Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Zrcalo dneva

5033 oddaj

5033 oddaj


Italija je zdrsnila na oranžni seznam, na katerega so napredovale hrvaške županije ob meji s Slovenijo. Ostala območja v naši južni sosedi ostajajo na rdečem seznamu, na katerem bodo od torka tudi deli Avstrije in Madžarske. Vlada je nove razvrstitve držav glede na epidemiološko tveganje sprejela na današnji dopisni seji Nekaj drugih poudarkov oddaje: Stopnjevanje nasilja v Gorskem Karabahu. Svetovni dan turizma minil v senci škode zaradi pandemije. Na nadomestnih županskih volitvah v Staršah kaže na drugi krog. Svetovni kolesarski prvak Alaphilippe, Roglič šesti.

Italija je zdrsnila na oranžni seznam, na katerega so napredovale hrvaške županije ob meji s Slovenijo. Ostala območja v naši južni sosedi ostajajo na rdečem seznamu, na katerem bodo od torka tudi deli Avstrije in Madžarske. Vlada je nove razvrstitve držav glede na epidemiološko tveganje sprejela na današnji dopisni seji Nekaj drugih poudarkov oddaje: Stopnjevanje nasilja v Gorskem Karabahu. Svetovni dan turizma minil v senci škode zaradi pandemije. Na nadomestnih županskih volitvah v Staršah kaže na drugi krog. Svetovni kolesarski prvak Alaphilippe, Roglič šesti.


17.01.2021

Prijetje Navalnega ob vrnitvi v Rusijo

Ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni se je danes prvič po lanski zastrupitvi z živčnim strupom novičok vrnil v Rusijo. Z letalom je prispel v Moskvo, kjer so ga oblasti, kot napovedano, aretirale. Navalni pravi, da se ne boji ničesar, ter dodaja, da so vsi sodni primeri proti njemu izmišljeni. Številne države ob tem že pozivajo k izpustitvi Navalnega. Nekaj drugih poudarkov oddaje: Včeraj zaradi covida-19 umrlo največ ljudi letos; številke sicer vzpodudne. Avstrija in Italija zaostrujeta protikoronske ukrepe. Umrl glasbeni producent Phil Spector, ki je preobrazil pop glasbo. Skakalec Lanišek drugi v Zakopanah, smučarka Hrovatova tretja v Kranjski Gori.

19 min 57 s

16.01.2021

Postopno izboljševanje epidemiloške slike daje upanje za sproščanje ukrepov

Epidemiološke številke tega tedna so po mnenju vodje Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka dovolj vzpodbudne, da bi ob nadaljevanju takšnega trenda prihodnji teden dočakali prve sprostitve. Vprašanje je, ali bi jo tu lahko zagodel angleški sev koronavirusa, saj je po Krekovih besedah le še vprašanje časa, kdaj se bo pojavil tudi pri nas, saj so ga zaznali na Hrvaškem, v Italiji in Avstriji. Ostala vsebina: V prihodnjih tednih bomo dobili manj cepiva kot sprva predvideno. Izletniki danes upoštevali priporočila in ukrepe; poostren nadzor tudi jutri. Nemška krščansko demokratska stranka z novim vodstvom po začrtani poti. Slovenski rokometaši padli na prvem resnem testu svetovnega prvenstva.

19 min 25 s

15.01.2021

Zrcalo dneva 22:00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

21 min 53 s

14.01.2021

Povečuje se število covidnih bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo

Podatki o novookuženih s koronavirusom se bolj ali manj že več tednov ne spreminjajo. Ob tem se pričakovano z zamikom povečuje število covidnih bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo. Veliko skrbi povzročajo tudi napovedi, ki jih bo po nekaterih ocenah zdravstvenemu sistemu povzročil tretji val epidemije. Nekateri drugi poudarki oddaje: - Prek ustavnega sodišča morda v šolo vsi otroci; - Vlada vendarle plačala zaostale obveznosti do Slovenske tiskovne agencije; - Neuradno: v ožji izbor za drugi tir Džengiz, Strabag in Kolektor CGP; - Rokometaši s prepričljivo zmago začeli svetovno prvenstvo.

18 min 20 s

13.01.2021

Razglasitev epidemije vlada podaljšala za 60 dni

Razglasitev epidemije v državi je podaljšana za najmanj dva meseca. Tako je na nocojšnji seji zaradi zaostrenih razmer odločila vlada. Podaljšala je večino zajezitvenih ukrepov, nekatere tudi zaostrila, dodala pa je nekaj izjem. Več o tem v nadaljevanju. V Zrcalu dneva tudi: - Celjski starši vložili pobudo za presojo ustavnosti šolanja na daljavo; - Sindikati za izplačilo dodatka za delo med epidemijo; - Vladna koalicija v Italiji razpadla; - Predstavniški dom ameriškega kongresa o ustavni obtožbi Trumpa.

20 min 9 s

12.01.2021

4 poslanci Desusa podprli vložitev konstruktivne nezaupnice vladi

Po več 7-ih urah pregovarjanja s predsednikom stranke Karlom Erjavcem so se štirje poslanci Desusa naposled odločili podpreti za petek napovedano vložitev konstruktivne nezaupnice aktualni vladi. Ta medtem prešteva, koliko odmerkov cepiva proti covidu bo Slovenija prejela do pomladi in komu bodo namenjeni. Hitrejše cepljenje bo mogoče z dobavo cepiva družbe AstraZenca Na čelu Slovenjgraške bolnišnice vnovič Janez Lavre, vrstijo se odstopi Trump o ustavni obtožbi: Nadaljevanje lova na čarovnice Na slalomu pod žarometi v Flachau zmagala Mikaela Shiffrin

24 min 9 s

11.01.2021

Strokovnjaki enotno podpirajo cepljenje proti covidu-19

Cepivo je ključno za ustavitev epidemije Covida-19 poudarjajo tudi strokovnjaki pri nas. Jutri bomo prejeli prvo, sicer manjšo pošiljko Moderninega, 16 tisoč odmerkov Pfizerjevega pa naj bi danes razdelil zdravstvenim domovom po državi za cepljenje najstarejših in najbolj ogroženih prebivalstvenih skupin. Ponekod bodo cepljenje začeli že jutri, torek naj bi prinesel tudi predstavitev načrta cepljenja pri nas v prvi polovici leta. Minulo leto je že zahtevalo visok davek. Druge teme: - Število umrlih v epidemiji pri nas preseglo 3 tisoč - Bo Trump prvi ameriški predsednik z dvema ustavnima obtožbama? - Ustavni sodniki zadržali izvajanje zakonske podlage za dolgoročnejše vojaške investicije - Del policistov začel stavkati; minister Hojs: stavka je neutemeljena.

22 min 31 s

10.01.2021

Zrcalo dneva 22:00

Po državi je približno 24 tisoč 400 aktivnih primerov okužbe s koronavirusom - včeraj so potrdili 752 novih okužb, delež pozitivnih izidov PCR-testov je bil 25-odstoten, pri hitrih testih pa so bili pozitivni dobri trije odstotki vzorcev. Število hospitaliziranih bolnikov s covidom se znova približuje številki tisoč 200 - in pričakovati je, da se bo pritisk na bolnišnice v prihodnjih dveh tednih še stopnjeval. Nato bi se lahko razmere umirile, tudi zaradi pospešitve cepljenja proti koronavirusni bolezni - v tednu, ki je pred nami, bodo začeli cepljenje splošnega prebivalstva - najprej starejše od 80 let. V Zrcalu dneva tudi: - Del policistov bo od jutri stavkal; nadzor gibanja ostaja - Več deset Hrvatov na potresnem območju še brez strehe nad glavo - V Indoneziji le malo upanja, da je kdo preživel strmoglavljenje letala - Slovenski rokometaši pred svetovnim prvenstvom remizirali z Nizozemci

22 min 19 s

09.01.2021

Zrcalo dneva 22:00

Policisti so na Gorenjskem danes ugotovili več deset kršitev odlokov, povezanih z epidemijo - predvsem pri prehajanju regijskih meja. Številni so namreč, ob poudarjanju možnosti rekreacije, zapustili svojo statistično regijo: množica izletnikov je tako danes med drugim napolnila Kranjsko Goro in začasno onemogočila dostop do Velike planine. Policisti nadzore na območju priljubljenih turističnih krajev in izletniških točk napovedujejo tudi jutri. V Zrcalu dneva tudi: - V Indoneziji izginilo potniško letalo, padlo naj bi v morje - Trump ostaja brez zaveznikov - in brez računa na Twitterju - Slovenski avto leta je škoda octavia - Ilka Štuhec na smuku v Sankt Antonu šesta

22 min 18 s

08.01.2021

Zrcalo dneva 22:00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

21 min 5 s

07.01.2021

Trumpa zapuščajo zavezniki, vrstijo se pozivi k odstavitvi

V Združenih državah Amerike sinočnji vdor razjarjenih podpornikov Donalda Trumpa v poslopje kongresa še bolj poglablja razdeljenost države. Krepijo se pozivi k odstavitvi Trumpa, kar zahteva tudi predsednica predstavniškega doma kongresa, demokratka Nancy Pelosi. Podpredsednika Mikea Pencea in člane vlade je pozvala, naj nemudoma uporabijo 25. amandma k ustavi za odstavitev Trumpa. Ostale novice. -Šolanje še naprej na daljavo, smučišča zaprta - Slovenske bolnišnice v pripravljenosti na tretji val - Solastnik Majbert Pharm zatrjuje, da imajo na zalogi ustrezne palčke za odvzem brisov - Tla na Hrvaškem se ne umirjajo

19 min 46 s

06.01.2021

Nemiri, streljanje, kaos v ameriškem kongresu

Iz Washingona nocoj prihajajo pretresljivi prizori. Podporniki predsednika Donalda Trumpa, nekateri tudi oboroženi, so vdrli v ameriški kongres in prekinili zasedanje, na katerem bi morali potrditi zmago Joeja Bidna v nedavni predsedniški tekmi. Več vodilnih predstavnikov kongresa, pa tudi podpredsednika Mikea Pencea so evakuirali, poročajo o streljanju in kaosu. Na območju kapitola naj bi bila ustreljena neka ženska. Ostale novice: - Ob slabih epidemioloških podatkih vse bolj verjeten odmik vrnitve v šole - Inšpektorji v nadzor ustreznosti hitrih antigenskih testov - Nov močan potres v bližini Petrinje povzročil dodatno škodo - Zmagovalec novoletne turneje Kamil Stoch, slovenski rokometaši kvalifikacije začeli z zmago\t

21 min 13 s

05.01.2021

Nenujne trgovine in dejavnosti ostajajo zaprte do 13. januarja

Vlada je podaljšala prepoved prodaje blaga in storitev z obstoječimi izjemami do 13. januarja. Še naprej bodo odprte nujne trgovine in nekatere storitvene dejavnosti, med njimi frizerski saloni. Današnji torek pa si bodo še posebej zapomnili otroci in mladostniki s posebnimi potrebami, ki so se po nekaj več kot dveh mesecih vrnili v šolske klopi. Vse več je tudi pričakovanj, kdaj se bodo v vzgojno-izobraževalne ustanove začeli vračati tudi drugi učenci, predvsem prva triada osnovnošolcev in vrtčevski otroci. Preostali poudarki oddaje: - Krepijo se dvomi o zanesljivosti hitrih testov, ki jih je kupila država - Koalicija ustavnega loka bo konstruktivno nezaupnico vložila 15-ega januarja - Zaradi prodaje deleža SDH v Meti Ingenium odstop članov uprave in nadzornega sveta - Po rušilnem potresu na Hrvaškem kritike zaradi povojne obnove

18 min 53 s

04.01.2021

Dan v znamenju množičnih hitrih testiranj; jutri odprtje šol za otroke s posebnimi potrebami

V Slovenijo je danes prispela nova pošiljka cepiva proti covidu-19, ki bo namenjena predvsem cepljenju zdravstvenega osebja. Prihodnji teden se bo začelo cepljenje tudi tistih starejših, ki niso nastanjeni v domovih za starejše, in kroničnih bolnikov. Dan je bil sicer v znamenju množičnih hitrih testiranj v zdravstvenih domovih in nekaterih podjetjih, množično pa so testirali tudi zaposlene v šolah za otroke s posebnimi potrebami, ki jutri odpirajo vrata. Preostali poudarki oddaje: - Od danes z omejitvami znova delujejo fitnesi, telovadnice in bazeni - Prvi delovni dan po brexitu strožji mejni režim, a brez zastojev - Londonsko sodišče zavrnilo izročitev Juliana Assangea ameriškim oblastem - Na Pohorju zaradi slabega obiska smučarjev ustavili večino žičnic

18 min 29 s

03.01.2021

Zrcalo dneva 22:00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

18 min 56 s

02.01.2021

Zrcalo dneva 22:00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

20 min 52 s

01.01.2021

Zrcalo dneva 22:00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najbolj aktualnega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

18 min 46 s

30.12.2020

Prihodnji teden v šole le otroci s posebnimi potrebami

Učenci in dijaki se prvi teden po praznikih še ne bodo vrnili v šolske klopi. Izjema so otroci in mladostniki, ki obiskujejo šole in zavode s prilagojenim programom, ti se v šole vračajo v torek po predhodnem testiranju učiteljev na koronavirus. To je edina odločitev o nadaljevanju pouka, ki jo je po posvetu s strokovno skupino pravkar sprejela vlada. Po pričakovanjih so sprejeli tudi odločitev o sprostitvi gibanja med občinami od jutri opoldne pa do 20-te ure prvega januarja. V Zrcalu dneva tudi: - Sedmi protikoronski sveženj vladi nalaga zagotovitev finančne stabilnosti STA - Računsko sodišče: 13 nabavnih pogodb zaščitne opreme bi lahko imelo sum kaznivega dejanja - Solidarnostna pomoč Hrvaški po uničujočem potresu - Filip Flisar končal športno kariero

17 min 51 s

29.12.2020

V potresu na Hrvaškem najmanj 7 mrtvih

Hrvaško je kmalu po poldnevu stresel še močnejši potres kot včeraj, tokrat z rušilno močjo. V mestu Petrinja je potresni sunek poškodoval ali porušil večino hiš, umrlo je najmanj 7 ljudi. Pri nas je potres povzročil nekaj manjše gmotne škode, Jedrska elektrarna Krško se je preventivno ustavila. O moči potresa priča tudi dejstvo, da so ga čutili celo v Nemčiji. Druge teme: - Poslanci odločajo o sedmem protikoronskem svežnju - Novi koronski rekordi v zahodni Evropi - Predsedstvo SD podpira konstruktivno nezaupnico vladi in mandatarstvo Erjavca - Zmagovalka slaloma prvič po skoraj štirih letih ni Shiffrinova ali Vlhova

21 min 46 s

28.12.2020

Težave v prometu zaradi padavin za kratek čas zasenčile epidemijo

Padavine so danes povzročile obilo prometnih preglavic, saj je sneženju marsikje sledil dež, ki je še dodatno poslabšal voznost cestišč, pojavljajo se snežno-ledene ploskve. Na nekaterih prelazih so potrebne verige. Pristojni pozivajo, da vozite čim bolj previdno in prilagodite hitrost ter varnostno razdaljo, nasploh pa vožnjo, če ni nujno, odsvetujejo. Nekaj poudarkov oddaje: Porabili skoraj vse odmerke cepiva proti covidu; nova pošiljka v sredo ali četrtek. Prisilnega upokojevanja ne bo, sklad za nevladne organizacije ostaja. Besedna vojna med vlado in STA; SMC poziva k razrešitvi zapleta do konca leta. V potresnih sunkih na Hrvaškem poškodovanih več kot sto objektov.

20 min 10 s

Stran 1 od 252
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov