Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Gospodarstvo

Rast kitajskega gospodarstva v prvem četrtletju 18,3-odstotna

Kitajsko gospodarstvo je v prvem četrtletju letošnjega leta naraslo za rekordnih 18,3 odstotka v primerjavi z istim obdobjem lani. Gre za največjo rast kitajskega bruto domačega proizvoda od leta 1992, ko so začeli meriti četrtletne podatke.

91

Madžarska banka OTB bi lahko za NKBM odštela milijardo evrov

Novo KBM bi lahko prevzela največja madžarska banka OTP, prevzem pa bi bil lahko vreden skoraj milijardo evrov, poroča tiskovna agencija Reuters, ki se sklicuje na vire blizu dogajanju.

5

Ali bodo gostinske terase v osmih regijah odprte več kot teden dni? Zagotovila ni ...

Gostinci pravijo, da gre pri odpiranju teras za pozitivni signal, a je to le prvi korak na poti revitalizacije panoge. Državni sekretar Zajc pa ni zagotovil, da gre daljše odprtje teras. "To je odvisno od vseh nas," je dejal na novinarski konferenci.

100

Civilni nadzorniki drugega tira: Odločitve niso sprejete transparentno in gospodarno

Projektni svet za civilni nadzor drugega tira ugotavlja, da projekt ne poteka optimalno. Posamezne odločitve niso sprejete transparentno, povečujejo se zamude, zato projekt do konca leta 2025 ne bo zgrajen, med drugim opozarjajo nadzorniki.

1

Meh: Državna pomoč naj se ne vrača. Lahovnik: Če je dobro posloval, naj vrne.

Številni podjetniki, ki so lani dobivali protikrizno pomoč države, bodo morali denar vrniti, nekateri celo z obrestmi. Tudi če med omejitvami javnega življenja njihova dejavnost ni bila dovoljena.

63

Papež, Zpiz: Socialna kapica bi pokojninski blagajni vzela 100 milijonov evrov

Generalni direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) Marijan Papež ne podpira uvedbe socialne kapice, predvidene v predlogu zakona o debirokratizaciji. V pokojninski blagajni bi letno zmanjkalo do 100 milijonov evrov.

101

Več novic iz Gospodarstva

Gospodarstvo Opozorila glede madžarskega vložka v drugi tir, vlada medtem nadaljuje pogovore

Finančna konstrukcija za izgradnjo železniškega tira Divača‒Koper je zaprta, vendar vlada Janeza Janše še naprej obuja idejo o vstopu tujega kapitala v podjetje za izgradnjo drugega tira. Glavni pomislek je, da bodo tujci poželi vse koristi.

18

Gospodarstvo Sindikati: Minister Vrtovec ne ve, kako deluje socialno partnerstvo

Sedem reprezentativnih sindikalnih central, članic ESS-ja, je zanikalo trditve infrastrukturnega ministra, da je ESS podprl novelo zakona o prevozih v cestnem prometu, ki je podlaga za delovanje platform, kot je Uber.

39

Borzni komentar Coinbase na borzo, kriptovalute spet v nebo

Objava, da je bila marca v ZDA letna inflacija 2,6-odstotna, na finančnih trgih ni povzročila viharja, prav tako ne zapleti s cepivom. Še naprej velja prepričanje, da bo v drugi polovici leta večina gospodarstva poslovala normalno.

124

Taksireforma in Uber Vrtovec: Gre za digitalizacijo. Kordiš: Vozniki bodo vozili za dva evra na uro.

Novela zakona o cestnem prometu, ki prinaša podlago za platforme, kot je Uber, je zanetila pravo vojno med taksisti in ministrstvom za infrastrukturo. Taksisti opozarjajo, da gre za nepošteno konkurenco, minister jim očita, da hočejo ohraniti monopol.

317
Več novic

Borzni komentar

Zlato se ne odziva več na nevarnost inflacije

V delniške vzajemne sklade po vsem svetu je v zadnjih petih mesecih priteklo toliko denarja kot prej v 12 letih, impresivno pa je še nekaj: bitcoin vse bolj izpodriva zlato kot naložba, ki vlagatelje ščiti pred inflacijo.

155

Okrevanje v obliki črke V je vsaj v ZDA vse verjetnejše

Na Wall Streetu se kaj dosti ne menijo na nevarnost, da se bo davek na dobiček podjetij povzpel na 28 odstotkov, mejnike pa podirajo tudi kriptovalute, saj je po razcvetu etra tržna kapitalizacija vseh kriptovalut prvič presegla dva bilijona dolarjev.

60

Ni druge izbire kot delnice in kriptovalute?

Vstop v drugo četrtletje je bil na Wall Streetu optimističen: potem ko je Joe Biden predstavil 2000 milijard dolarjev vreden predlog obnove ameriške infrastrukture, je delniški indeks S&P 500 prvič v zgodovini prebil mejo 4.000 točk.

97

Izbor

Mar virus pozna razliko med zasebnim in poslovnim kosilom?

Pol leta so gostinci že zaprti, pol leta spremljajo, kako se odpira vse od depilacij do pasjih frizerjev, a oni ostajajo ne samo zaprti, vlada z njimi niti ne komunicira, kdaj in pod katerimi pogoji bi se lahko odprli. Izjema so – poslovna kosila.

280

Predstavniki taksistov na nogah: "Gre izključno za deregulacijo cen, delanje dampinga"

Predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu, ki na široko odpira vrata tujim prevozniškim platformam, kot je zloglasni Uber, v javnosti še naprej dviga veliko prahu. Predstavniki taksistov opozarjajo, da je edini cilj Uberja deregulacija cen.

399

Poslovne priložnosti med koronakrizo: "S februarskega dna smo skočili v višave"

Številna mlada zagonska podjetja so po prvem šoku zaradi epidemije spremenila poslovne modele, ugotavlja Matej Rus. "Njihovo poslovanje je nato eksplodiralo," dodaja. Da je koronakriza nanje vplivala pozitivno, pravijo tudi na portalu MojMojster.

71

"Slovenija ima priložnost za preboj med najuspešnejše, to ni več zgolj želja"

Koronakriza je ohromila gospodarstvo, države pahnila v zadolževanje in velike primanjkljaje v državnih malhah. A vsaka kriza je lahko tudi priložnost in izkoristiti bi jo morali za transformacijo v razvito digitalno družbo 21. stoletja.

156

Ogromno tiskanja denarja, a malo posojilne dejavnosti bank

"Z ukrepi je tako, kot da bi gasili požar. Pogosto lahko voda naredi več škode kot ogenj," opozarja ekonomist Marko Pahor in dodaja: "Večjih posledic negativne obresti še nimajo, se pa zna to obrniti in imeti zelo hude posledice."

77

Velika poteza 2.0: Ne gre le za denar, ampak tudi za princip

"Zaslužek ni več primaren cilj malih vlagateljev z Reddita, ampak je kupovanje teh 'shortanih' delnic postal zelo močan vzvod, kako pritisniti na finančno industrijo," revolucijo, ki se dogaja na delniških trgih, komentira Aleš Lokar.

95
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov