Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

O projektih UKC Maribor in dogovorih s stanovalci Masarykove ulice

11.04.2024

Vodstvo mariborskega UKC-ja se je sestalo s stanovalci Masarykove ulice, ki so ustavili drugo fazo nadgradnje onkološkega oddelka. Kaj je treba storiti za dokončanje projekta, je v Radijski tribuni pojasnil generalni direktor Vojko Flis. Govorili smo tudi o gradnji večjega in dražjega infekcijskega oddelka, pa tudi o posledicah zdravniške stavke, ki vpliva na negativno poslovanje zavoda in vse daljše čakalne vrste.


Radijska tribuna

2064 epizod


Radijska Tribuna je polurna oddaja vsak torek, sredo in četrtek, v kateri skupaj z gosti obravnavamo aktualne politične, gospodarske in socialne teme. Velikokrat poiščemo rešitve tudi za težave poslušalk in poslušalcev.

O projektih UKC Maribor in dogovorih s stanovalci Masarykove ulice

11.04.2024

Vodstvo mariborskega UKC-ja se je sestalo s stanovalci Masarykove ulice, ki so ustavili drugo fazo nadgradnje onkološkega oddelka. Kaj je treba storiti za dokončanje projekta, je v Radijski tribuni pojasnil generalni direktor Vojko Flis. Govorili smo tudi o gradnji večjega in dražjega infekcijskega oddelka, pa tudi o posledicah zdravniške stavke, ki vpliva na negativno poslovanje zavoda in vse daljše čakalne vrste.


21.05.2024

Stavka na upravnih enotah

Zaposleni na večini upravnih enot so stavko zaostrili in stavkajo vse dni v tednu. Razlog so prenizke plače in kadrovska stiska. Ministrstvo za javno upravo jim je poslalo razširjeni seznam nalog, ki jih morajo med stavko opravljati, a sindikat državnih organov ocenjuje, da je to poskus oviranja stavke. Podrobneje o položaju zaposlenih, delovanju upravnih enot med stavko in odzivu države ....


16.05.2024

Denarja za humanitarne dejavnosti manj, stiske ljudi vse večje

Kljub rekordno nizki stopnji brezposelnosti pri nas se na Rdeči križ in Nadškofijsko Karitas še naprej obračajo prosilci za pomoč. Morda jih je za odtenek manj, a stiske so ponekod še večje. In ker je denarja za humanitarne dejavnosti precej manj od potreb, obe humanitarni organizaciji nagovarjata javnost za pomoč z različnimi akcijami. Pravi izziv pa je tudi pridobivanje novih prostovoljcev.


15.05.2024

Mariborsko gospodarstvo duši centralizacija države

Maribor, ki se je po razpadu Jugoslavije soočil s propadom industrije in centralizacijo države, še vedno pestijo odhodi največjih podjetij. Nazadnje je selitev sedeža napovedala Nova KBM. V oddaji Maribor, imamo problem! smo govorii o tem, kaj to pomeni za drugo največje slovensko mesto in kako ga spet narediti privlačnega za gospodarstvo.


14.05.2024

Regijski park Pohorje

Novoustanovljeni Regijski park Pohorje obsega 52 kvadratnih kilometrov površin na nadmorskih višinah nad 1200 metrov. Ovršje pohorskega masiva krasijo izredna naravna ohranjenost, krajinska pestrost in izjemni naravni pojavi; njihova zaščita in ohranitev je tudi cilj Regijskega parka. Kako bo deloval, kje vse se razteza in kakšne omejitve in priložnosti prinaša?


09.05.2024

Zakaj dve novi sežigalnici odpadkov?

V začetku tedna so bili predstavljeni državni načrti za gradnjo dveh novih sežigalnic odpadkov v Mariboru in Ljubljani. Ker gre za občutljivo temo, smo preverili, kakšni so postopki pred gradnjo objektov in zakaj jih potrebujemo, pa tudi, kakšno je tveganje za okolje. V Radijski tribuni so na vprašanja odgovarjali predstavniki pristojnega ministrstva, mariborske občine, Snage in Energetike.


08.05.2024

Upočasnjeno izvajanje mariborskega participativnega proračuna

Mariborska občina je v velikem slogu začela drugi cikel participativnega proračuna in napovedala povečanje sredstev. A izvajanje projektov se je zaradi občinske finančne stiske ustavilo. Kakšno je trenutno stanje in kateri projekti bodo izvedeni letos, nas je zanimalo v rubriki Maribor, imamo problem!


07.05.2024

Zakaj je država do mariborskega predora zadržana?

Načeta cestišča, dotrajani mostovi in propadajoči nadvozi v Mariboru kličejo po obnovi. Koliko namenja država letos za cestno infrastrukturo v drugem največjem slovenskem mestu, o tem v tokratni Radijski tribuni. Kdaj bodo prišli na vrsto gradnja južne obvoznice, obnove: ceste skozi Malečnik, Malečniškega mostu in ceste Bresternica–Gaj in zakaj severne obvoznice in predora ni v dokumentih ministrstva, je pojasnil državni sekretar Andrej Rajh.


30.04.2024

Dravske elektrarne na poti do vetrnih turbin na Maclju, Ojstrici in Paškem Kozjaku

Največji slovenski proizvajalec energije iz obnovljivih virov – Dravske elektrarne Maribor – ima načrte tudi na področju vetrne energije. Dvanajstim hidroelektrarnam in štirim sončnim elektrarnam želijo dodati še vetrne na treh lokacijah – na Ojstrici, Paškem Kozjaku in v Rogatcu. Projekt v Rogatcu smo osvetlili v Radijski tribuni, slišali pa ste tudi, kakšni so načrti investitorja in kaj pravijo v lokalni skupnosti.


25.04.2024

Od 11.junija v Mariboru cenejše čiščenje odpadne vode

Upravljanje mariborske centralne čistilne naprave v Dogošah bo junija prevzelo podjetje Mariborski vodovod. Potrjena je nižja cena čiščenja odpadne vode, sestavljena pa bo iz fiksnega dela in stroška čiščenja odpadne vode, ki bo odvisen od porabe posameznega gospodinjstva. Podrobnosti je v Radijski tribuni pojasnil direktor Mariborskega vodovoda Miran Jug.


24.04.2024

Vpis v mariborske vrtce upada, a gradnja novih enot je nujna

Po združevanju vrtcev v Ljubljani se je nad to idejo navdušila tudi mariborska občina. Preverili smo, kakšni so ti načrti, kolikšen je bil nedavno končan vpis za prihodnje šolsko leto in kakšne naložbe se v vrtcih obetajo letos.


23.04.2024

Aktualno stanje in razmere na trgu dela

Trg dela in delovne sile se je v zadnjih nekaj letih korenito spremenil. Pandemija in staranje prebivalstva sta prinesla kronično pomanjkanje kadra in tako že nekaj časa poročamo o rekordno nizki brezposelnosti. Spremembe pomenijo velik izziv za delodajalce, pa tudi priložnost za tiste, ki so prej veljali za težje zaposljive. Več o aktualnem stanju in razmerah na trgu dela v Radijski tribuni.


18.04.2024

Prilagajanje pridelovalcev na vremenske pojave

V minulih dneh smo doživeli aprilski vročinski rekord; rekorden, za več kot 25 stopinj, pa je bil tudi padec temperature v 24-ih urah. Vremenski preobrat bo verjetno vplival na razvoj vinske trte in sadnega drevja, pridelovalce pa trenutno najbolj skrbi pozeba. V Radijski tribuni smo govorili o prilagajanju pridelovalcev na vremenske pojave, ki jim že nekaj let zapored krčijo letino.


17.04.2024

Maribor, imamo problem! Realizacija akcijskega načrta za izboljšanje enakih možnosti za invalide.

Mariborski svetniki bodo ta teden razpravljali o realizaciji akcijskega načrta za izboljšanje enakih možnosti za invalide. Ob tej priložnosti smo v studio povabili predstavnike invalidskih organizacij in jih vprašali, kako sta občina in država pri tem uspešni. Poslušajte rubriko Maribor, imamo problem!


16.04.2024

Okrepljeno varovanje osnovnih šol

Ob okrepljenem varovanju osnovnih šol zaradi spletne grožnje o napadu z orožjem v minulem tednu so policisti prejeli nove prijave o domnevnih grožnjah. Kako jih obravnavajo pristojni, kako so se odzvali v šolah in kako se soočati s podobnimi morebitnimi preplahi v prihodnosti?


10.04.2024

Kako bi država prenovila slovensko šolstvo?

Osnutek Nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja do leta 2033, s katerim želi Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje obravnavati pomanjkljivosti v slovenskem šolskem sistemu, je trenutno v fazi razprav na regijskih srečanjih. Odzive štajerskih šolnikov smo predstavili v tokratni Radijski tribuni.


09.04.2024

Pristojni mirijo Šentiljčane: Analize potrjujejo neoporečnost pitne vode iz Ceršaka

Kakovost pitne vode že nekaj časa skrbi prebivalce šentiljskih krajevnih skupnosti, ki se oskrbujejo iz črpališča Ceršak. Najprej zaradi bližnje kompostarne, od lanskega novembra pa še zaradi porušenja zidu, ki zamejuje kanal reke Mure in napaja vodno zajetje. Kaj skrbi krajane, kaj so pokazale analize pitne vode in kdaj nameravajo Dravske elektrarne Maribor, ki upravljajo kanal in tamkajšnjo malo hidroelektrarno, ponovno zajeziti porušeni del kanala, o tem v tokratni Radijski tribuni.


04.04.2024

Pred nedeljsko dezaktivacijo 250-kilogramske letalske bombe na Teznu

V nedeljo bodo na gradbišču v ulici Ledina na Teznu dezaktivirali neeksplodirano 250-kilogramsko letalsko bombo iz 2. svetovne vojne. Vse aktivnosti, vključno z evakuacijo, smo podrobneje predstavili v Radijski tribuni. Letos sicer mineva 80 let od začetka zavezniškega bombardiranja, na območju Maribora pa naj bi bilo še več kot 200 neeksplodiranih letalskih bomb.


03.04.2024

Kaj prinaša nova prometna ureditev na obnovljenem Lentu?

Mariborska občina je potrdila novo prometno ureditev na obnovljenem Lentu. Kaj prinaša stanovalcem, gostincem, branjevkam, obiskovalcem in preostalim občanom, smo preverjali v rubriki Maribor, imamo problem!


02.04.2024

Po zavrnitvi gradbenega dovoljenja za vetrne elektrarne na Pohorju

Po zavrnitvi vloge za gradbena dovoljenja za 35 vetrnih elektrarn na Pohorju – vlogo za še 21 dodatnih na Rogli pa je investitor umaknil sam – boj Pohorcev proti vetrnim elektrarnam še ni končan. Kaj je odločilo Ministrstvo za naravne vire in prostor ter zakaj in kakšni bodo naslednji koraki civilne iniciative, smo osvetlili v tokratni Radijski tribuni.


Stran 1 od 104
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov