Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Kako ukrepati, ko je pitna voda oporečna?

13.12.2023

Še nekateri vsebinski poudarki oddaje: - Na Gorenjskem so se razveselili novice o posodobitvi bohinjske železniške proge. - Nove zamude in podražitve pri obnovi mariborskega Lenta. - Podjetnike v Kanalu ob Soči razburja nov način obračunavanje nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. - Občina Kozje z več gradbenimi naložbami, tudi proračun za prihodnje leto je zelo investicijsko naravnan.


Po Sloveniji

814 epizod


Analize najodmevnejših tem in zanimivosti iz lokalnega okolja

Kako ukrepati, ko je pitna voda oporečna?

13.12.2023

Še nekateri vsebinski poudarki oddaje: - Na Gorenjskem so se razveselili novice o posodobitvi bohinjske železniške proge. - Nove zamude in podražitve pri obnovi mariborskega Lenta. - Podjetnike v Kanalu ob Soči razburja nov način obračunavanje nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. - Občina Kozje z več gradbenimi naložbami, tudi proračun za prihodnje leto je zelo investicijsko naravnan.


24.06.2024

Upravno enoto Novo mesto zalila voda

Nekateri preostali vsebinski poudarki oddaje: - Spori med mariborskim županom Arsenovičem in mestnimi svetniki o upravljanju Holdina. - Tudi v novi enoti DU Ptuj v Žabjeku se spopadajo s kadrovsko stiko. - V Celju odprli tretje prenovljeno otroško igrišče v tem letu. - Zakaj Delpinova ulica v Novi Gorici po prenovi ne zaživi v polnosti?


21.06.2024

Na Muljavi praznujejo stoletnico predstav na prostem

Drugi poudarki iz oddaje: - Bili smo na odprtju nove zdravstvene postaje Magdalena v Mariboru. -V Kamniško-Savinjskih Alpah bo od jutri naprej na voljo krožni prevoz. -Pogovor s slovenskim oblikovalcem lego kock.


20.06.2024

Do arehološkega najdbišča Divje babe po novem krožna pot

Drugi poudarki iz oddaje: - Zakaj je novogoriški Center zelenih tehnologij ostal brez 30-ih milijonov evrov evropskega in državnega denarja -V prihodnjih štirih letih načrtuje podjetniško pot več kot sto Posavcev -Kako bodo dosegli turistični preboj Štajerske tudi na mednarodnem turističnem zemljevidu


19.06.2024

V soseski Nova Dolinska v Kopru 166 novih stanovanj

Drugi poudarki oddaje: - Pristojno ministrstvo namenja 12 milijonov evrov za obnovo in graditev prizidka k Fakulteti za zdravstvene vede Maribor. - V Celju so gostili Potujočo pisarno evropskih sredstev in se podučili, kako učinkoviteje črpati evropska sredstva. - Kolesarsko povezavo med Bledom in Bohinjem bodo odprli kasneje, kot so načrtovali. - Z odprtjem šestih razstav se danes v Beli krajini začenja tradicionalno, 60-o Jurjevanje.


18.06.2024

Nova opozorila, da vojaške dejavnosti na Počku ogrožajo pitno vodo

Nekateri preostali vsebinski poudarki oddaje: - DARS pridobil še gradbeni dovoljenji za viadukt Ravne in cesto v Konovem na tretji razvojni osi. - Domačine v Begunjah zaskrbljeni zaradi napovedane daljše zapore ceste v Drago. - Vlada namenila SNG Maribor dodatne tri milijone evrov za nujne naložbe. Katere so te? - Tolminska postaja vse bolj prepoznavna kot raj za športe v naravi.


17.06.2024

V Mariboru predvidena podražitev vrtcev

Drugi poudarki oddaje: Štajerska gospodarska zbornica je med 19-imi prispelimi predlogi inovacij nagradila štiri Upravljavci ledenih dvoran pozivajo k njihovi obnovi, najbolj kritično je na Bledu, kjer je obratovanje dvorane ogroženo V Ajdovščini pospešeno gradijo stanovanja za trg; nad regionalno cesto proti Colu je začela rasti soseska Razgledi V Novi Gorici si že vrsto let prizadevajo za nov kulturni center, kulturni dom je namreč dotrajan


14.06.2024

Brežiška bolnišnica je šla v nakup magnetne resonance sama

Drugi poudarki: - Digitalizacija za ohranjanje konkurenčnosti nujna tudi v kmetijstvu - Ajdovska občina začenja že četrti cikel projekta participativnega proračuna, tokrat z nekaj novostmi - Tudi Begunje na Gorenjskem ponosne na Plečnikovo dediščino, a zanjo je treba skrbeti - V Slovenj Gradcu se bo čas zavrtel za nekaj stoletij nazaj v srednji vek


13.06.2024

Nujna ureditev Nužijevega plazu v zgornji Mežiški dolini

Še drugi poudarki iz oddaje: - Lokalne skupnosti - denimo hrastniška - ugotavljajo, da se jim bolj kot zelene naložbe splača obnoviti opuščene objekte. - V Kamnici pri Mariboru večina krajanov nasprotuje načrtovani postavitvi črpalne hidroelektrarne Kozjak. - Knjiga z naslovom "Primer: Anhovo" opozarja na problematiko azbesta. - V Logatcu so postavili najvišji drog za največjo slovensko zastavo.


12.06.2024

V dolini Vrat bodo začeli zaračunavati parkirnino

Drugi poudarki iz oddaje: -Področja energetike in avtomobilske ter papirniške industrije so v ospredju inovacij posavskega gospodarstva -V Novem mestu ostajajo brez izposoje koles -V Podnanosu bodo predstavili življenje skladatelja Stanka Premrla, ki je uglasbil slovensko himno


11.06.2024

Satelitski urgentni center Škofja Loka nudi 24 urno pomoč, nekaj vprašanj še nedorečenih

Drugi poudarki oddaje: - Z včeraj odprto enoto fizioterapije bodo v Cerknem skrajšali čakalne dobe, te so zdaj kar 300 dni. - Razočarani Komendčani zaradi počasnosti države v svoje roke vzeli poplavno varnost. - Zaradi selitve kamionskega terminala na regionalni cesti proti Ankaránu vse več tovornega prometa. - V Novem mestu, kjer živijo številni priseljenci, so pripravili odlično obiskan prvi športni dan v več jezikih.


07.06.2024

Koprski krovni prostorski dokument do konca leta

Drugi poudarki oddaje: -V Pomurju pričakujejo dobro letino in vsaj 14 dni zgodnejšo žetev. - Češenj je v Brdih letos manj, vendar jim posvečajo občinski praznik. - Z obnovo notranjosti Hiše najstarejše trte v Mariboru zaokrožujejo celovito obnovo Lenta.


06.06.2024

Prostovoljci Hospica o pomenu radosti

Še drugi poudarki iz oddaje: - Kaj se bo v Kopru zgodilo s 33 tablami v mestnem jedru, ki nosijo zgodovinska in ledinska imena ulic? - V Idriji zadovoljni, saj imajo novo čistilno napravo - V Podčetrku z novimi naložbami bogatijo turistično ponudbo. - Začenjajo se 10. dnevi kočevarske kulture.


05.06.2024

Sagi s stečajem Martexa in goro odpadkov na njegovem območju še ni videti konca

Drugi poudarki oddaje: - Občina Loška dolina mora zaradi skromnih zajetij znova obuditi vodovodno zajetje Obrh - V ljubljanskem Miklošičevem parku poteka deratizacija - Ob 1500-letnici mesta končana obnova Marijine rotunde, najstarejšega sakralnega objekta v Kopru. - V Križevcih ta konec tedna festival prleške gibanice


04.06.2024

V Bolnišnici Sežana fizioterapija kmalu tudi na napotnico

Drugi poudarki oddaje: - V Mariboru je začela delovati prva izmed treh na novo predvidenih koncesijskih ambulant. - 10 tisoč posavskih gasilcev se veseli novega regijskega vadbenega poligona. Odslej bodo lahko vadili doma. - Graditev nove enote vrtca na Dobrovem v Goriških brdih se zamika. - Prihodnjo sredo se bo začela 30. kolesarska dirka Po Sloveniji. V Ormožu kolesarjem pripravljajo prisrčen sprejem ob koncu prve etape.


03.06.2024

V Kopru začeli prenovo ene najbolj obremenjenih cest

Drugi poudarki iz oddaje: -Raziskujemo spore med med kočevsko občino in zasebnim zavodom glede oskrbe na domu - V Beli krajini že 30 let organiziriano spodbujajo rejo ovc in koz, da bi preprečili zaraščanje krajine - V Krškem letos načrtujejo 33 novih neprofitnih stanovan


31.05.2024

Plinovodi se pripravaljajo na začetek graditve plinovoda od Ajdovščine do Sežane

Drugi poudarki oddaje: - Podjetja osrednje Slovenije so v lanskem letu večinoma izboljšala kazalnike poslovanja. Neto čisti dobiček se je povečal za 29 odstotkov. - V posavskih srednjih šolah opozarjajo na velik odliv dijakov v druga regijska središča. - S festivaloma v Novem mestu in na sevniškem gradu zaključujejo mesec vinskih festivalov v vinorodni deželi Posavje. - V sklopu pobude Dobimo se va vrtovih svoja vrata odpira okrog 3.000 parkov in vrtov iz 21 držav. Tudi Arboretum Volčji potok.


30.05.2024

Gospodarstveniki, tudi štajerski, iščejo kadre med drugim na zaposlitvenih sejmih

Še drugi poudarki iz oddaje: - Na Koroškem malo manj kot leto po poplavah vse več ljudi v duševnih stiskah. - S projektom "Pot zdravja" v Sežani opozarjajo na pomen zdrave lokalno pridelane hrane in zdravega življenjskega sloga z dovolj gibanja. - Cesta v Tomaju je nevarna, zato si tam krajani že vrsto let prizadevajo, da bi uredili vsaj varne šolske poti. - Kopališče Mariborski otok naj bi odprli sredi ali konec junija.


29.05.2024

Na Vrhniki začrtali nove karte poplavne nevarnosti za območje celotne občine

Drugi poudarki oddaje: Turistični ponudniki v zgornji Savinjski dolini po poplavah enotni: bistvena je usmeritev turizma v bivanje z naravo in ne proti njej Ribogojnica na Tolminskem po poškodbah in boleznih sanirana Jeseniška občina se sooča z vrsto težav: z razpadom koalicije, ukinitvijo mestnega avtobusa in z negotovostjo glede prevoza šolskih otrok V Slovenski Bistrici se podajajo v prenovo športnega parka, v novi podobi naj bi zasijal čez dve leti


28.05.2024

Gospodarstvo JV Slovenije lani z nižjim dobičkom

V oddaji še: - v Mariboru in Slovenski Bistrici v četrtek dva zaposlitvena sejma, - le še v tem tednu stanovanjski sklad zbira prijave potencialnih najemnikov 91 stanovanj v Kopru, - po dobrem letu se zaključuje prenova glavnega trga v Vipavi, - Zeliščni center v Grgarskih Ravnah prenehal poslovati in je v postopku likvidacije, - začetek pašne sezone v Posočju.


27.05.2024

Trajnostni razvoj v ospredju festivala alpskega cvetja v Bohinju

Drugi poudarki iz oddaje: -Ob 20-letnici mariborskega doma starejših občanov Tezno odprli dodatne prostore - Kateri konkretni ukrepi bi Ljubljano pripeljali do ogljične nevtralnosti -200 mladih iz vse Evrope v Brežicah


Stran 1 od 41
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov