Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Gospodarstvo

Za zmanjšanje energetske revščine pet milijonov evrov

Eko sklad je objavil poziv za pridobitev nepovratnih spodbud za zmanjševanje energetske revščine. Na voljo je pet milijonov evrov. Prijavijo se lahko vsa gospodinjstva, ki prebivajo v energetsko neučinkovitih stavbah ali v neustreznih bivanjskih razmerah.

2

Ali bosta Fortenova in posredno Mercator v celoti postala last hrvaškega poslovneža Vujnovca?

Skupina Fortenova je napovedala menjavo lastniške strukture z odkupom nekaj manj kot polovičnega deleža ruskih bank Sberbank in VTB, za kateri veljajo sankcije. Njun delež naj bi odkupil poslovnež Pavao Vujnovac in postal večinski lastnik Fortenove.

43

Obrtniki: Namesto da bi nas razbremenili, nas obremenjujejo

Obrtno podjetniška zbornica je v četrtek zvečer na Brdu pri Kranju podelila stanovski priznanji obrtnik in podjetnik leta. Obrtnika leta sta postala Anton Cigan in Peter Tibaut, naziv podjetnik leta pa je prejel Robert Medle.

52

Vlada znižala trošarine in marže za bencin ter dizel

Vlada je znižala trošarini za neosvinčeni bencin in dizelsko gorivo, hkrati pa tudi najvišjo dovoljeno višino marže za ti dve gorivi. Tako želi vplivati na inflacijo. V trošarine in marže za kurilno olje ni posegla.

36

Cinkarni Celje krepko padel dobiček

Cinkarna Celje je v prvih devetih mesecih ustvarila 136 milijonov prihodkov od prodaje (28 % manj kot v enakem obdobju lani). Čisti dobiček je padel za 82 odstotkov, na 7,2 milijona evrov.

5

Kumer: Z akcijskim načrtom želimo zmanjšati energetsko revščino in ljudem omogočiti topel dom

Vlada je sprejela akcijski načrt za zmanjševanje energetske revščine. Za ukrepe bo v treh letih namenjenih skoraj 34 milijonov evrov finančnih sredstev, dolgoročni cilj načrta pa je do leta 2030 energetsko revščino zmanjšati za skoraj 50 odstotkov.

67

Več novic iz Gospodarstva

Gospodarstvo SDH od nadzornikov Petrola pričakuje dodatna pojasnila glede menjav v upravi

SDH je nadzorni svet Petrola pozval k dodatnim pojasnilom delničarjem energetske družbe glede zadnjih menjav v upravi, v okviru katerih se je z mesta predsednice uprave poslovila tudi Nada Drobne Popović. Odgovore pričakujejo do 20. decembra.

3

Gospodarstvo Inflacija novembra najnižja v dveh letih: znašala je 4,9 odstotka

Letna inflacija je novembra z oktobrskih 6,9 odstotka nazadovala na 4,9 odstotka. Na mesečni ravni so se cene življenjskih potrebščin znižale za en odstotek, predvsem zaradi nižjih cen elektrike ob oprostitvi plačila prispevka za OVE.

115

Gospodarstvo Skupina Triglav je imela v prvih devetih mesecih 11,3 milijona evrov izgube

Skupina Triglav je v prvih devetih mesecih ustvarila 11,3 milijona evrov izgube. Na rezultate so vplivali predvsem množični škodni dogodki in izguba zaradi regulacije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

5

Gospodarstvo NLB je prevzel vodilnega slovenskega avtomobilskega financerja Summit leasing

NLB je v četrtek sklenil kupoprodajno pogodbo za pridobitev 100-odstotnega deleža v družbi SLS HOLDCO, matični družbi Summit Leasing Slovenija in njenih hčerinskih družb. Prodajalec so skladi, ki jih upravlja družba Apollo Global Management.

14
Več

Borzni komentar

Leto 2024 v znamenju novih rekordov in morda rasti cen surovin?

Ob vse večji verjetnosti, da bo centralnim bankam uspelo doseči mehak pristanek gospodarstva, bikovsko razpoloženi vlagatelji na borzah dobivajo krila in verjamejo, da bo naslednje leto prineslo nove rekorde.

46

Bayer uspešnica v Bundesligi, a katastrofa na borzi

Če so potrošniki na črni petek ujeli številne popuste, pa vlagatelji niso imeli te možnosti na delniških trgih, saj so indeksi novembra ob znakih, da Fed ne bo več zviševal obresti, občutno porasli, tako da težko govorimo o ugodnih vrednotenjih.

81

Binance v ZDA sklenil poravnavo, CZ ni več prvi mož podjetja

Dogajanje na newyorški borzi so popestrile Microsoftove delnice, ki so po novici, da se iz podjetja OpenAI v Microsoft seli Sam Altman, v ponedeljek dosegle rekordno vrednost. Na kriptotržišču odmeva odstop prvega moža Binancea.

22

Izbor

Črni petek ustvarja iluzijo, da so nakupi racionalni

S spletnim potrošništvom se je možnost nakupovanja razmahnila na vsako minuto dneva. Nakup v posamezniku vzbudi zadovoljstvo, a se občutek lahko prevesi v krivdo in gnus. Čar nakupovanja je danes predvsem v želji in izbiri pred samim nakupom.

158

Največ tvega tisti, ki v nedogled vztraja v bančnih depozitih

Sloviti švicarski alpinist Dani Arnold, ki je ob svojih hitrostnih podvigih nenehno na tanki meji med življenjem in smrtjo, je na vprašanje, ali varčuje v delnicah, nekoč odgovoril: "Ne, zdijo se mi preveč tvegane!"

187

Tiselj: Brez JEK-a 2 bo za energetiko najpomembnejši drugi tir, da bomo vozili premog

Gradnja JEK-a 2 je edina smiselna pot naprej, če želimo uspešno in konkurenčno gospodarstvo, je za MMC opozoril jedrski strokovnjak Iztok Tiselj. Najbolj zelena je tista energija, ki je ne porabimo, pa je za MMC dejala Lidija Živčič iz društva Focus.

292

"Odrast ne pomeni, da želimo manj istega, ampak nekaj povsem drugačnega"

BDP ni ustrezen kazalnik gospodarske rasti držav, saj ne odraža njene dejanske koristi oziroma posledic za njihove prebivalce, je za MMC dejala zagovornica koncepta odrasti in raziskovalka na področju socialne in ekološke pravičnosti Brototi Roy.

129

Nova baltska hitra železnica: ločitev od sovjetskega omrežja in "vrnitev" v Evropo

Baltske države pospešeno gradijo hitro železnico, ki jih bo povezala s Poljsko in integrirala v železniško omrežje EU-ja, za katerega je baltski železniški koridor eden najpomembnejših evropskih prometnih projektov in ga tudi v večji meri financira.

231

14. avgust – podaljšan konec tedna ali dan solidarnosti?

Vlada je za ponedeljek določila dela prost dan. Gospodarstveniki opozarjajo, da bo škoda prevelika, pojavljajo se celo namigovanja, da ga bodo nekateri izrabili za podaljšan konec tedna. A v sindikatih so jasni: "Prispeval bo k okrevanju gospodarstva!"

363

Inflacija je tu, obrestne mere rastejo. Lahko v bankah spet resneje zaškripa?

Nedavni rebalans proračuna je sicer zmanjšal luknjo v slovenskem proračunu za leto 2023, a Slovenija po oceni tako ekonomista Maksa Tajnikarja kot Igorja Mastena troši odločno preveč in s tem povečuje tveganje za padec v "grški scenarij".

154
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov