Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec: »Brez kmetijstva država nima prihodnosti»

24.09.2022

Gost oddaje Obrazi sosednje ulice je bil predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. Po stroki je sicer gradbenik, ker pa je na tem položaju že tri desetletja, je zdaj predvsem dober poznavalec kmetijske problematike in je prepričan, da naša država brez dobrega kmetijstva nima prihodnosti; njegov ponos pa je paradni konj Pomurskega sejma – sejem Agra, ki so ga letos organizirali že 60-ič. Naš gost v prostem času rad sede na traktor, igra golf in v zadnjih letih tudi piše, in tako je nedavno izšla njegova knjiga z naslovom Razmišljanja.


Obrazi sosednje ulice

310 epizod


Obrazi sosednje ulice je portretna oddaja, njeni gostje pa so optimistični, pogumni, kritični in nekoliko drugačni, včasih tudi samosvoji. Vsi prihajajo s Štajerske, z vseh vetrov, s svojim pogledom na življenje in izkušnjami nas bogatijo, opogumljajo ter širijo naša obzorja.

Predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec: »Brez kmetijstva država nima prihodnosti»

24.09.2022

Gost oddaje Obrazi sosednje ulice je bil predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. Po stroki je sicer gradbenik, ker pa je na tem položaju že tri desetletja, je zdaj predvsem dober poznavalec kmetijske problematike in je prepričan, da naša država brez dobrega kmetijstva nima prihodnosti; njegov ponos pa je paradni konj Pomurskega sejma – sejem Agra, ki so ga letos organizirali že 60-ič. Naš gost v prostem času rad sede na traktor, igra golf in v zadnjih letih tudi piše, in tako je nedavno izšla njegova knjiga z naslovom Razmišljanja.


25.05.2024

Karolina Babič: "Obljuba, da imamo možnost izbire in uresničitve želja, je varljiva".

Pogovarjali smo se z doktorico filozofije Karolino Babič, ki deluje na področju socialnih in solidarnostnih ekonomij. Ugotavljali smo, da smo v času, ko prevladuje individualizem, prepričani, da so oči sveta uprte v nas in da moramo biti najboljši ter da je obljuba mladim, da imajo možnost izbire svojega življenja, varljiva in nepoštena.


18.05.2024

Slavko Dobnik: "Vinarji so umetniki, ki v sodelovanju z naravo ustvarjajo čudovite vinske kreacije."

Danes bo na Ptuju že 10., jubilejni, tradicionalno dobro obiskani festival žlahtne kapljice salon sauvignon, gost naše oddaje Obrazi sosednje ulice pa bo njegov organizator Slavko Dobnik -- kulturolog, novinar, popotnik, promotor kulinarike in vina, sicer pa družinski človek, ki rad vrtnari in uživa v naravi. Zanj so vinarji umetniki, ki v sodelovanju z naravo ustvarjajo čudovite vinske kreacije. (foto: Igor Modic)


11.05.2024

BOG JE INTIMA LJUBEZNI NAŠEGA SRCA - prof.dr.BORUT HOLCMAN...

V tokratni (11.5.2024) portretni oddaji Obrazi sosednje ulice je naš gost dr.Borut Holcman – nekdanji katoliški duhovnik in zdaj profesor pravne zgodovine na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru… Človek je predvsem bitje svobode, dialoga in ljubezni in mi smo dolžni biti drug do drugega predvsem – ljudje… Tehnična realizacija Zoran Perko, avtor oddaje Tone Petelinšek.


04.05.2024

Žiga Kos

V Obrazih sosednje ulice smo gostili športnika, trenerja, analitika, fizioterapevta in soustvarjalca podkasta Ofsajd, aktualnega trenerja slovenskih odbojkaric Nove KBM Branik, Žigo Kosa. Kljub rosnim 30-im letom se je že preizkusil v vlogi trenerja, doma in v tujini, vmes pa je ob treniranju odbojkaric s svojim pogledom na šport v nogometnem podkastu izobraževal druge. Kot glavni trener odbojkaric je pripeljal dekleta v petih mesecih od povprečne ekipe do naslova pokalnih prvakinj, do srebra v državnem prvenstvu in do brona v srednjeevropski ligi Mevza.


27.04.2024

Maja Modrinjak: »Fotograf mora biti zmeraj pripravljen. Ko vidi pravi trenutek, dvigne aparat in sproži.«

Gostja oddaje Obrazi sosednje ulice je bila mariborska fotografinja Maja Modrinjak, ki je fotografijo spoznavala že od malih nog; z njo jo se seznanil že njen oče, znani fotografski mojster Dragiša. Modrinjakova je bila tudi ena izmed prvih kamermank v Mariboru. (foto: Maja Modrinjak)


19.04.2024

Oto Rimele: »V umetnosti nikoli ne iščem funkcionalnosti«

V oddaji Obrazi sosednje ulice smo gostili mariborskega slikarja, oblikovalca in glasbenika Ota Rimela. Ljubitelji umetnosti ga poznajo kot vizualnega umetnika, ki se v svojih vizualnih kompozicijah pogosto ukvarja s svetlobo, ljubitelji glasbe pa kot soustanovitelja skupine Lačni franc, ter nekdanjega kitarista skupine Laibach.


13.04.2024

Tijuana Križman Hudernik: "V Maribor me je vodila ljubezen do baleta"

Solistka mariborskega baletnega ansambla Tijuana Križman Hudernik je prišla iz Pirana v Maribor zaradi ljubezni do baleta, stara 14 let in – ostala. V 20-ih letih je plesala v številnih znanih predstavah, v najnovejšem baletu Grk Zorba nastopa v naslovni vlogi Marine. Z njo smo se pogovarjali o ustvarjanju baletnih predstav, gostovanjih v tujini, delu asistentke koreografije pa tudi o življenju v Mariboru.


06.04.2024

Franček Jauk

Z nami je bil upokojeni novinar in urednik Franček Jauk, soustvarjalec prvih korakov televizijskega programa v Mariboru, ki se je poklicno kalil pri časopisu Večer in Radiu Maribor ter kasneje postal eden pionirjev prvih korakov televizije na Štajerskem. Tik pred upokojitvijo je decembra 2003 v radijski oddaji napovedal, da pa s slovesom od poklicnega dela prihaja čas za literaturo. Leta 2009 je tako izšel biografski roman »Le enkrat je kar je«, ki se bere kot zgodovina mesta Maribor skozi minulih šest desetletij. Pred časom je izšla knjiga z naslovom »Z njimi popotujem« v kateri se srečamo z avtorjevimi sopotniki, številnimi bolj ali manj znanimi osebnostmi, ki jih je srečeval v svojem poklicnem času, posebno dragocena pa je pozornost, ki jo nameni mladostnemu dnevniku svoje mame, ki je nastajal v tridesetih letih minulega stoletja. Še malo pa bo izšla tudi tretja knjiga, osnova zanjo je dnevniška beležka njegovega prijatelja, olimpionika Leona Štuklja. Franček Jauk je mladostni novinarski strasti, radovednosti in ustvarjalnosti v zrelem obdobju dodal novo vrednost s katero ohranja spomin na ljudi in čase, ki bi brez njegovih zapisov po bližnjicah časa odtekli v pozabo.


30.03.2024

Igor Plohl: "Življenje na invalidskem vozičku prinaša aktivizem in ozaveščanje o potrebah invalidov."

Igor Plohl, učitelj v bolnišnični šoli na Oddelku za otroško in mladostniško psihiatrijo v mariborskem Kliničnem centru, je od svojega 29. leta invalid na vozičku. O težki življenjski preizkušnji in soočanju z invalidnostjo je pred leti v zahvalo za pomoč svojim učencem na Osnovni šoli Bojana Ilicha ustvaril slikanico o Levu Rogiju, ki je bila začetek novega življenja … Igor Plohl je na invalidskem vozičku že 16 let. Je avtor več slikanic, ki mlade ozaveščajo o invalidnosti, in dveh romanov. O srečevanju z mladimi, aktivizmu za boljši položaj invalidov in delu bolnišničnega učitelja, pa tudi o svojem drugačnem, a bogatem življenju, v tokratni oddaji Obrazi sosednje ulice.


20.03.2024

Dr.Blanka Vombergar: "Zelo me skrbijo pesticidi v hrani"

Gostja oddaje Obrazi sosednje ulice je dolgoletna ravnateljica Višje strokovne šole za živilstvo in prehrano v Izobraževalnem centru Piramida Maribor doktorica Blanka Vombergar. Že vse od študija se ob pedagoškem delu posveča tudi raziskovanju prehrane, posebej se je posvetila preučevanju ajde – poljščine, ki se v zadnjem času znova vrača na naše krožnike.


16.03.2024

Sanja Veličković: Trajnost dosežemo z manj kupovanja in več kombiniranja

Gostja oddaje Obrazi sosednje ulice je Sanja Veličković, modna oblikovalka in tehniška sodelavka na področju tekstilstva na Univerzi v Mariboru. Pri mladih pogreša več osebnega sloga, obžaluje diktat tekstilne industrije, v načinu oblačenja pa opaža vpliv podnebnih sprememb. Pravi, da jo izraz trajnostna moda kar razdraži. Ni namreč nadzora nad izdelavo tekstila, trajnost pa lahko najbolj živimo tako, da manj kupujemo in več kombiniramo. Prepričana je, da slog in kreativnost ne potrebujeta veliko denarja ter napeljuje, da poskusimo novo – pri oblačenju je namreč tako kot v kulinariki: če ne poskusiš, ne veš, ali ti bo všeč.


08.03.2024

SAMO DOBROTA IN LJUBEZEN OSVOBAJATA SVET IN ČLOVEKA - prof.dr. MEJRA FESTIĆ

MEJRA FESTIĆ – simpatična in vitalna Mariborčanka z medaljo Abrahama v žepu, priznana finančnica, profesorica na Ekonomsko-poslovni fakulteti UNI Maribor… pred leti je bila tudi viceguvernerka Banke Slovenija… ljubiteljica narave, živali in vsega kar tako milostno in radostno to Življenje daje in ponuja...


02.03.2024

Matej Lunežnik:"Če si nekaj želiš, idi, pa vztrajaj."

Gost Obrazov sosednje ulice je nekdanji smučar, kasneje smučarski trener, naš občasni strokovni sodelavec za potrebe pokrivanja Zlate lisice, zdaj pa športni psiholog, predavatelj, učitelj, mentor in še bi lahko naštevali, Matej Lunežnik.


24.02.2024

Maša Črešnik: "Ostati zvest sebi je najboljši recept"

Gostja oddaje Obrazi sosednje ulice je spletna vplivnica in ustvarjalka spletnih vsebin Maša Črešnik iz Maribora. Svojo ustvarjalno pot je začela s pisanjem modnega bloga, danes pa kreativna 30-letnica svoje sledilce nagovarja na družbenih omrežjih. V pogovoru smo se dotaknili začetkov njenega delovanja na spletu, ustvarjanja vsebin na družbenih omrežjih in prednostih ter slabostih tega novodobnega poklica. Govorili bomo tudi o materinstvu in prepletu le-tega z medijsko izpostavljenostjo, saj ima Maša tudi tri hčere, vse stare manj kot pet let.


17.02.2024

Sanskriti Kumar: »Za slovensko družbo si želim, da bi se bolj cenila in bila bolj poenotena.«

Gostja oddaje Obrazi sosednje ulice je Sanskriti Kumar, ki se je pri desetih letih iz Indije preselila v Slovenijo. Spregovorila je o izzivih ob prihodu v tujo deželo, o Mariboru, ki je bil njen prvi stik s Slovenijo, pa tudi o njenem pogledu na Slovence in Indijo.


09.02.2024

Drago Rečnik:"Spomini na Bjelašnico, Jahorino in na olimpijsko Sarajevo so po štirih desetletjih lepi. Slabo smo pozabili … bilo je fajn, čeprav je bilo naporno."

Drago Rečnik z Reke na Hočkem Pohorju smuča odkar ve zase. Je iz družine, katera je to spretnost prenesla na otroke - tri brate, ki so se v navezi z ekipo vedno izkazali pri pripravi smučarskih prog za zlato lisico. Zato ni bilo naključje, da so bili v štajersko - gorenjski navezi povabljeni, da to delo opravijo tudi pri pripravi prog za alpske discipline v okviru 14ih zimskih olimpijskih iger v Sarajevu. Drago Rečnik je razgrnil spomine na tisti čas, saj je vmes natanko 40 let.


03.02.2024

Bojan Lunežnik: »Ne vem, če mi že ploskajo, jaz grem svojo pot dalje.«

Tokratni obraz sosednje ulice je poklicni vojak, podjetnik in dobitnik letošnje nagrade Bob leta Bojan Lunežnik. Svoje sanje je s potrpežlivostjo in disciplino, ki ga spremljata celo življenje, spremenil v uspešno poslovno zgodbo.


27.01.2024

Milena Pivec:»Založništvo je eden najlepših poklicev«

Gostja oddaje Obrazi sosednje ulice je bila Mariborčanka Milena Pivec, dobra poznavalka založniškega trga in velika ljubiteljica knjig, ki je pred dobrima dvema desetletjema ustanovila zasebno založbo. Zanjo je založništvo eden najlepših poklicev, saj človeka delo s knjigami in sodelovanje z literarnimi ustvarjalci bogati. Z Mileno Pivec smo se pogovarjali tudi o knjigah, ki nam odpirajo nove poti, in o delovanju družinske založbe, ki jo predaja v zanesljive roke naslednje generacije.


20.01.2024

Alja Horvat: "Moja prva ljubezen so še vedno vzorci za tekstil"

Gostja oddaje Obrazi sosednje ulice je bila Mariborčanka Alja Horvat. 27-letna ilustratorka ter grafična in modna oblikovalka se lahko pohvali z vrsto sodelovanj z domačimi in tujimi blagovnimi znamkami; med njenimi naročniki najdemo tudi Disney, Filo in domačo Barcaffe. V pogovoru smo se dotaknili njene ustvarjalne poti, mednarodnega preboja in dolgoletne želje po ustvarjanju lastne modne blagovne znamke, ki jo je uresničila pred dobrima dvema letoma.


13.01.2024

Maruša Bradač: "Neodgovorjena vprašanja so izziv."

Doktorica Maruša Bradač je astrofizičarka z mednarodnim ugledom, ki se je po raziskovalnem delu in profesuri v tujini vrnila v Slovenijo. Štajerka zdaj živi na Primorskem in dela na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Decembra je prejela naziv in priznanje ambasadorka znanosti Republike Slovenije za krepitev ugleda slovenske astrofizike v družbi in v mednarodnem merilu. S sodelavci je dosegla pomembna odkritja in sodelovala pri razvoju pomembne raziskovalne vesoljske tehnologije. V pogovoru smo se dotaknili tako znanstvenih dejstev o vesolju kot tudi neznank, ki še vedno burijo človeško domišljijo.(FOTO: Igor Napast)


Stran 1 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov