Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Maribor, imamo problem: župan Saša Arsenovič

13.09.2023

Mariborska občina se spopada z več odmevnimi težavami. Denarja za izvajanje proračuna je premalo, infrastrukturni projekti se dražijo in zamikajo. Občino pa pretresa tudi kadrovska afera. Več o vsem tem v rubriki Maribor, imamo problem! z županom Sašo Arsenovičem.


Radijska tribuna

1994 epizod


Radijska Tribuna je polurna oddaja vsak torek, sredo in četrtek, v kateri skupaj z gosti obravnavamo aktualne politične, gospodarske in socialne teme. Velikokrat poiščemo rešitve tudi za težave poslušalk in poslušalcev.

Maribor, imamo problem: župan Saša Arsenovič

13.09.2023

Mariborska občina se spopada z več odmevnimi težavami. Denarja za izvajanje proračuna je premalo, infrastrukturni projekti se dražijo in zamikajo. Občino pa pretresa tudi kadrovska afera. Več o vsem tem v rubriki Maribor, imamo problem! z županom Sašo Arsenovičem.


28.11.2023

Bodo vetrne elektrarne na Pohorju ali kje drugje?

Načrtovana postavitev vetrnih elektrarn na Pohorju je sprožila velik upor v lokalnem okolju; proti so se izrekli občinski sveti in krajani, v postopkih pridobivanja gradbenih dovoljenj pa je dalo negativno mnenje tudi več mnenjedajalcev. Kakšno težo imajo, kakšni so načrti investitorjev, če v postopkih ne bodo uspešni, in katera območja bomo v naši državi opredelili kot primerna in prednostna za pridobivanje vetrne energije? Poslušajte, kaj pravijo sogovorniki s pristojnih ministrstev, iz lokalne skupnosti in investitorji.


23.11.2023

Nagrajena humanitarka Barbara Novak

Radijska Tribuna je polurna oddaja vsak torek, sredo in četrtek, v kateri skupaj z gosti obravnavamo aktualne politične, gospodarske in socialne teme. Velikokrat poiščemo rešitve tudi za težave poslušalk in poslušalcev.


22.11.2023

Večerovi novinarji opozarjajo na nepopravljive posledice selitve v županove prostore

Odjeknila je novica, da namerava vodstvo časnika Večer prostore preseliti iz tradicionalne stavbe ob Trgu Leona Štuklja v prostore Galerije Gosposka, ki je v lasti mariborskega župana. Večerovi novinarji opozarjajo, da bo to imelo nepopravljive posledice za ugled in neodvisnost osrednjega mariborskega časnika.


21.11.2023

Kako se bomo ogrevali?

Po nadpovprečno toplem začetku jeseni je druga polovica novembra prinesla ohladitev, zato brez ogrevanja več ne gre. Torkovo Radijsko tribuno zato namenjamo kurilni sezoni – kakšne so in bodo cene različnih načinov ogrevanja v tej sezoni, kateri energenti so najbolj stroškovno in okoljsko učinkoviti in kateri načini ogrevanja so dovoljeni pri novogradnjah. Odgovorom in nasvetom prisluhnite ob pol desetih.


16.11.2023

Kakšno je gospodarsko stanje v Podravju in kaj prinaša leto 2024?

Gospodarstveniki opozarjajo na upad industrijske proizvodnje, naročil in obsega trgovine. Dodajajo, da že čutijo prihajajočo recesijo, v še slabši konkurenčni položaj s tujino pa jih postavljajo tudi vladni ukrepi. O tem, kakšno je stanje v Podravju in kaj prinaša leto 2024, podrobneje v Radijski tribuni.


15.11.2023

8. Karierni sejem

Potem ko je Maribor velik del zgodovine pestila velika brezposelnost, je zdaj obratno – mnoge delodajalce pesti hudo pomanjkanje kadra. Mariborske izobraževalne ustanove, mladinske in zaposlovalne organizacije ter občina želijo mladim pri izbiri karierne poti pomagati tudi s kariernim sejmom – tokrat ga pripravljajo že osmič.


14.11.2023

Kako varno hrano jemo?

Skorajda ne mine dan, da kupci ne bi bili obveščeni o odpoklicu katerega od živil. So presežene vrednosti pesticidov, insekticidov, kadmija, plastičnih delcev ali česa drugega v hrani zdaj pogostejše ali je to posledica poostrenega nadzora? O tem, kako, kje in kdaj pristojna inšpekcija opravlja nadzore in kako varno hrano jemo, smo s pristojnimi govorili v tokratni Radijski tribuni,


09.11.2023

Naj bo martinov vikend brez alkohola na cestah

Čeprav se vedno več voznikov zaveda, da lahko vožnja pod vplivom alkohola privede do tragedije, še zmeraj preveč ljudi po nekaj kozarčkih sede za volan. To še posebej velja za martinov konec tedna, zato policija izvaja preventivno akcijo Slovenija piha 0,0. O posledicah neodgovornih voznikov in tudi o možnosti uvedbe alkoholne ključavnice smo govorili v tokratni Radijski tribuni.


08.11.2023

Politična bitka za mariborski javni holding še ni končana

Občinska podjetja, združena v Javni holding Maribor, poslujejo z milijonskimi dobički, a mnogi se sprašujejo, kakšne so dejanske koristi za občane. Mestni svetniki so zato vajeti upravljanja vzeli v svoje roke. Kaj lahko pričakujemo, smo jih vprašali v rubriki Maribor, imamo problem!


07.11.2023

Kako se obvarovati pred spletnimi goljufi?

Prevare, v katerih se goljufi žrtev lotijo s SMS sporočili ali telefonskimi klici, so v zadnjem obdobju vse pogostejše. Kako delujejo in česa ne smemo nikoli narediti, da nam ne izpraznijo računa?


02.11.2023

Kako krizne razmere vplivajo na naš življenjski standard?

Zadnja leta minevajo v znamenju kriz – od finančne, migrantske in pandemične do energetske, ki je posledica vojne v naši neposredni bližini. V četrtkovi Radijski tribuni smo zato preverili, kako take krizne razmere vplivajo na naš življenjski standard. Javnost je prepričana, da so krize priložnost za bogatenje najbogatejših, večina pa da zato živi slabše. Ali je to res, nam bo razkril sociolog doktor Tibor Rutar.


26.10.2023

Politična jesen je pestra

Vlada Roberta Goloba ima vse nižjo javnomnenjsko podporo, enako velja tudi za najmočnejšo koalicijsko stranko Gibanje Svoboda, ki se vse bolj ukvarja sama s sabo. Slovenski premier napoveduje krčenje števila ministrstev in prevetritev okrnjene vladne ekipe in se ob tem otepa očitka vplivanja na kadrovanje v policiji. … Uresničuje se torej napovedana pestra politična jesen, razloge za to pa so nam pomagali razkriti poznavalci razmer


25.10.2023

Preplastitve mariborskih cest zaradi finančne krize zaostajajo

Vodstvo mariborske občine je pred lanskimi volitvami napovedalo pripravo načrta za celovito obnovo dotrajanih mariborskih cestišč. Kako načrt uresničujejo, smo skoraj leto po začetku novega mandata preverili v rubriki Maribor, imamo problem!


24.10.2023

40 let Centra za poklicno rehabilitacijo Maribor

V Mariboru že 40 let deluje Center za poklicno rehabilitacijo. V njem vsako leto obravnavajo okoli 500 oseb, ki se po poškodbi ali bolezni ponovno usposobijo za vrnitev na delo. O postopku in pomenu delovne in poklicne rehabilitacije smo podrobneje govorili v Radijski tribuni.


19.10.2023

Projekti v Lenartu in okoliških občinah za zdrav življenjski slog in razvoj turizma

Lenart in okoliške občine so bogatejše za 59 kilometrov kolesarskih povezav, še dodatnih 25 kilometrov pa jih gradi Direkcija za infrastrukturo. V Radijski tribuni smo podrobneje predstavili projekte, vredne 18 milijonov evrov, ki naj bi pripomogli k manjšemu ogljičnemu odtisu, zdravemu življenjskemu slogu in razvoju turizma v Slovenskih goricah.


18.10.2023

Kako bo z ogrevanjem v Mariboru to zimo?

Začenja se ogrevalna sezona. Prav to obdobje so mnogi v prejšnjih letih pričakovali s strahom – zaradi naraščajočih cen in negotovosti. Kako bo z ogrevanjem v Mariboru to zimo?


17.10.2023

Pomanjkanje kadra v osnovnih in srednjih šolah

V naši državi primanjkuje okoli 4000 učiteljev. Šole se zato spopadajo z vse večjimi težavami – dogaja se, da tehniko poučuje učitelj športa, računalništvo študent prvega letnika, strokovne predmete sodelavci po podjemnih pogodbah. Kako se s pomanjkanjem kadra spoprijemajo v osnovnih in srednjih šolah in kakšni so dosedanji in še načrtovani ukrepi Ministrstva za vzgojo in izobraževanje?


12.10.2023

Kako poteka sanacija po poplavah na Koroškem?

V Radijski tribuni smo se mudili v občini Črna na Koroškem. Županja Romana Lesjak je med drugim predstavila potek sanacijskih del po avgustovski povodnji, gostili smo tudi župana občine Prevalje Matica Tasiča. Po dobrih dveh mesecih od takrat, ko je narasla reka Meža potrgala magistralni vodovod, si bodo danes popoldne prebivalci na Prevaljah, Ravnah in v Mežici natočili prve kozarce zdrave pitne vode iz novega vodovoda.


11.10.2023

Izzivi mariborskega zdravstvenega doma na področju kadrov in ambulante v Malečniku

Ambulanta družinskega zdravnika v Malečniku ostaja prazna; začenja se sezona respiratornih obolenj in cepljenja. Na področju zdravstva je tudi veliko kadrovskih izzivov. O tem v rubriki Maribor, imamo problem! z direktorjem mariborskega zdravstvenega doma dr. Jernejem Završnikom.


10.10.2023

Koliko upokojencem?

Obeta se največji dvig pokojnin v zadnjih petnajstih letih. Januarska uskladitev bo kljub težavam z javnimi financami zaradi posledic poplav polna, obenem pa upokojenci še letos dobijo zimski letni dodatek. O zvišanju pokojnin in dodatkih smo v Radijski tribuni govorili z generalnim direktorjem Zavoda za zdravstveno in invalidsko zavarovanje Slovenije Marijanom Papežem. Spregovorili smo tudi o tem, kaj naj bi prinesla predvidena pokojninska reforma in odgovorili na vprašanja poslušalcev.


Stran 1 od 100
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov