Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Gospodarstvo

Kmetje zaskrbljeni, ker Avstrijci množično kupujejo rodovitno zemljo v Pomurju

Pomurski kmetje opozarjajo, da predvsem v Apaški dolini ostajajo brez zemlje. Avstrijski kmetje namreč množično kupujejo slovensko zemljo, pri nakupu imajo enake pravice, hkrati pa so premožnejši in hitro pridejo do posojil.

141

Zorko in Brezigar nastopila mandat v upravi družbe 2TDK

Nova uprava družbe 2TDK, ki vodi projekt gradnje drugega tira, zdaj šteje tri člane, poleg Žarka Sajiča sta v njej še novi direktor uprave Dušan Zorko in Marko Brezigar.

Stavka na nemških letališčih zaradi zahtev po višjih plačah

Varnostno osebje na frankfurtskem in drugih nemških letališčih je začelo 18-urno opozorilno stavko. Razlog so zahteve po višjih plačah.

25

Podražitev 95-oktanskega bencina in dizla za 1,1 centa oz. 1,4 centa

Regulirani pogonski gorivi, neosvinčeni 95-oktanski bencin in dizel, se bosta podražili. Liter 95-oktanskega bencina bo od polnoči dražji za 1,1 centa, liter dizla pa za 1,4 centa.

31

Prihodnost nove Lekove tovarne na Prevaljah še vedno neznanka

Medtem ko so gradbena dela na glavnem objektu nove Lekove tovarne na Prevaljah končana, je prihodnost obrata še neznanka. Novartis kljub napovedim odločitve še ni sprejel.

11

Teden vseevropskega zadolževanja, a poziv po previdnosti prihaja iz ZDA

Če gre zaupati preteklim vzorcem, bo leto 2019 na Wall Streetu pozitivno, saj je bilo prvih pet dni pozitivnih. Vedno več analitikov medtem zatrjuje, da je trg decembra za seboj pustil dno.

49

Več novic iz Gospodarstva

Gospodarstvo Kupnina od nove obveznice za zmanjšanje dolga

Slovenija je na začetku tedna izdala za 1,5 milijarde evrov desetletnih obveznic. Z njimi bo refinacirala zapadle glavnice in dosegla nižje letne stroške za obresti.

20

Gospodarstvo Družba 2TDK je prejela zahtevek za revizijo razpisa in ga zavrnila

Družba 2TDK je v odgovor na razpis prejela le eno ponudbo, hkrati s ponudbo pa je prejela tudi prvi zahtevek za revizijo zoper objavo in dokumentacijo razpisa, kar bo izdelavo projektne dokumentacije še dodatno zapletlo.

5

Gospodarstvo Seljak in Lapajne s prevzemno namero za lastnico Hidrie družbo H&R

Manjšinska delničarja Hidrie Iztok Seljak in Dušan Lapajne sta objavila prevzemno namero za delnice družbe H&R, ki je lastnica idrijske Hidrie. Za delnico ponujata 35 evrov.

3

Gospodarstvo Zveza ekoloških gibanj se ne bo pritožila na okoljsko dovoljenje za Magno

Zveza ekoloških gibanj se, kot eden od treh stranskih udeležencev v postopku izdaje okoljevarstvenega dovoljenja za Magnino lakirnico v Hočah, ne bo pritožila na odločitev Arsa. Pritožbo je sicer že vložila druga okoljska organizacija ROVO.

8
Več novic

Borzni komentar

Trump bika dolgo hranil, na koncu pa ga utegne pokončati

Predzadnje leto mandata ameriškega predsednika na Wall Streetu tradicionalno velja za najugodnejšega, vprašanje pa je, ali lahko tudi letos pričakujemo takšen vzorec, saj je Trump že na začetku ...

46

Borzni novoletni ognjemet z zamudo

Kar 312 tisoč dodatnih delovnih mest decembra in pomirjujoči toni guvernerja Feda Jeroma Powella so v petek povzročili veliko evforijo na zahodnih delniških trgih.

46

Kruti december na borzah vliva strah pred recesijo

Zadnji teden je bil na osrednji borzi v New Yorku strupeno divji, a vendarle pozitiven, vseeno pa kaže, da se bodo morali vlagatelji sprijazniti z najslabšim decembrom po letu 1931.

96

Izbor

Slovenija vse zanimivejša za tuje delavce, ki predstavljajo že desetino delovne sile

Med delovno aktivnimi ljudmi v Sloveniji se je po podatkih statističnega urada v preteklem letu skoraj za petino (19,2 odstotka) zvišalo število tujih delavcev, ki predstavljajo že skoraj deset ...

176

"Ruska napaka" Adrie Airways?

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways se tudi po prodaji nemškemu finančnemu skladu spoprijema s finančnimi težavami, s številnimi odpovedmi poletov ali preusmerjanji pa je povzročal slabo ...

128

So kohezijska sredstva uspešna pri odpravljanju zaostanka manj razvitih regij?

"R azlike z zahodno regijo so velike in se povečujejo, tudi znotraj vzhodne kohezijske razlike med regijami rastejo, nekaj očitno ne deluje," je dejal direktor zasavske razvojne agencije Tadej ...

52

Kje je idealno razmerje med "nevidno roko" trga in "trdo roko" države?

"Stara paradigma je predvidevala, da bodo trgi vse uredili sami od sebe, zdaj pa vemo, da ne potrebujemo manj, pač pa malce več države," je na okrogli mizi dejal ekonomist Jože P. Damijan.

111

Zaposlovanje v Luki Koper: za zaposlitev nezmožni, za delo prek "gazde" dobri

Medtem ko delavci, ki v Luki Koper vsakodnevno opravljajo delo prek zunanjih izvajalcev oziroma "luških gazd", še čakajo na napovedano reševanje problematike delavcev, pa tudi trenutno zaposlovanje ...

61

Poslovni model franšiz v trafikah kljub akciji inšpektorata teče naprej. Oba monopolista delavce disciplinirala s korenčkom.

Kljub obsežni akciji inšpektorata za delo, razpravam v državnem zboru in opozarjanju na nezavidljiv položaj delavcev v trafikah poslovni model franšiznih pogodb, ki v praksi pomenijo 10 ali več ur ...

121