Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Vizija turističnega razvoja mesta; Malta

02.03.2023

V turistični oddaji smo podrobneje predstavili vizijo mariborske občine na tem področju, zanimalo nas je vključevanje Regionalne razvojne agencije Podravje Maribor v razvoj te panoge, v naši potopisni stalnici pa smo odkrivali bomo Malto.


Potujte z Radiem Maribor

244 epizod


Z Natašo Kuhar in njenimi gosti se v odličnih pogovorih podajte na prav vsak konec našega malega planeta.

Vizija turističnega razvoja mesta; Malta

02.03.2023

V turistični oddaji smo podrobneje predstavili vizijo mariborske občine na tem področju, zanimalo nas je vključevanje Regionalne razvojne agencije Podravje Maribor v razvoj te panoge, v naši potopisni stalnici pa smo odkrivali bomo Malto.


03.06.2023

Maribor skozi mlade oči; Primorske turistične kmetije; Mehika in Brazilija

V prvi junijski turistični oddaji nas je po Mariboru in njegovih znamenitostih popeljal študent tukajšnje Višje šole za gostinstvo in turizem David Tovornik; potem smo se odpravili na drugi konec Slovenije, na Primorsko, in tam spoznavali turistične kmetije. V zadnjem delu oddaje smo se s Ptujčanoma Igorjem in Stanko Benčevič potepali po Mehiki in Braziliji.


27.05.2023

Tudi Gorišnica se turistično prebuja; Karneval v Riu de Janeiru

V turistični oddaji smo se odpravili v Gorišnico, manjšo občino na Ptujskem polju, ki se vse bolj prebuja tudi v turističnem smislu. Posebnost kraja je Dominkova domačija, najstarejša v celoti ohranjena hiša, grajena v panonskem stilu. V nadaljevanju popotniške zgodbe pa smo se ustavili na karnevalu v Riu de Janeiru.


17.05.2023

Obisk v muzeju Pangea in na Kogu; odkrivamo Mehiko

V turistični oddaji smo ponudili dva namiga za izlet ob koncu tedna; najprej smo se ustavili v zasebnem geološko-paleontološkem muzeju Pangea v Dragonji vasi v občini Kidričevo, potem smo se odpravili na Kog, ki je po mnenju mnogih najlepši del vinorodne dežele Podravje. Od tam nas je pot peljala še čez lužo, ponovno na potepanje po Mehiki.


13.05.2023

Poklic natakarja; Obisk v Zgornji Velki; Mehika

V turistični oddaji smo spoznali natakarja iz Zgornjega Tuhinja, Hermana Pančurja, ki je več kot 50 let aktiven v gostinstvu in si prizadeva tudi za promocijo poklica natakar. / Ali majhnost kraja vpliva na njegovo turistično ponudbo, smo izvedeli na Zgornji Velki, v kraju, tik ob avstrijski meji, kjer živi le nekaj čez 700 prebivalcev. / V drugem delu potopisnega pogovora s Ptujčanoma Stanko in Igorjem pa smo odkrivali manjša mehiška mesta pod zaščito Unesca.


06.05.2023

Obiskali smo Dornavo; Mehika

Ker pomladni konci tedna vabijo tudi na izlete, smo vas v turistični oddaji povabili v Dornavo; od tam pa smo odpotovali še čez lužo, začeli smo namreč novo potopisno zgodbo, v kateri odkrivamo del Mehike in Brazilije.


28.04.2023

Na obisku v občini Markovci; Angola

V zadnji aprilski turistični oddaji smo govorili o turističnem obisku med prvomajskimi prazniki, obiskali smo občino Markovci in preverili njihovo turistično ponudbo, ob koncu pa smo še zadnjič radijsko potovali po afriški državi Angoli.


22.04.2023

(R)evolucija v turizmu; 25 let VŠGT Maribor; Angola

V turistični oddaji smo se ustavili na mariborski Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem, ki niza uspehe na različnih mednarodnih tekmovanjih, letos pa praznuje tudi 25 let obstoja. Bili smo še na prvi konferenci gastronomije in turizma, na kateri so v ospredje postavili izzive kadrov, trajnosti in trženja. Manjkal ni niti potopisni del, tudi tokrat smo potovali po Angoli.


15.04.2023

Obiskali smo Polhograjsko graščino, Bogenšperk in Angolo

V turistični oddaji smo ponudili kar dva namiga za izlet: naprej smo se odpravili v središče zgornje Gradaške doline in Polhograjskega hribovja – v Polhograjsko graščino, potem še na obisk v Bogenšperk. Tudi potopisni pogovor ni manjkal, nadaljevali smo potepanje po Angoli.


08.04.2023

V pripravi nova ptujska strategija; Angola

V turistični oddaji smo pozornost namenili novi turistični strategiji – dokumentu, ki naj bi ptujski turizem popeljal na novo pot. Povabili smo vas na Ravne na Koroškem, ki postajajo pomemben del turističnega zemljevida aktivnih počitnic. Seveda nismo izpustili potopisnega dela – nadaljevali smo potepanje po afriški državi – Angoli.


01.04.2023

Mladi in turizem; Angola

V turistični oddaji so bili v ospredju mladi. Najprej smo se ustavili na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor, kjer so gostili priznanega kuharskega mojstra Tomaža Kavčiča. V predvelikonočnem času smo se z njim in z dijaki pogovarjali o tradicionalni praznični kulinariki. Slišali smo tudi, kako ustvarjalni so mladi v turizmu; v potopisnem delu pa smo odpotovali v Angolo.


23.03.2023

6 Festival sprehodov, Malta

V času, odmerjenem turističnim vsebinam smo se sprehajali – začel se je 6. festival sprehodov po Mariboru in širše. Predstavili smo tudi posebne razglednice, ki so nastale v sklopu tega festivala, še zadnjič v tem potopisnem nizu pa smo spoznavali Malto.


17.03.2023

Teden restavracij; Malta

Turistično oddajo smo pred spomladanskim Tedno restavracij namenili kulinariki. Obiskali bomo eno najmanjših restavracij pri nas, poimenovali so jo Miza za štiri, zatem pa smo vas popeljali še na enega manjših, a gosto naseljenih otokov v Sredozemskem morju – na Malto.


09.03.2023

Aktivnosti konzorcija Destinacije Štajerska; Malta

V turistični oddaji smo se ustavili v Brestanici, na gradu Rajhenburg, ki skriva zanimivo zgodbo o začetkih proizvodnje čokolade pri nas; preverili smo, kakšne turistične načrte imajo na Ptuju, zanimale pa so nas tudi aktivnosti konzorcija Destinacije Štajerska. Ta je zaživela septembra lani, s ciljem doseči večji turistični preboj regije. Tudi potovali smo, tudi tokrat po Malti.


25.02.2023

Povabilo na Polzelo; Aktivna družina

V turistični oddaji smo preverili, katere turistične točke bodo letos obiskovalce pritegnile najbolj. Slišali boste, da je trend v turizmu iskanje t. i. nišnih produktov. V oddaji smo namignili tudi, kam na izlet, ustavili smo se na gradu na Polzeli; ob koncu oddaje pa je z nami svoje popotniške izkušnje še zadnjič delila Mateja Mazgan Senegačnik.


18.02.2023

Kako mlade privabiti v gostinsko-turistične poklice; Potujemo z Matejo Mazgan Senegačnik

V turistični oddaji smo v ospredje postavili informativne dneve na šolah, kjer mlade izobražujejo za gostinsko turistične poklice. Ker je v zadnjih letih največ kadra odšlo predvsem iz te panoge, smo ugotavljali, zakaj se je zgodil ta preobrat in kako mlade znova pritegniti v te poklice. V potopisnem delu je bila z nami svetovna popotnica Mateja Mazgan Senegačnik.


09.02.2023

Kurentovanje vabi na Ptuj; po svetu z Matejo Mazgan Senegačnik

V turistični oddaji smo besedo prepustili pustu. Ustavili smo se na Ptuju, kjer je živahno že od svečnice, tam pa se je tudi uradno začelo tradicionalno, že 63-to Kurentovanje, ki velja za največjo slovensko prireditev v tem času. Kurent je v našem najstarejšem mestu dobil tudi svojo hišo oziroma muzej, ki ta osrednji lik postavlja na pomembno zgodovinsko mesto. Kot po navadi smo tudi radijsko potovali – izkušnje je z nami znova delila popotnica Mateja Mazgan Senegačnik.


02.02.2023

2. Mariborski turistični forum; Aktivna potovanja z Matejo Mazgan Senegačnik

V turistični oddaji smo v ospredje postavili dogajanje na 2. mariborskem turističnem forumu, na katerem so izpostavili za mesto in državo pomemben dogodek Olimpijski festival evropske mladine. V potopisnem delu oddaje je bila naša gostja popotnica in adrenalinska športnica Mateja Mazgan Senegačnik, ki nas je na potovanja popeljala v družbi družine in prijateljev.


26.01.2023

Turistični obisk med počitnicami; Kam radi potujemo Slovenci? Himalaja

V turistični oddaji smo preverili, kolikšno zasedenost beleži Maribor med zimskimi počitnicami – te so letos nekoliko prej kot običajno –, zaradi snega pa bodo v prihodnjih tednih na Pohorju uživali predvsem najmlajši. Slišali ste tudi, kam se pozimi najraje odpravimo Slovenci, še zadnjič pa smo z gostom potovali po Himalaji in Nepalu.


19.01.2023

Povabilo v Slovenske gorice, Himalaja

Z Natašo Kuhar in njenimi gosti se v odličnih pogovorih podajte na prav vsak konec našega malega planeta.


Stran 1 od 13
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov