Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Postojnska jama, Ptuj, Združeni arabski emirati

18.09.2021

V turistični oddaji smo se odpravili v eno najbolj obiskanih znamenitosti pri nas, Postojnsko jamo, in preverili, kdaj naj bi se turistični utrip vrnil na predkoronsko raven. Tudi v našem najstarejšem mestu smo se ustavili in se prepričali o tamkajšnji turistični beri. V potopisnem klepetu pa smo spoznavali Združene arabske emirate. Pripravila Nataša Kuhar.


Potujte z Radiem Maribor

294 epizod


Z Natašo Kuhar in njenimi gosti se v odličnih pogovorih podajte na prav vsak konec našega malega planeta.

Postojnska jama, Ptuj, Združeni arabski emirati

18.09.2021

V turistični oddaji smo se odpravili v eno najbolj obiskanih znamenitosti pri nas, Postojnsko jamo, in preverili, kdaj naj bi se turistični utrip vrnil na predkoronsko raven. Tudi v našem najstarejšem mestu smo se ustavili in se prepričali o tamkajšnji turistični beri. V potopisnem klepetu pa smo spoznavali Združene arabske emirate. Pripravila Nataša Kuhar.


18.05.2024

Čebelarski turizem

Pred svetovnim dnevom čebel smo se tudi v turistični oddaji pomudili pri teh, življenjsko pomembnih žuželkah. Spoznali smo delo čebelarskega vodnika in se ustavili v Banovcih v Prlekiji – na turistični kmetiji Šalamun, ki se ponaša z dolgo čebelarsko tradicijo; danes tam poleg čebeljih pridelkov gradijo še turistično zgodbo. Nadaljevali smo tudi potopisni klepet – spoznavamo sanjske Maldive.


11.05.2024

50 let tematskih gozdnih učnih poti

V turistični oddaji smo se sprehodili po tematskih gozdnih učnih poteh, kajti Zavod za gozdove Slovenije letos zaznamuje 50-letnico zasnove prvih tovrstnih poti pri nas. Ker smo obiskali še tako imenovani resort Štajerska sivka, ste lahko slišali, kaj vse tam ponujajo. Začeli smo tudi z novo potopisno zgodbo, naslednjih nekaj tednov bomo odkrivali lepote Maldivov.


03.05.2024

Obiskali smo čokoladno turistično kmetijo

V turistični oddaji so na svoj račun prišli ljubitelji čokolade. Odpravili smo se v občino Moravske Toplice, na turistično kmetijo Passero, kjer sta mlada prevzemnika tradiciji dodala pridih sodobnega, tudi s čokolado. V nadaljevanju potopisne zgodbe pa nam je popotnik Dušan Berdnik med drugim povedal, zakaj s potovanj še vedno rad pošilja razglednice.


27.04.2024

Rimske Toplice poleg Term ponujajo veliko razlogov za obisk

V turistični oddaji smo postavili v ospredje grad Borl; dolga leta je klavrno propadal, pred nedavnim pa je znova odprl vrata in spet vabi obiskovalce. Zatem smo se ustavili v Rimskih Toplicah, ki poleg Term ponujajo še veliko razlogov za obisk, in nadaljevali bomo potopisni klepet…popotnik Dušan Berdnik je z nami delil zanimive izkušnje s svojih potovanj.


19.04.2024

Povabilo v Zdravilni park pri Sveti Trojici

V turistični oddaji smo se ustavili v Zdravilnem parku pri Sveti Trojici. Kot je znano, so ljudje v ta kraj radi prihajali že od nekdaj; in ni naključje, da je tu nastalo mogočno romarsko svetišče; po ustnih izročilih so ljudje, ki so se zatekli tja po pomoč, tudi čudežno ozdraveli. Nadaljevali smo tudi potopisni klepet in slišali, da naš gost, popotnik Dušan Berdnik, rad odkriva zanimive kraje naše dežele, prepotoval pa je že velik del sveta, tudi ob pomoči svetovnega knjižnega vodnika Lonely planet.


13.04.2024

Turistične kmetije pripravile teden odprtih vrat

V turistični oddaji smo povabili na obisk turističnih kmetij – nekatere so na stežaj odprle vrata. Organizator prvega tovrstnega tedna je Združenje turističnih kmetij Slovenije. / Medtem ko je mariborsko letališče skorajda brez komercialnih poletov, pa se na graškem, v Avstriji, število poletov povečuje. O novostih letošnje sezone smo govorili v tej oddaji, začeli smo tudi novo popotniško zgodbo, slišali smo, da Mariborčan Dušan Berdnik potuje že od rane mladosti.


06.04.2024

S študentom Tilnom Nipičem odkrivamo lepote Velike Britanije

V naših turističnih oddajah radi obiščemo bližnje kraje, da bi preverili njihovo turistično ponudbo. Tokrat smo se ustavili na Ptujskem Polju: in sicer v Dornavi in v Markovcih. Prvi kraj se ponaša z znamenitim baročnim dvorcem, drugi pa s tradicionalnim fašenkom.//


30.03.2024

Praznični čas priložnost za obisk bližnjih krajev

V turistični oddaji smo pripravili nekaj namigov za praznične izlete po bližnjih krajih … Ustavili smo se pri Sveti Ani, pri Sveti Trojici, Ljutomeru in Vitanju in vam nanizali nekaj zanimivosti o omenjenih krajih. Seveda ni manjkal potopisni del oddaje; z našim gostom, študentom Tilnom Nipičem, smo raziskovali grški otok Leros.


20.03.2024

Tretji mariborski turistični forum v znamenju kulturnega turizma

V turistični oddaji smo se ozrli na tretji mariborski turistični forum. Tokrat je bil v znamenju kulturnega turizma. Kot smo slišali, bodo v ospredju turističnega razvoja za prihodnji dve leti trije stebri: umetniška produkcija, urbana središča in kulturna dediščina. Tudi tokrat nismo izpustili potopisnega klepeta, naš gost študent Tilen Nipič je med drugim povedal, kako je doživel Katar in Turčijo.


16.03.2024

Klasični zemljevidi še vedno v uporabi

V turistični oddaji smo se odpravili v Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanje in preverili, zakaj vesolje že od nekdaj privlači ljudi; zatem smo se dotaknili klasičnih zemljevidov. Jih še uporabljate? Stroka pravi, da kljub manjši uporabi kartografija ne bo izumrla. Začeli smo z novo popotniško zgodbo. Študent Tilen Nipič bo z nami naslednje štiri sobote delil izkušnje in razmišljanja o turizmu.


09.03.2024

Selnica ob Dravi znana po pridelavi jabolk

V turistični oddaji smo se ustavili v Selnici ob Dravi. Kot že ime pove, leži občina v Dravski dolini, ob reki, ki je igrala pomembno vlogo pri nastanku, zgodovini in samem razvoju kraja. Ta je že od nekdaj znan po pridelavi sadja, zlasti jabolk. V nadaljevanju popotniške zgodbe pa sta Julija in Ajda z nami delili še nekaj vtisov s potovanja po Evropi.


02.03.2024

Nesreč v gorah vse več, poznavalci jih pripisujejo vse večjemu obisku

V turistični oddaji je bil v ospredju tako imenovani outdoor oziroma prostočasni turizem; ta se zelo krepi, hkrati pa zahteva nove pristope. Tudi o odgovornosti v gorah smo govorili – predstavili smo trenutno stanje in prizadevanja za izboljšanje. Z nami sta bili popotnici Ajda in Julija, ki sta lani s starodobnim kombijem odkrivali Evropo.


24.02.2024

Turistični vodniki ob mednarodnem dnevu izpostavljali zeleni turizem

V tem tednu smo zaznamovali mednarodni dan turističnih vodnikov, zato smo se v turistični oddaji ustavili pri njihovem delu in poslanstvu. V ospredju tega dne je bilo letos spodbujanje zelenega turizma, mi pa smo izpostavili novi profil gozdnega turističnega vodnika. V naši redni rubriki potopisni klepet pa sta bili z nami znova študentki Ajda in Julija, ki sta lani poleti s kombijem prepotovali del Evrope.


17.02.2024

Spoznajte recepte iz čarobnega kovčka

Za tokratno turistično oddajo smo se ustavili v Slovenskih goricah, natančneje pri Sveti Ani, in obiskali zeliščarko Danico Kolarič. Kaj je tako posebnega v zeliščni zemljanki in kaj prihaja iz njenega čarobnega kovčka, smo izvedeli v oddaji, v njej smo začeli tudi novo potopisno zgodbo; z mladima popotnicama Julijo in Ajdo odkrivamo Evropo.


10.02.2024

Tudi Slovenija ima svojo Amazonko

V turistični oddaji smo se ustavili v Gornji Radgoni in njeni okolici in najprej spoznavali naravne lepote, potem še kulturno dediščino. Ali veste, da ima Slovenija svojo Amazonko? In da se v gradu Negova lahko podate v vznemirljivi svet zgodb …? O vsem tem smo govorili v oddaji in nadaljevali tudi radijsko potepanje tokrat po Kanadi.


03.02.2024

V Sloveniji lani rekordno število prenočitev turistov

V turistični oddaji smo se ustavili pri turističnih rezultatih v Sloveniji; ti so po podatkih statističnega urada najboljši doslej, potem pa smo se ozrli na nedavni dogodek na mariborski Srednji šoli za gostinstvo in turizem, ko so dijaki kuhali z vrhunskim kuharskim mojstrom s Hrvaške Davidom Skokom. In ker se k hrani poda tudi vino, smo izvedeli več o vinih Aljaske.


27.01.2024

Ptujčani v polnih pripravah na Kurentovanje

V turistični oddaji smo se ustavili na Ptuju, kjer so zadovoljni z lanskim turističnim obiskom in so že v polnih pripravah na 64-to Kurentovanje. V potopisnem delu smo v teh hladnih dneh potovali po mrzlih deželah, čeprav se marsikomu toži po toplih krajih. Radijsko smo odpotovali na Aljasko in v Kanado.


20.01.2024

Namig za izlet v Prlekijo

V turističnih oddajah odkrivamo tudi manj znane, a zanimive kotičke naše lepe dežele. Tokrat smo obiskali Ljutomer in spoznavali pokrajino, ki ponuja številne možnosti za aktivni oddih, doživljanje kulture in tradicije, raziskovanje podeželja, uživanje ob vinih, pristni kulinariki in prleškem gostoljubju.// Sklenili smo tudi potopisni pogovor o Norveški in njenih lepotah.


13.01.2024

Roboti v turizmu ne morejo nadomestiti človeškega stika

V turistični oddaji smo pozornost namenili umetni inteligenci – ta tudi v turizmu prinaša številne priložnosti, med drugim lahko pospeši procese, optimizira stroške in omogoča vpogled v vedenje strank; nikakor pa ne more nadomestiti pristnega človeškega stika. Obiskali smo srednjeveški trg Kozje, eno najstarejših naselij na Štajerskem; radijsko pa smo doživeli še polarni sij na Norveškem.


06.01.2024

Študenti turizma in gostinstva uspešni na domačih in tujih tekmovanjih

V prvi turistični oddaji v letu 2024 smo se pogovarjali z uspešnimi študenti gostinstva in turizma, ki so se lani posebej izkazali na domačih in tujih tekmovanjih. Poleg tega smo začeli novo potopisno zgodbo – potepamo se po Norveški in odkrivamo lepote fjordov in polarnega sija.


Stran 1 od 15
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov