot mesec dni nas še loči do začetka poletnih olimpijskih iger v Tokiu. Do takrat bomo v tedenskih rekreativnih oddajah predstavili nekdanje olimpijce, ki so po vrhunski športni karieri našli veselje v drugih oblikah rekreacije. Prav v prvi bomo sicer naredili izjemo, saj je Dejan Fabčič že dvakratni udeleženec paraolimpijskih iger, ki bo v naslednjih tednih lovil nastop še na svojih tretjih. In to že v svojem tretjem športu.

13 min 41 s

25.06.2021

Dirka po Franciji: Slovenija proti preostalemu svetu

Dirka po Franciji letos začenja svoje tritedensko potovanje v Bretaniji, v mestu Brest. Prvi favorit dirke je Tadej Pogačar v dresu Emiratov. Tako ga označuje večina kolesarskih komentatorjev, tako pravijo tudi stavnice. Primož Roglič letos naskakuje Tour drugače. Opravil je skoraj dvomesečne priprave na veliki nadmorski višini in izpustil tudi vse dirke v pripravah na Tour. Ali bo to prineslo preobrat v primerjavi z lansko sezono, pa ta hip ne ve nihče. Pred začetkom Dirke po Franciji se pogovarjamo tudi o ambicijah preostalih dveh slovenskih kolesarjev na dirki, Luke Mezgeca in Mateja Mohoriča. 

4 min 2 s

20.06.2021

Slovenska košarkarska reprezentanca za olimpijsko vozovnico

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo čez teden dni odpravila v Litvo, kjer jo med 29. junijem in 4. julijem čakajo kvalifikacije za olimpijske igre. V družbi petih reprezentanc bo igrala za eno olimpijsko vozovnico, glavni konkurentki zanjo pa sta gostiteljica Litva in Poljska. Slovenija vse od naslova evropskega prvaka pred štirimi leti ni bila tako močna, za dvig navdušenja in nove olimpijske sanje pa so Slovenci poskrbeli tudi na petkovi tekmi. ki so jo dobili proti Hrvaški.

8 min 2 s

19.06.2021

V Franciji je prvi nogomet, nato pa vse ostalo

Slovenske košarkarice nastopajo na evropskem prvenstvu v Franciji v Strasbourgu, ki velja tudi za nogometno mesto. Dare Rupar, ki v Alzaciji spremlja slovenske košarkarice, se je z Aljažem Golčerjem pogovarjal o košarkarskem in nogometnem evropskem prvenstvu, trenutni situaciji v Franciji in kolesarstvu. Tour de France se začne že naslednji teden.

14 min 25 s

Stran 1 od 17
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov