Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Dnevi slovenskega turizma; Hotel Bellevue; Od Argentine do Aljaske

17.11.2022

V turistični oddaji smo se pomudili pri Dnevih slovenskega turizma – ta tridnevni dogodek je bil letos v Laškem. Turistična zveza Slovenije je v njegovem sklopu podelila priznanja natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna. V oddaji smo se bomo ustavili še na Pohorju, kjer trenutno temeljito obnavljajo hotel Bellevue, ob koncu pa smo z Olijem Walkerjem še zadnjič potovali od Argentine do Aljaske.


Potujte z Radiem Maribor

289 epizod


Z Natašo Kuhar in njenimi gosti se v odličnih pogovorih podajte na prav vsak konec našega malega planeta.

Dnevi slovenskega turizma; Hotel Bellevue; Od Argentine do Aljaske

17.11.2022

V turistični oddaji smo se pomudili pri Dnevih slovenskega turizma – ta tridnevni dogodek je bil letos v Laškem. Turistična zveza Slovenije je v njegovem sklopu podelila priznanja natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna. V oddaji smo se bomo ustavili še na Pohorju, kjer trenutno temeljito obnavljajo hotel Bellevue, ob koncu pa smo z Olijem Walkerjem še zadnjič potovali od Argentine do Aljaske.


13.04.2024

Turistične kmetije pripravile teden odprtih vrat

V turistični oddaji smo povabili na obisk turističnih kmetij – nekatere so na stežaj odprle vrata. Organizator prvega tovrstnega tedna je Združenje turističnih kmetij Slovenije. / Medtem ko je mariborsko letališče skorajda brez komercialnih poletov, pa se na graškem, v Avstriji, število poletov povečuje. O novostih letošnje sezone smo govorili v tej oddaji, začeli smo tudi novo popotniško zgodbo, slišali smo, da Mariborčan Dušan Berdnik potuje že od rane mladosti.


06.04.2024

S študentom Tilnom Nipičem odkrivamo lepote Velike Britanije

V naših turističnih oddajah radi obiščemo bližnje kraje, da bi preverili njihovo turistično ponudbo. Tokrat smo se ustavili na Ptujskem Polju: in sicer v Dornavi in v Markovcih. Prvi kraj se ponaša z znamenitim baročnim dvorcem, drugi pa s tradicionalnim fašenkom.//


30.03.2024

Praznični čas priložnost za obisk bližnjih krajev

V turistični oddaji smo pripravili nekaj namigov za praznične izlete po bližnjih krajih … Ustavili smo se pri Sveti Ani, pri Sveti Trojici, Ljutomeru in Vitanju in vam nanizali nekaj zanimivosti o omenjenih krajih. Seveda ni manjkal potopisni del oddaje; z našim gostom, študentom Tilnom Nipičem, smo raziskovali grški otok Leros.


20.03.2024

Tretji mariborski turistični forum v znamenju kulturnega turizma

V turistični oddaji smo se ozrli na tretji mariborski turistični forum. Tokrat je bil v znamenju kulturnega turizma. Kot smo slišali, bodo v ospredju turističnega razvoja za prihodnji dve leti trije stebri: umetniška produkcija, urbana središča in kulturna dediščina. Tudi tokrat nismo izpustili potopisnega klepeta, naš gost študent Tilen Nipič je med drugim povedal, kako je doživel Katar in Turčijo.


16.03.2024

Klasični zemljevidi še vedno v uporabi

V turistični oddaji smo se odpravili v Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanje in preverili, zakaj vesolje že od nekdaj privlači ljudi; zatem smo se dotaknili klasičnih zemljevidov. Jih še uporabljate? Stroka pravi, da kljub manjši uporabi kartografija ne bo izumrla. Začeli smo z novo popotniško zgodbo. Študent Tilen Nipič bo z nami naslednje štiri sobote delil izkušnje in razmišljanja o turizmu.


09.03.2024

Selnica ob Dravi znana po pridelavi jabolk

V turistični oddaji smo se ustavili v Selnici ob Dravi. Kot že ime pove, leži občina v Dravski dolini, ob reki, ki je igrala pomembno vlogo pri nastanku, zgodovini in samem razvoju kraja. Ta je že od nekdaj znan po pridelavi sadja, zlasti jabolk. V nadaljevanju popotniške zgodbe pa sta Julija in Ajda z nami delili še nekaj vtisov s potovanja po Evropi.


02.03.2024

Nesreč v gorah vse več, poznavalci jih pripisujejo vse večjemu obisku

V turistični oddaji je bil v ospredju tako imenovani outdoor oziroma prostočasni turizem; ta se zelo krepi, hkrati pa zahteva nove pristope. Tudi o odgovornosti v gorah smo govorili – predstavili smo trenutno stanje in prizadevanja za izboljšanje. Z nami sta bili popotnici Ajda in Julija, ki sta lani s starodobnim kombijem odkrivali Evropo.


24.02.2024

Turistični vodniki ob mednarodnem dnevu izpostavljali zeleni turizem

V tem tednu smo zaznamovali mednarodni dan turističnih vodnikov, zato smo se v turistični oddaji ustavili pri njihovem delu in poslanstvu. V ospredju tega dne je bilo letos spodbujanje zelenega turizma, mi pa smo izpostavili novi profil gozdnega turističnega vodnika. V naši redni rubriki potopisni klepet pa sta bili z nami znova študentki Ajda in Julija, ki sta lani poleti s kombijem prepotovali del Evrope.


17.02.2024

Spoznajte recepte iz čarobnega kovčka

Za tokratno turistično oddajo smo se ustavili v Slovenskih goricah, natančneje pri Sveti Ani, in obiskali zeliščarko Danico Kolarič. Kaj je tako posebnega v zeliščni zemljanki in kaj prihaja iz njenega čarobnega kovčka, smo izvedeli v oddaji, v njej smo začeli tudi novo potopisno zgodbo; z mladima popotnicama Julijo in Ajdo odkrivamo Evropo.


10.02.2024

Tudi Slovenija ima svojo Amazonko

V turistični oddaji smo se ustavili v Gornji Radgoni in njeni okolici in najprej spoznavali naravne lepote, potem še kulturno dediščino. Ali veste, da ima Slovenija svojo Amazonko? In da se v gradu Negova lahko podate v vznemirljivi svet zgodb …? O vsem tem smo govorili v oddaji in nadaljevali tudi radijsko potepanje tokrat po Kanadi.


03.02.2024

V Sloveniji lani rekordno število prenočitev turistov

V turistični oddaji smo se ustavili pri turističnih rezultatih v Sloveniji; ti so po podatkih statističnega urada najboljši doslej, potem pa smo se ozrli na nedavni dogodek na mariborski Srednji šoli za gostinstvo in turizem, ko so dijaki kuhali z vrhunskim kuharskim mojstrom s Hrvaške Davidom Skokom. In ker se k hrani poda tudi vino, smo izvedeli več o vinih Aljaske.


27.01.2024

Ptujčani v polnih pripravah na Kurentovanje

V turistični oddaji smo se ustavili na Ptuju, kjer so zadovoljni z lanskim turističnim obiskom in so že v polnih pripravah na 64-to Kurentovanje. V potopisnem delu smo v teh hladnih dneh potovali po mrzlih deželah, čeprav se marsikomu toži po toplih krajih. Radijsko smo odpotovali na Aljasko in v Kanado.


20.01.2024

Namig za izlet v Prlekijo

V turističnih oddajah odkrivamo tudi manj znane, a zanimive kotičke naše lepe dežele. Tokrat smo obiskali Ljutomer in spoznavali pokrajino, ki ponuja številne možnosti za aktivni oddih, doživljanje kulture in tradicije, raziskovanje podeželja, uživanje ob vinih, pristni kulinariki in prleškem gostoljubju.// Sklenili smo tudi potopisni pogovor o Norveški in njenih lepotah.


13.01.2024

Roboti v turizmu ne morejo nadomestiti človeškega stika

V turistični oddaji smo pozornost namenili umetni inteligenci – ta tudi v turizmu prinaša številne priložnosti, med drugim lahko pospeši procese, optimizira stroške in omogoča vpogled v vedenje strank; nikakor pa ne more nadomestiti pristnega človeškega stika. Obiskali smo srednjeveški trg Kozje, eno najstarejših naselij na Štajerskem; radijsko pa smo doživeli še polarni sij na Norveškem.


06.01.2024

Študenti turizma in gostinstva uspešni na domačih in tujih tekmovanjih

V prvi turistični oddaji v letu 2024 smo se pogovarjali z uspešnimi študenti gostinstva in turizma, ki so se lani posebej izkazali na domačih in tujih tekmovanjih. Poleg tega smo začeli novo potopisno zgodbo – potepamo se po Norveški in odkrivamo lepote fjordov in polarnega sija.


30.12.2023

Maribor leto končuje z odličnimi turističnimi rezultati

V še zadnji turistični oddaji v letu 2023 smo se ozrli na opravljeno delo …Tokrat smo pozornost zato namenili letošnjemu turističnemu utripu v Mariboru, ki je prav sredi tega meseca zabeležil zavidljivo številko pol milijona nočitev. Sklenili smo tudi potopisno zgodbo po Iranu. Izvedeli smo, ali je tamkajšnja pokrajina Shiraz povezana z vinom.


23.12.2023

Tudi na turistično panogo vplivajo podnebne spremembe

Izpostavili smo turistično leto 2023 v Sloveniji. Medtem ko beležimo odlične rezultate, pa na panogo že močno vplivajo podnebne spremembe. V potopisnem delu oddaje smo nadaljevali potovanje po Islamski republiki Iran. Tokrat smo slišali tudi o tamkajšnjem nočnem življenju v puščavi.


16.12.2023

Maribor beleži odlične rezultate obiska in nočitev

V turistični oddaji smo najprej poudarili odlične rezultate obiska in nočitev v Mariboru. Potem smo predstavili mednarodni projekt FORESTWELL, pri katerem sodeluje mariborska Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem, in obiskali ribniški grad. Nadaljevali smo tudi s potopisno zgodbo o Iranu.


09.12.2023

Nastanitve v ptujskih župnijskih prostorih dobro obiskane

V turistični oddaji smo se ustavili na Ptuju, kjer so v župnijskih prostorih svetega Petra in Pavla uredili sobe za turiste. V turizmu vidijo še več priložnosti; predvidoma prihodnje leto bodo odprli tudi mestni razgledni stolp. Zatem smo obiskali še Brežice, ki niso le turistično-termalna destinacija, temveč tudi mesto kulture in zgodovinske dediščine. V potopisni zgodbi pa vandramo po Iranu.


02.11.2023

Smučarski centri v zimsko sezono vstopajo z novimi naložbami in obogateno celoletno ponudbo

V prvi decembrski turistični oddaji smo povedali, kako pripravljeni so naši gorski centri na novo zimsko sezono. Ustavili smo se na Mariborskem Pohorju, kjer so pred nedavnim znova zagnali gondolo, in preverili, kakšne novosti čakajo tam smučarje…potem pa smo odpotovali na Bližnji vzhod; po Iranu nas vodi Marjan Ostroško s Ptuja.


Stran 1 od 15
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov