Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Aleš Cantarutti, nekdanja desna roka ministra Počivalška, bo prevzel vodenje GZS-ja

19.03.2021

Aleš Cantarutti, nekdanji državni sekretar na gospodarskem ministrstvu, bo aprila postal generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije. Uradno je nestrankarski kandidat, upravni odbor zbornice pa ga bo izbral med desetimi protikandidati.


Podkast novice - gospodarstvo

202 epizod


Novice s portala RTVSLO.si, sekcija gospodarstvo, brane s pomočjo sintetičnega govorca.

Aleš Cantarutti, nekdanja desna roka ministra Počivalška, bo prevzel vodenje GZS-ja

19.03.2021

Aleš Cantarutti, nekdanji državni sekretar na gospodarskem ministrstvu, bo aprila postal generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije. Uradno je nestrankarski kandidat, upravni odbor zbornice pa ga bo izbral med desetimi protikandidati.


10.04.2021

Zmaga za Amazon: Delavci v Alabami ostajajo brez sindikata

Zaposleni v skladišču v Alabami so na glasovanju zavrnili vzpostavitev prvega sindikata delavcev Amazona v ZDA. Ameriški sindikat RWDSU napoveduje pritožbo, ker naj bi Amazon nezakonito vplival na izid glasovanja.


10.04.2021

Cene rabljenih stanovanj v slovenskih mestih dosegajo rekorde

Zaradi izrednih razmer je marsikdo pričakoval, da se bodo pocenile nepremičnine. Zgodilo se je ravno nasprotno. Po podatkih geodetske uprave je povprečna cena rabljenega stanovanja lani prvič presegla 2900 evrov na m2.


10.04.2021

Kitajska z rekordno globo Alibabi zaradi izvajanja monopola

Kitajski regulatorji so tehnološkemu gigantu Alibabi naložili 2,75 milijarde dolarjev kazni za kršitev protimonopolnih pravic in zlorabe prevladujoče vloge na trgu. Ustanovitelj Alibabe Jack Ma je namreč pred tem kritiziral kitajski regulatorni sistem.


09.04.2021

Banke v prvih dveh mesecih z večjim dobičkom kot lani

Banke v Sloveniji so v prvih dveh mesecih ustvarile za 47,7 milijona evrov dobička po davkih, kar je 22,4 odstotka več kot v istem obdobju lani. Dobiček pred davki se je povečal za 3,3 odstotka, na 53,3 milijona evrov.


09.04.2021

Država bi bila lastnica celotnih Term Olimia

Slovenski državni holding je v imenu države objavil prevzemno ponudbo za Terme Olimia. Prevzemna ponudba se nanaša na 158.006 delnic ali 22,4 odstotka delnic, za delnico pa SDH ponuja 27,05 evra.


08.04.2021

Mrak o okrevanju: Več bi morali nameniti za zdravstvo in zeleno digitalizacijo

Gospodarsko okrevanje tako globalno kot na domačem dvorišču je v Odmevih komentiral ekonomist Mojmir Mrak z ekonomske fakultete v Ljubljani. Z njim se je pogovarjala voditeljica Tanja Starič.


08.04.2021

Vlada načrtovano porabo za letos odebelila za 800 milijonov evrov

Ker epidemija še traja, bodo odhodki državnega proračuna letos za 800 milijonov evrov višji od tistih, ki jih je konec lanskega novembra določil državni zbor.


08.04.2021

Sava Re bi letos izplačala dividende v višini 0,85 evra

Potem ko lani zaradi negotovosti, povezane z epidemijo covida-19, ni izplačala dividend, bi pozavarovalnica Sava Re letos delničarjem razdelila nekaj manj kot četrtino lanskega čistega dobička te skupine, kar bi zneslo 0,85 evra bruto na delnico.


08.04.2021

Fiskalni svet: Zaostanek pri železniški infrastrukturi in energiji iz obnovljivih virov

Javne investicije, ki naj bi se v prihodnjih letih povečale, lahko pozitivno prispevajo h gospodarski rasti in razvojnemu dohitevanju. Vendar je treba izboljšati učinkovitost institucionalnega okvira in usmeriti investicije, poudarja fiskalni svet.


08.04.2021

Peking prehitel New York in postal mesto z največ milijarderji

Revija Forbes je objavila svežo lestvico milijarderjev. Na njej na prvem mestu ostaja ustanovitelj spletne trgovine Amazon Jeff Bezos, med mesti pa je Peking po številu milijarderjev po sedmih letih prehitel New York.


07.04.2021

Sindikat poštnih delavcev: Lastniki so na nas v epidemiji pozabili

Sindikat poštnih delavcev, eden od dveh reprezentativnih sindikatov na Pošti Slovenije, je na vlado naslovil odprto pismo, v katerem opozarja na to, da je lastnik na zaposlene pozabil kljub temu, da so bili v letu epidemije v prvih vrstah izpostavljenosti


07.04.2021

Okrevanje v obliki črke V je vsaj v ZDA vse verjetnejše

Na Wall Streetu se kaj dosti ne menijo na nevarnost, da se bo davek na dobiček povzpel na 28 odstotkov, mejnike pa podirajo tudi kriptovalute, saj je po razcvetu etra tržna kapitalizacija vseh kriptovalut prvič presegla dva bilijona dolarjev.


06.04.2021

Poldrugi milijon subvencij za tuje multinacionalke, ki so nato spakirale kovčke

Država je s subvencijami pomagala družbam v tuji lasti, ni pa pravih varovalk, da bi zadržali delovna mesta pri nas. Poleg slovenjgraškega Adienta sta zaprtje podružnic v Sloveniji napovedala še ormoški Safilo in trebanjski Trevis.


06.04.2021

V Adientu si skušajo izpogajati višje odpravnine od zakonsko določenih

"Delavci, ki smo izmučeni in ki smo dolgo delali v podjetju, pričakujemo več od zakonsko določene odpravnine," pravijo delavci slovenjgraškega obrata Adient, ki ga bo ameriški lastnik do konca leta zaprl. "Uničili so nas čez noč," opozarjajo.


06.04.2021

Povečano zaposlovanje v marcu, registrirana brezposelnost se še naprej zmanjšuje

Število registriranih brezposelnih v Sloveniji je marca drugič zapored upadlo. Registriranih je bilo 82.638 brezposelnih, kar je 6,1 odstotka manj kot februarja, vendar 6,1 odstotka več kot marca lani.


06.04.2021

IMF za Slovenijo še naprej napoveduje 3,7-odstotno rast

Mednarodni denarni sklad (IMF) je objavil najnovejše gospodarske napovedi za svetovno gospodarstvo. Napovedi za Slovenijo ni spreminjal in ji za letos napoveduje 3,7-odstotno gospodarsko rast, prihodnje leto pa 4,5-odstotno.


06.04.2021

Fiskalni svet: V treh mesecih dosegli že polovico predvidenega primankljaja

Fiskalni svet ugotavlja, da je v prvih treh mesecih primankljaj v državnem proračunu dosegel 1,29 milijarde evrov, kar pomeni, da je letos okoli dvakrat večji kot v enakem obdobju lani.


05.04.2021

Razvojne milijarde: nam znova manjka vizije za celovito preobrazbo družbe?

Sloveniji naj bi bilo do konca leta 2026 iz evropskega Sklada za okrevanje in odpornost na voljo približno 5,2 milijarde evrov, od tega 1,6 milijarde nepovratnih sredstev.


04.04.2021

Ni druge izbire kot delnice in kriptovalute?

Vstop v drugo četrtletje je bil na Wall Streetu optimističen: potem ko je Joe Biden predstavil 2000 milijard dolarjev vreden predlog obnove ameriške infrastrukture, je delniški indeks SandP 500 prvič v zgodovini prebil mejo 4.000 točk.


03.04.2021

Skozi Sueški prekop še zadnje od več kot 420 plovil, ujetih zaradi nasedle ladje

Skozi Sueški prekop bodo danes izplule še zadnje od skupno 422 tovornih ladij, ki so bile zaradi nasedle ladje Ever Given od prejšnjega tedna ujete pred prekopom, so sporočili z uprave prekopa.


Stran 1 od 11
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov