Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Gospodarstvo

Bankirji po koncu epidemije pričakujejo "evforijo" rasti porabe

Vodilni bankirji v državi po koncu epidemije, predvidoma v drugi polovici leta, ko se bodo dejavnosti znova odprle, pričakujejo visoko rast porabe. Prebivalstvo ima namreč v bankah nakopičenih več kot 24 milijard evrov prihrankov.

25

Počivalšek v Dubaj, kjer bo krepil gospodarske vezi

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se zvečer odpravlja na uradni obisk v Združene arabske emirate, kjer namerava krepiti gospodarsko sodelovanje med državama. Govora bo tudi o sodelovanju Slovenije na Expu 2020.

44

Raziskava: Koronakriza ljudi odvrnila od električnih avtomobilov

Pandemija covida-19 je spremenila odnos potrošnikov do novih tehnologij, saj se spet pogosteje zatekajo k tradicionalnim rešitvam, kot sta bencin in dizel, je pokazala raziskava družbe Deloitte.

75

Stava številka ena: dolga pozicija pri bitcoinu

Čeprav so tehnološke delnice januarja po frekventnosti trgovanja med upravljavci vzajemnih skladov izgubile primat – premagal jih je bitcoin –, je ta sektor (za razliko od bitcoina) zadnji teden spet blestel, indeks Nasdaq pa je postavil nov rekord.

69

Nas čaka prisilno upokojevanje?

Silvestrski sedmi protikoronski sveženj je zaposlenim prinesel spremembe pri upokojevanju. Delodajalec bo lahko delavca, takoj ko bo izpolnil pogoje za starostno upokojitev, poslal na ZPIZ.

101

Sindikati nezadovoljni s pogajanji glede PKP-ja 8, postopek ustavljen

V sindikalnih centralah so nezadovoljni s potekom pogajanj o osmem protikoronskem zakonu, ki so jih začeli z vlado. Kot so navedli, vladni predstavniki nimajo mandata, da se o predlogih socialnih partnerjev uskladijo.

8

Več novic iz Gospodarstva

Gospodarstvo Pivovarji na robu obupa. Zaradi koronakrize že 100.000 litrov nepopitega piva.

Trgovinska zbornica Slovenije (TZS) je na seji strokovnega sveta za konkurenčno in stabilno poslovno okolje znova izpostavila potrebo po sprejetju nujnih ukrepov za preživetje podjetij, ki so z vladnim odlokom zaprta. K pomoči pozivajo tudi pivovarji.

19

Protikoronski ukrepi PKP 8 bo prevzel tudi del bremena dviga minimalne plače

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je na novinarski konferenci vlade predstavil prihajajoči osmi protikoronski sveženj ukrepov PKP 8. Še najbolj se z ukrepi mudi zaradi dviga minimalne plače 31. januarja 2021.

2

Gospodarstvo Svet Evropske centralne banke denarne politike ni spremenil

Svet Evropske centralne banke (ECB) na prvi letošnji seji skladno z napovedmi ni sprejemal novih ukrepov denarne politike ali spreminjal obstoječih.

9

Gospodarstvo Furs izplačal kritje fiksnih stroškov, zavod za zaposlovanje pa pomoč za čakanje na delo

Finančna uprava (Furs) je nakazala pomoč upravičencem do ukrepa delnega kritja fiksnih stroškov, ki ga je uveljavil šesti protikoronski zakon. Do konca decembra je za to obliko pomoči za blažitev posledic epidemije zaprosilo skoraj 13.000 zavezancev.

1
Več novic

Borzni komentar

Balonček? Seveda, a še se ga da napihniti!

Čeprav vlada splošno prepričanje, da se številne vrste premoženja spreminjajo v balonček (bitcoin je za polovico poznavalcev največji mogoči mehurček), pa prav nič ne kaže, da bi vlagatelji ustavili svojo slo po kupovanju delnic ali kriptovalut.

56

Bidnov načrt za rešitev bi lahko tlakoval tudi pot v katastrofo

Donald Trump je med svojim predsedovanjem ameriški javni dolg napihnil za 7 bilijonov dolarjev (na 27 bilijonov), še bolj pa ga bo Joe Biden. Čas za zategovanje pasu enostavno ni primeren.

114

Močnejši dolar ustavil Wall Street, konec veselice tudi na kriptotržišču

Naraščanje donosnosti ameriških obveznic, močnejši dolar in vse hujša zdravstvena kriza povzročajo nekaj nemira na delniških trgih, po ekstremno divji rasti pa je temeljit popravek doživel tudi bitcoin.

85

Izbor

EU: Dovolj je elektronskih naprav za enkratno uporabo! Biti morajo trajne in popravljive.

Evropski parlament kot tudi Evropska komisija sta v času pandemije najavila, da bo EU od proizvajalcev elektronskih naprav zahteval zagotovilo o daljšem času delovanja in možnosti lažjega popravila. V letu 2021 bomo videli, ali bo to zaživelo v praksi.

266

Po rekordnem decembru na Pošti Slovenije nekateri delavci dobili opomin zaradi preveč opravljenih ur

Zaposleni na Pošti Slovenije si še niso dodobra opomogli od delovno najintenzivnejšega leta. V decembru so namreč številni delavci opravili več delovnih ur, v novem letu pa nekateri od njih dobili – opomin.  

168

Začetek obratovanja je boljši kot nič, a še vedno delamo minus, pravijo v fitnesih

Fitnesi po Sloveniji so začeli zadržano spet odpirati vrata. Vodene vadbe niso dovoljene, skrbi jih ekonomska vzdržnost delovanja pod strogimi omejitvami, pristojnim pa očitajo, da so v času epidemije športu naredili negativno reklamo.

38

"Vozniki avtobusov so v času epidemije postali tudi varnostniki in čistilci"

V Sindikatu voznikov avtobusov opozarjajo, da skušajo zasebni koncesionarji v dejavnosti cestnega potniškega prometa, ki so z večmilijonskimi subvencijami na letni ravni sofinancirani od države, dobiček plemenititi tudi na račun varnosti zaposlenih.

14

Med 100 najbogatejšimi tudi športniki, a Luka Dončić še ne

Ob podjetniških zvezdah in športnih asih lahko lestvico najbogatejših Slovencev vse bolj prepoznavamo kot ogledalo slovenskega uspeha, in ne kot seznama tistih, ki so se okoristili s kakšno privatizacijsko ali tajkunsko zgodbo.

51

Odpuščanje iz maščevanja: Nezavidljiv položaj delavcev, ki opozorijo na krivice v podjetju

Delavci, ki opozorijo na kršitve v podjetju, se nemalokrat znajdejo na udaru vodstva in pristanejo na cesti. Tudi v primerih, kjer obstaja upravičen sum, da so bili odpuščeni "kazensko", morajo na odločitev sodišča pogosto čakati brez ustrezne zaščite.

81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov