Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zveza Nato Kijevu obljubila dobavo dodatnih sistemov zračne obrambe.

19.04.2024

Na željo Ukrajine se je danes po videopovezavah sešel lani ustanovljeni Svet NATO-Ukrajina, in sicer na ravni obrambnih ministrov. Osrednja tema pogovorov je, kako dodatno okrepiti ukrajinsko zračno obrambo in dobaviti dodatno strelivo, predvsem topniško. V oddaji tudi: - Združene države zanikajo vpletenost v davišnji izraelski povračilni napad na Iran. - Predsednica državnega zbora pričakuje odstop ustavnega sodnika Jakliča. - Pristojna parlamentarna odbora ZA izvedbo referendumov na dan evropskih volitev.


Radijski dnevnik

6538 epizod


Osrednja večerna informativna oddaja Radia Slovenija, na sporedu ob 18.30. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Jutranja kronika, Danes do 13h, Po Sloveniji, Dogodki in odmevi, Zrcalo dneva ter Novice Radia Slovenija (kratka poročila od 6.00 do 23.00).

Zveza Nato Kijevu obljubila dobavo dodatnih sistemov zračne obrambe.

19.04.2024

Na željo Ukrajine se je danes po videopovezavah sešel lani ustanovljeni Svet NATO-Ukrajina, in sicer na ravni obrambnih ministrov. Osrednja tema pogovorov je, kako dodatno okrepiti ukrajinsko zračno obrambo in dobaviti dodatno strelivo, predvsem topniško. V oddaji tudi: - Združene države zanikajo vpletenost v davišnji izraelski povračilni napad na Iran. - Predsednica državnega zbora pričakuje odstop ustavnega sodnika Jakliča. - Pristojna parlamentarna odbora ZA izvedbo referendumov na dan evropskih volitev.


20.05.2024

Slovenija podprla zahtevo za aretacijo vodij Hamasa ter izraelskega premierja in obrambnega ministra

Odmeva sporočilo glavnega tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča Karima Kana, da zahteva nalog za prijetje izraelskega premiera in obrambnega ministra ter treh vodij Hamasa zaradi suma vojnih zločinov. Kot je dejal, so danes na najbolj jasen način poudarili, da mednarodno pravo in zakoni oboroženih spopadov veljajo za vse. Kot je dejal Khan, noben vojak, noben poveljnik, noben civilni voditelj, nihče ne more delovati nekaznovano. Slovenske oblasti odločno podpiraj odločitev in pozivajo k pregonu zločinov v Izraelu in na palestinskih ozemljih. Druge teme: - Vlada v reševanje pomanjkanja zdravnikov tudi z novo medicinsko fakulteto. - Ladja, ki naj bi prevažala orožje za Izrael in pluje v koprski zaliv, izpolnjuje pogoje za vplutje. - Nova sodna zmaga Assangea proti ameriškim oblastem.


19.05.2024

Zgodovinski dan za slovenske kanuiste v Tacnu, Pogačar kraljuje na Giru

Kanuisti in kanuistke so z ekipnim zlatom in srebrom v Tacnu pričarali sanjski konec evropskega prvenstva. Slovenski kanuisti so na posamični tekmi zasedli celoten oder za zmagovalce. Tadej Pogačar je na današnji, kraljevski etapi dirke po Italiji napadel, zmagal in skupno prednost povečal na več kot 6 minut. V Radijskem dnevniku tudi: - Helikopter z iranskim predsednikom v megli doživel nesrečo. - Gruzija zaradi zakona o tujem vplivu v valu protestov - Mladi v Sloveniji med najmanj zavzetimi volivci v Evropi


18.05.2024

Kajakašice v Tacnu evropske prvakinje

Slovenske kajakašice so v Tacnu postale evropske prvakinje! V ekipni vožnji so si Eva Terčelj, Ajda Novak in Eva Alina Hočevar priborile zlato odličje. Na Giru pa je Tadej Pogačar v današnji vožnji na čas zaostal le za Fillipom Ganno in se tako še utrdil na položaju vodilnega v skupnem seštevku dirke po Italiji. Drugi poudarki: - Ruske sile napredujejo v ukrajinski regiji Harkov, izraelski napadi po celotni Gazi. - Posledice vojne v Sudanu vse hujše, predvsem za Darfur. - Ob težavah Botaničnega vrta v Ljubljani peticija za njegovo ohranitev.


17.05.2024

Premier Golob voditelje držav Evropske unije v pismu pozval k priznanju Palestine

Premier Robert Golob je v pogovoru za ameriško televizijo CNN dejal, da je podpisal pismo, v katerem je voditelje držav članic Evropske unije pozval, naj se pridružijo procesu priznanja Palestine. Prepričan je, da bo Unija pomembnejša akterka na Bližnjem vzhodu, če bo enotna. Med državami članicami povezave je namreč zdaj veliko razhajanj, to pa ne pomaga pri vzpostavljanju miru na Bližnjem vzhodu, je še dodal. Druge teme: - Predstavniki ravnateljev, staršev in učiteljev zaradi vse večjih težav šolskega sistema pristojne pozvali k ukrepanju. - Pet kirurgov v šempetrski bolnišnici napovedalo odhod. - V ruskem napadu na Harkov ubita najmanj dva človeka, več kot 10 ranjenih.


16.05.2024

Vlada ribičem, katerih pritožbe je evropsko sodišče za človekove pravice zavrnilo kot nedopustne, obljublja nadaljnjo pomoč

Evropsko sodišče za človekove pravice je danes odločilo, da pritožbe slovenskih ribičev zaradi kazni, ki jim jih piše hrvaška stran zaradi ribolova v Piranskem zalivu, niso dopustne. Odločitev sodišča so na ministrstvu za zunanje zadeve sprejeli z obžalovanjem. Menijo namreč, da so ribiči, ki se jim zaradi lova v piranskem zalivu kopičijo hrvaške kazni, žrtve neuveljavljene arbitražne razsodbe o meji med državama. Druge teme: - Predsednica republike Nataša Pirc Musar na avstrijskem Koroškem poudarila pomen ohranjanja pravic slovenske manjšine in ključno vlogo dvojezičnega izobraževanja. - Strelec na slovaškega premiera obtožen poskusa umora; zdravstveno stanje Roberta Fica stabilno, vendar še vedno resno. - Za sanacijo po avgustovski ujmi je do leta 2028 predvidenih 2,33 milijarde evrov, od tega letos skoraj 361 milijonov.


15.05.2024

Slovaški premier Fico v kritičnem stanju po poskusu atentata

Slovaški premier Robert Fico je v kritičnem stanju po poskusu atentata v mestu Handlova, kjer naj bi ga napadalec zadel s tremi streli. Slovaška predsednica Zuzana Čaputova je napad pripisala posledicam sovražne retorike v družbi in dodala, da je šokirana. Po njenih besedah se je zgodil tudi napad na demokracijo. Napad so obsodili številni evropski voditelji. Predsednica Nataša Pirc Musar in premier Robert Golob sta Ficu zaželela čimprejšnje okrevanje. Še nekaj dugih poudarkov oddaje: - Ukrajina na bojišču v vse težjem položaju - Gospodarska napoved Sloveniji za letos popravljena navzgor - 38 upravnih enot bo odslej stavkalo vse dni v tednu


14.05.2024

Znan je vrstni red kandidatnih list za evropske volitve

Državna volilna komisija je danes izžrebala vrstni red, v katerem se bodo kandidatne liste pojavile na glasovnicah za evropske volitve. Volilna udeležba na njih je v Sloveniji navadno nizka, pod 30-imi odstotki. Tokrat pa raziskave ter izkušnje z referendumov in prejšnjih volitev kažejo, da bi lahko bila rekordna. Naša država sicer ostaja na repu evropskih držav po udeležbi mladih. V oddaji tudi: - Rusija nadaljuje invazijo na Harkov, na poti v Ukrajino nova ameriška pomoč. - Ministrica Bratušek: Kanin se bo rešil s sodelovanjem, ne pa izsiljevanjem. - Dirka po Italiji: Jan Tratnik danes tretji, Tadej Pogačar ostaja vodilni.


13.05.2024

V NSi vložili predlog za razpis posvetovalnega referenduma o noveli zakona o parlamentarni preiskavi

Poslanci v državnem zboru obravnavajo predlog zakona o sodnem varstvu razlaščenih imetnikov bančnih delnic in obveznic. Pred tem je stranka NSi vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o noveli zakona o parlamentarni preiskavi. NSi je sicer obstruiral obravnavo novele na tokratni seji državnega zbora. Predlog novele je vložila predsednica parlamenta Urška Klakočar Zupančič. Druge teme: - V prihodnjih dveh letih bi lahko brez ginekologa ostalo 350 tisoč žensk, opozarjajo pristojni. - Slovenski sodnik Marko Bošnjak izvoljen za predsednika Evropskega sodišča za človekove pravice. - V ukrajinsko mesto Harkov po okrepitvi ruskih napadov zbežalo več tisoč ljudi.


12.05.2024

Izraelska vojska še razširila napade in območja za evakuacijo

Izrael je še razširil napade po vsej Gazi, skupno število ubitih je preseglo 35 tisoč. Poleg smrti pa izraelska vojska seje tudi nove ukaze za evakuacijo civilistov, ki se bodo iz severa in juga morali umakniti proti obalnemu pasu. Visoki komisar Združenih narodov za človekove pravice Volker Türk je ogorčen, češ da številnih ljudi zaradi bolezni, poškodb in starosti enostavno ni več mogoče seliti. V oddaji tudi: - Ruska vojska počasi napreduje proti Harkovu - Vse več fizičnih napadov na zdravstvene delavce, ti zahtevajo spremembo zakonodaje - Slovenski rokometaši po sedemmetrovkah do svetovnega prvenstva


11.05.2024

Pot ob žici k gibanju privabila več kot 37 tisoč ljudi

Letošnje tradicionalne Poti ob žici v spomin na osvoboditev Ljubljane se je v treh dneh udeležilo več kot 37 tisoč ljudi. Ob eni največjih športno-rekreativnih prireditev pri nas pa športni navdušenci z veseljem gledajo tudi v Italijo, v kateri je bil kolesarski as Tadej Pogačar najhitrejši na današnji prvi gorski etapi Gira. V oddaji tudi: - Avstrija še za pol leta podaljšala nadzor na meji s Slovenijo - Izrael pozval k evakuaciji prebivalce več delov Rafe - Pred finalom Evrovizije propalestinski protesti in podpora izločenemu Nizozemcu


10.05.2024

Vlada in sindikati javnega sektorja napovedali pospešitev pogajanj o plačnem sistemu.

Pogajanja med vlado in sindikati javnega sektorja o plačnem sistemu bodo odslej potekala hitreje. Ključne točke stebrnih pogajanj naj bi uskladili že v prihodnjih dveh tednih. Kot pravi finančni minister Klemen Boštjančič, je treba postaviti temelje za obravnavo tem, ki so jih doslej načrtno puščali odprte. Osrednja točka današnjega srečanja je bila sicer uskladitev plač direktorjev in funkcionarjev. Ostali poudarki oddaje: - Generalna skupščina OZN znova pozvala k sprejetju Palestine v organizacijo. - Poljska vlada ukrepa proti nepravilnostim prejšnje, konservativne oblasti. - Pogačar nepremagljiv na kronometru v Italiji, Čeh pa na diamantni ligi v Dohi.


09.05.2024

Golob: slovensko priznanje Palestine bo spodbuda za konec spopadov

Vlada je začela postopke za priznanje Palestine. Njihov zaključek naj bi bil sicer odvisen od napredka in reform na palestinski strani, v vsakem primeru pa bo vlada poslala predlog v presojo parlamentu do 13-ega junija. Po besedah premierja Roberta Goloba Slovenija s to potezo zasleduje predvsem miroljubne cilje. Drugi poudarki oddaje: - V Novi Gorici zvečer državna proslava ob 20-letnici slovenskega članstva v Evropski uniji - Začetek kampanje za evropske volitve, jutri zadnji dan za vložitev kandidatnih list - V Centru varne vožnje izbrali najboljša mlada voznika pri nas


08.05.2024

Radijski dnevnik 18:30

Osrednja večerna informativna oddaja Radia Slovenija, Radijski dnevnik, prinaša pregled in analizo aktualnega dogajanja iztekajočega se dne doma in po svetu. Vsak dan ob 18.30 na Radiu Slovenija.


07.05.2024

Radijski dnevnik 18:30

Osrednja večerna informativna oddaja Radia Slovenija, Radijski dnevnik, prinaša pregled in analizo aktualnega dogajanja iztekajočega se dne doma in po svetu. Vsak dan ob 18.30 na Radiu Slovenija.


06.05.2024

Izraelska vojska ob napovedani kopenski ofenzivi stopnjuje zračne napade na Rafo.

Izraelska vojska je napadla dve območji na vzhodnem delu mesta Rafa, za kateri je pred pričakovano kopensko ofenzivo odredila evakuacijo. Del prebivalcev se je pred tem že začel umikati, Unicef je ob tem posvaril, da je v Rafi približno 600 tisoč otrok brez varnega zatočišča. Kot je pojasnila Louise Wateridge iz Agencije Združenih narodov za palestinske begunce, med ljudmi vlada panika, saj da v Gazi ni več varnega območja. Drugi poudarki oddaje: - Državni zbor na zahtevo državnega sveta odredil preiskavo o Gen-I, Star Solarju in Gibanju Svoboda. - Pristojni opozarjajo na vse slabše duševno zdravje ljudi. - Cene pogonskih goriv zunaj avtocest od polnoči nekoliko nižje.


05.05.2024

Pogajanja o premirju v Gazi brez preboja, Netanjahu zavrača možnost končanja vojne

Pogajanja v Kairu o morebitni prekinitvi ognja v Gazi so se, kot kaže, končala brez napredka. Izrael namreč zavrača zahteva Hamasa po končanju vojne v Gazi, njegovi uradni predstavniki pa napovedujejo ofenzivo na Rafo, ki da je le še vprašanje časa. Predstavniki Združenih držav in Katarja bodo na nujnem srečanju razpravljali o tem, kako povečati pritisk na obe strani, naj pogovore nadaljujeta. V oddaji pa tudi o tem: - Konflikti v evropski soseščini krepijo migracijske pritiske - Kako bo polnopravno članstvo Slovenije v Evropski vesoljski agenciji pomagalo domačim podjetjem? - Kolesar Tadej Pogačar na Giru z etapno zmago prevzel skupno vodstvo


04.05.2024

Tadej Pogačar tretji na uvodni etapi kolesarske direk po Italiji; že jutri nova priložnost za etapno zmago

107-a izvedba kolesarske dirke po Italiji se je začela s slovenskim priokusom, a ne povsem po slovenskem okusu. Glavni favorit za končno zmago, pa tudi današnjo etapno zmago, Tadej Pogačar je na uvodu v dirko dosegel tretje mesto, ob tem pa že spravil v težave tudi nekaj glavnih konkurentov za skupno zmago. V oddaji boste slišali tudi: - Na pogajanjih o Gazi naj bi dosegli napredek; Hamas in Izrael vztrajata pri svojih glavnih zahtevah - V Nemčiji napad na evroposlanca socialdemokratske stranke - Osebe pod skrbništvom lahko znova volijo; ob tem opozorila o enakovrednem položaju


03.05.2024

Finančni pritiski na medije večji kot političini, opozarjajo novinarji

Ob mednarodnem dnevu svobode medijev novinarske organizacije pozivajo k izboljšanju pogojev pri delu. Predsednik Društva novinarjev Slovenije Gašper Andrinek poudarja, da je političnega pritiska v zadnjem času sicer manj, a se povečuje finančni. Znižujejo se stroški dela, krči se število zaposlenih. Zdi se, da je slovensko novinarsko v krizi eksistence, še dodaja Andrinek. Ministrstvo za kulturo želi izboljšati finančno poslovanje medijev z državno pomočjo in novim zakonom o medijih, a je ta še vedno v koalicijskem usklajevanju. Druge teme: - Izrael z ostrim odzivom nad turško prekinitev trgovinskih odnosov - Izredni nadzor ljubljanske Psihiatrične klinike ni potrdil nasilja nad pacienti, a ugotovil več pomanjkljivosti - Slovenski hokejisti z zmago nad Japonsko korak bližje uvrstitvi v elitno divizijo


02.05.2024

Svetovno gospodarstvo se bo letos okrepilo, napoveduje Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj

Napovedi glede rasti svetovnega gospodarstva v letošnjem letu so optimistične. Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj je napoved izboljšala za Združene države in Kitajsko, nekoliko znižala pa za Nemčijo. Bolje kaže tudi Sloveniji, ki pa se bo morala posvetiti reformam, predvsem pokojninski in zdravstveni. Druge teme: - Ameriški predsednik Biden podprl pravico do propalestinskih protestov in vladavino prava. - V Bruslju opozarjajo, da Gruzija ogroža svojo evropsko pot. - Slovo novinarke in publicistke Mance Košir.


01.05.2024

Boj za delavske pravice ni nikoli končan, opozarjajo sindikati

Boj za delavske pravice ni nikoli končan, ob današnjem prazniku opozarjajo sindikati. Delavstvu oblast; solidarno, ne prekarno in proti izkoriščanju pa je le nekaj napisov, ki jih je bilo mogoče prebrati na transparentih na popoldanskem shodu v Ljubljani. Sindikatom in delavcem je treba povrniti moč in jim dati besedo, je opozoril predstavnik Študentskega društva Iskra Primož Kolenc in izpostavil zahtevo po sistemski ureditvi študentskega dela, predvsem to, da študenti ne bi bili primorani delati ob študiju. Druge teme: - Sloveniji ob 20-letnici članstva v Evropski uniji pohvale tudi z vrha povezave - Pogoji za dostavo humanitarne pomoči v Gazo nekoliko boljši, ugotavlja ameriški zunanji minister Blinken - Savdsko Arabijo in Kenijo prizadele poplave


Stran 1 od 327
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov