Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Na Ptuju v poletni sezoni zadovoljni z obiskom

10.09.2022

V tokratni oddaji smo se odpravili v naše najstarejše mesto, kjer so tako kot v drugih turističnih krajih zadovoljni z letošnjo pokoronsko sezono. Obiskali smo dve najbolj obiskani turistični točki; terme in grad. V zadnjem delu oddaje smo potovali, z Mariborčanko Bernardo Biber smo junija odkrivali Armenijo in Azerbajdžan, zanimalo pa nas je tudi, kako potovanja spremenijo človeka.


Potujte z Radiem Maribor

282 epizod


Z Natašo Kuhar in njenimi gosti se v odličnih pogovorih podajte na prav vsak konec našega malega planeta.

Na Ptuju v poletni sezoni zadovoljni z obiskom

10.09.2022

V tokratni oddaji smo se odpravili v naše najstarejše mesto, kjer so tako kot v drugih turističnih krajih zadovoljni z letošnjo pokoronsko sezono. Obiskali smo dve najbolj obiskani turistični točki; terme in grad. V zadnjem delu oddaje smo potovali, z Mariborčanko Bernardo Biber smo junija odkrivali Armenijo in Azerbajdžan, zanimalo pa nas je tudi, kako potovanja spremenijo človeka.


24.02.2024

Turistični vodniki ob mednarodnem dnevu izpostavljali zeleni turizem

V tem tednu smo zaznamovali mednarodni dan turističnih vodnikov, zato smo se v turistični oddaji ustavili pri njihovem delu in poslanstvu. V ospredju tega dne je bilo letos spodbujanje zelenega turizma, mi pa smo izpostavili novi profil gozdnega turističnega vodnika. V naši redni rubriki potopisni klepet pa sta bili z nami znova študentki Ajda in Julija, ki sta lani poleti s kombijem prepotovali del Evrope.


17.02.2024

Spoznajte recepte iz čarobnega kovčka

Za tokratno turistično oddajo smo se ustavili v Slovenskih goricah, natančneje pri Sveti Ani, in obiskali zeliščarko Danico Kolarič. Kaj je tako posebnega v zeliščni zemljanki in kaj prihaja iz njenega čarobnega kovčka, smo izvedeli v oddaji, v njej smo začeli tudi novo potopisno zgodbo; z mladima popotnicama Julijo in Ajdo odkrivamo Evropo.


10.02.2024

Tudi Slovenija ima svojo Amazonko

V turistični oddaji smo se ustavili v Gornji Radgoni in njeni okolici in najprej spoznavali naravne lepote, potem še kulturno dediščino. Ali veste, da ima Slovenija svojo Amazonko? In da se v gradu Negova lahko podate v vznemirljivi svet zgodb …? O vsem tem smo govorili v oddaji in nadaljevali tudi radijsko potepanje tokrat po Kanadi.


03.02.2024

V Sloveniji lani rekordno število prenočitev turistov

V turistični oddaji smo se ustavili pri turističnih rezultatih v Sloveniji; ti so po podatkih statističnega urada najboljši doslej, potem pa smo se ozrli na nedavni dogodek na mariborski Srednji šoli za gostinstvo in turizem, ko so dijaki kuhali z vrhunskim kuharskim mojstrom s Hrvaške Davidom Skokom. In ker se k hrani poda tudi vino, smo izvedeli več o vinih Aljaske.


27.01.2024

Ptujčani v polnih pripravah na Kurentovanje

V turistični oddaji smo se ustavili na Ptuju, kjer so zadovoljni z lanskim turističnim obiskom in so že v polnih pripravah na 64-to Kurentovanje. V potopisnem delu smo v teh hladnih dneh potovali po mrzlih deželah, čeprav se marsikomu toži po toplih krajih. Radijsko smo odpotovali na Aljasko in v Kanado.


20.01.2024

Namig za izlet v Prlekijo

V turističnih oddajah odkrivamo tudi manj znane, a zanimive kotičke naše lepe dežele. Tokrat smo obiskali Ljutomer in spoznavali pokrajino, ki ponuja številne možnosti za aktivni oddih, doživljanje kulture in tradicije, raziskovanje podeželja, uživanje ob vinih, pristni kulinariki in prleškem gostoljubju.// Sklenili smo tudi potopisni pogovor o Norveški in njenih lepotah.


13.01.2024

Roboti v turizmu ne morejo nadomestiti človeškega stika

V turistični oddaji smo pozornost namenili umetni inteligenci – ta tudi v turizmu prinaša številne priložnosti, med drugim lahko pospeši procese, optimizira stroške in omogoča vpogled v vedenje strank; nikakor pa ne more nadomestiti pristnega človeškega stika. Obiskali smo srednjeveški trg Kozje, eno najstarejših naselij na Štajerskem; radijsko pa smo doživeli še polarni sij na Norveškem.


06.01.2024

Študenti turizma in gostinstva uspešni na domačih in tujih tekmovanjih

V prvi turistični oddaji v letu 2024 smo se pogovarjali z uspešnimi študenti gostinstva in turizma, ki so se lani posebej izkazali na domačih in tujih tekmovanjih. Poleg tega smo začeli novo potopisno zgodbo – potepamo se po Norveški in odkrivamo lepote fjordov in polarnega sija.


30.12.2023

Maribor leto končuje z odličnimi turističnimi rezultati

V še zadnji turistični oddaji v letu 2023 smo se ozrli na opravljeno delo …Tokrat smo pozornost zato namenili letošnjemu turističnemu utripu v Mariboru, ki je prav sredi tega meseca zabeležil zavidljivo številko pol milijona nočitev. Sklenili smo tudi potopisno zgodbo po Iranu. Izvedeli smo, ali je tamkajšnja pokrajina Shiraz povezana z vinom.


23.12.2023

Tudi na turistično panogo vplivajo podnebne spremembe

Izpostavili smo turistično leto 2023 v Sloveniji. Medtem ko beležimo odlične rezultate, pa na panogo že močno vplivajo podnebne spremembe. V potopisnem delu oddaje smo nadaljevali potovanje po Islamski republiki Iran. Tokrat smo slišali tudi o tamkajšnjem nočnem življenju v puščavi.


16.12.2023

Maribor beleži odlične rezultate obiska in nočitev

V turistični oddaji smo najprej poudarili odlične rezultate obiska in nočitev v Mariboru. Potem smo predstavili mednarodni projekt FORESTWELL, pri katerem sodeluje mariborska Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem, in obiskali ribniški grad. Nadaljevali smo tudi s potopisno zgodbo o Iranu.


09.12.2023

Nastanitve v ptujskih župnijskih prostorih dobro obiskane

V turistični oddaji smo se ustavili na Ptuju, kjer so v župnijskih prostorih svetega Petra in Pavla uredili sobe za turiste. V turizmu vidijo še več priložnosti; predvidoma prihodnje leto bodo odprli tudi mestni razgledni stolp. Zatem smo obiskali še Brežice, ki niso le turistično-termalna destinacija, temveč tudi mesto kulture in zgodovinske dediščine. V potopisni zgodbi pa vandramo po Iranu.


02.11.2023

Smučarski centri v zimsko sezono vstopajo z novimi naložbami in obogateno celoletno ponudbo

V prvi decembrski turistični oddaji smo povedali, kako pripravljeni so naši gorski centri na novo zimsko sezono. Ustavili smo se na Mariborskem Pohorju, kjer so pred nedavnim znova zagnali gondolo, in preverili, kakšne novosti čakajo tam smučarje…potem pa smo odpotovali na Bližnji vzhod; po Iranu nas vodi Marjan Ostroško s Ptuja.


25.11.2023

Umetna inteligenca v turizmu

V turistični oddaji smo osrednjo pozornost namenili umetni inteligenci v turizmu. Ta panogi prinaša številne priložnosti, ne more pa nadomestiti prijaznih ljudi. Nekaj mnenj smo nanizali v oddaji, v kateri smo začeli z novo potopisno zgodbo, odpotovali smo v deželo v srcu Perzije – Iran.


18.11.2023

Naše turistične kmetije magnet za tuje turiste

V turistični oddaji smo se ustavili na nekaterih koroških turističnih kmetijah z doživljajsko ponudbo; obiskali smo Eko hotel Koroš, ki je tesno povezan z gorskim kolesarjenjem, in se ustavili še na kmetijah Ravnjak in Lešnik; tam smo srečali tudi tuje goste, ki se vračajo v naše kraje. V oddaji smo zaokrožili še kolesarsko potepanje po Aljaski z Bernardo Jurič.


11.11.2023

Popotovanje po mestu tisočletne vinske kulture

V turistični oddaji smo se podali na doživetje za ljubitelje vina, tradicije, zgodovine in kulinarike našega najstarejšega mesta – Ptuja. Tamkajšnji Zavod za turizem je pripravil novo ponudbo, poimenovali so jo Popotovanje po mestu tisočletne vinske kulture. Z ultrakolesarko Bernardo Jurič pa smo se tokrat zapeljali po Aljaski.


04.11.2023

Ste že slišali za gozdno kopel?

V turistični oddaji smo se ustavili na turističnih kmetijah in preverili, kakšna je bila letošnja sezona. Slišali ste tudi, kaj je gozdna kopel in kakšne učinke ima na naše počutje. Tudi tokrat nismo izpustili potopisnega klepeta – z ultrakolesarko Bernardo Jurič smo potovali od Poljske do Španije.


28.10.2023

Rifnik - priljubljena pohodniška točka z lepim razgledom

V turistični oddaji smo se odpravili na Rifnik; hrib južno od Šentjurja pri Celju. Poseljen je že vse od mlajše kamene dobe in je preurejen v arheološki park. Nadaljevali smo tudi zgodbo ultrakolesarke Bernarde Jurič, tokrat smo osvajali Kirgizijo.


21.10.2023

Dan mentorjev na mariborski Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem

V turistični oddaji smo postavili v ospredje mlade in njihov pogled na poklice v gostinstvu. Na mariborski Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem so pripravili srečanje študentov in podjetij; sodeč po odzivu podjetij, je povpraševanje po mladem kadru v gostinstvu in turizmu zelo veliko. Seveda smo tudi v tej oddaji potovali – z ultra kolesarko Bernardo Jurič smo se podali po Maroku.


14.10.2023

Jesen v Halozah

V turistični oddaji smo vam približali ponudbo obogatenega projekta Visit Haloze, ki ga je nedavno predstavila Lokalna akcijska skupina Haloze. Izvedeli ste, kakšna ponudba se skriva pod tem naslovom, ob tem pa smo tudi potovali, in to z ultra kolesarko Bernardo Jurič, ki je letos znova uresničila kar nekaj kolesarskih podvigov na različnih celinah.


Stran 1 od 15
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov