Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobane za velikane

6 epizod

Sobane za velikane

6 epizod


Vsebine, ki obravnavajo stiske otrok v bolnišnici Sobane za velikane, v njih zgodbe izbrane, da vsakdo tam sliši, kar srček želi si. Otroka je v bolnišnici pogosto strah, počuti se osamljenega in nemočnega. Največ mu pomeni, če ima občutek, da ga nekdo razume, da z nekom lahko deli svojo stisko in da lahko vsaj malo nadzoruje situacijo. Vsebine v Sobanah za velikane so izbrane z namenom, da otroku pomagajo k ozaveščanju, spoznavanju in razumevanju stiske, da mu pomagajo pregnati strah in mu olajšati trenutno stanje.

05.04.2024

V vesolju

Igra je namenjena hospitaliziranim otrokom, ki morajo opraviti magnetno resonanco. Ker je ta pregled ne le za najmlajše, temveč tudi za odrasle pogosto stresen in neprijeten, je namen igre na zabaven in sproščujoč način predstaviti postopek magnetne resonance, male pacientke in paciente pa opolnomočiti in jih podpreti pred preiskavo. Avtorica besedila: Nina Kokelj Režiserka: Ana Krauthaker Tonska mojstrica: Sonja Strenar Avtor izvirne glasbe: Goran Krmac Fonetičarka: Mateja Juričan Strokovna svetovalka: dr. Ivana Kreft Hausmeister Mark – Mark Vidrih Kolar Lara – Luiza Rakovec Zdravnica – Ana Urbanc Tiger – Lotos Vincenc Šparovec Napovedovalec – Igor Velše Uredništvo igranega programa Posneto v studiih radia Slovenija septembra 2023 Radijska igra za otroke je del mednarodnega projekta B-AIR: Zvočna umetnost za dojenčke, malčke in ranljive skupine, ki ga vodi Radio Slovenija in ga sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in Ministrstvo za kulturo RS. Več o projektu na spletni strani rtvslo.si/b-air in na b-air.infinity.radio.


22.06.2023

Nina Kokelj, Borut Peterlin: Vse najlepše, v bolnišnici

Deček Leo je bolan in v bolnišnici. V sobi je z zgovorno deklico Lučko. In ima rojstni dan. Medicinska sestra stori vse, da bi ga razveselila; še njegovo bolniško posteljo za nekaj hipov spremeni v drveče sanke na olimpijadi. A Leo je žalosten in zamišljen. Zdravnik se trudi, da bi ga opogumil in da bi tudi stetoskop, metuljček in nazogastrična sonda postali manj strašni, celo malo smešni. Leo pa misli na dom, svojo sobico, prijatelja Brina, najbolj pa pogreša babi. Želi si, da bi prišla k njemu, a je v domu starejših in ne more priti. Res ni nobene možnosti? Na oddelku je psihologinja, so drugi otroci in presenečenja, je upanje. Na rojstni dan je tudi v bolnišnici lahko »vse – najlepše«. Avtorja igre: Nina Kokelj, Borut Peterlin Režiser: Alen Jelen Dramaturginja: Saška Rakef Strokovna sodelavka: dr. Ivana Kreft Hausmeister Tonski mojster: Nejc Zupančič Avtor izvirne glasbe: Nino de Gleria Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina Igrajo: Pripovedovalec: Nik Škrlec Leo: Tosja Tomšič Lučka: Marli Piletič Medicinska sestra: Tjaša Železnik Zdravnik: Tomo Tomšič Psihologinja: Nina Valič Socialna delavka: Saša Pavček Pevka songov: Urša Kavčič Babica: Jerica Mrzel Dečki in deklice v bolnišnici: Lara Jurko, Mark Jurko, Luka Kolenc, Ana Tereza Perko, Tibor Jan Vidmar, Tisa Jan Vidmar,  Produkcija B-AIR LAB in Radio Slovenija. Posneto v studiih Radia Slovenija decembra 2022. Projekt B-AIR sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.


15.02.2023

dr. Ivana Kreft Hausmeister: Čuječa meditacija Gozdna kopel

Gozdna kopel je čuječa meditacija, ki bo vam in otroku pomagala osredotočiti se na sedanji trenutek. Predstavlja dober mehanizem za uravnavanje stresa in drugih čustvenih stanj. Avtorica besedila: dr. Ivana Kreft Husmeister Režiserka: Saška Rakef Zvočna mojstrica: Sonja Strenar Glasbena opremljevalka: Darja Hlavka Godina Strokovna sodelavka: Nina Kokelj Pripovedovalka: Sabina Kogovšek Produkcija B-AIR in Radio Slovenija. Posneto v studiih Radia Slovenija novembra 2022. Projekt B-AIR sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.


15.02.2023

dr. Ivana Kreft Hausmeister: Dihalna vaja Gozdna kopel

Gozdna kopel je dihalna vaja, ki vam bo pomagala se osredotočiti na sedanji trenutek. Predstavlja dober mehanizem za uravnavanje stresa in drugih čustvenih stanj. Avtorica besedila: dr. Ivana Kreft Husmeister Režiserka: Saška Rakef Zvočna mojstrica: Sonja Strenar Glasbena opremljevalka: Darja Hlavka Godina Strokovna sodelavka: Nina Kokelj Pripovedovalka: Sabina Kogovšek Produkcija B-AIR in Radio Slovenija. Posneto v studiih Radia Slovenija novembra 2022. Projekt B-AIR sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.


15.02.2023

Peter Svetina: Junaška pravljica

V zgodbi sledimo utekli pravljici. Ta je namreč smuknila iz knjige, da bi našla velikana Pepija … najde pa sobo, polno malih velikanom. Malih – velikih junakov. Avtor literarnega dela: Peter Svetina Režiserka: Saška Rakef Skladateljica: Bojana Šaljić Podešva Zvočni mojster: Urban Gruden Urednica oddaje: Tina Kozin Pripoveduje Blaž Šef.  Produkcija B-AIR LAB in Radio Slovenija. Posneto v studiih Radia Slovenija junija 2021. Projekt B-AIR sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.


15.02.2023

Janja Jamnikar, Andrej Adamek: Kaja mora v bolnišnico

Radijska igra za otroke, ki morajo v bolnišnico najmlajšim na njim razumljiv način predstavi in razloži protokole ob hospitalizaciji (kaj lahko pričakujejo, koga bodo srečali v bolnišnici) in tako zmanjša stisko in strah, ki pogosto spremljata odhod otrok v bolnišnico. Kot je otrok napoten v bolnišnico, je to stresno tako zanj kot za starše. Pa naj si gre pri tem le za nekaj dni, kaj šele, ko gre za nekaj tedensko ali celo nekaj mesečno bivanje v bolnišnici. Če je pomembno, kako otrok in njegovi svojci razumejo bolezen, saj je od tega odvisno, kako uspešno bo njeno premagovanje ali vsaj prilagajanje nanjo, je pomembno tudi to, kako doživljajo zdravljenje, ki včasih vključuje tudi bolnišnično bivanje. V tem procesu bivanja v bolnišnici in premagovanja bolezni pa lahko pomaga tudi umetnost. Tega sta se že pred več kot desetimi leti zavedala Andrej Adamek in Janja-Hana Jamnikar, oba bolnišnična vzgojitelja, in ustvarila lutkovno predstavo Kaja mora v bolnišnico. To predstavo so radijski ustvarjalci prenesli v formo radijske igre, v okviru katere deklica Kaja sreča osebe, ki jih bo tudi sicer srečala pri bolnišnični obravnavi. Skupaj z njihovo pomočjo gre od sprejema v bolnišnico, do predpriprave na poseg, izvedbe posega, bivanja v bolnišnici in na koncu do odhoda domov. Namen radijske igre je, da z njeno pomočjo na primeren način posredujemo informacije otrokom, kaj se bo z njimi dogajalo, ko bodo sprejeti v bolnišnico. V radijski igri poleg profesionalnih igralcev, otrok, ki so jih v Uredništvu igranega programa Radia Slovenija izbrali na avdiciji, nastopa tudi zdravstveno osebje. Avtorja besedila: Janja Hana Jamnikar, Andrej Adamek Avtorica priredbe: Suzana Tratnik Režiserka: Saška Rakef Dramaturginja: Vilma Štritof Glasbena opremljevalka: Darja Hlavka Godina Mojster zvoka: Urban Gruden Igrajo: Kaja: Luna Khaleesi Meglič Brina: Mila Mrak Mama: Sabina Kogovšek Oče: Matej Puc Sprejemna sestra: Barbara Rojnik Janja - medicinska sestra v ambulanti: Slavica Ravnik Zdravnica Breda: Katarina Borovnik Kirurg: Igor M Ravnik Anestezist: Vladimir Bricelj Bolnišnična vzgojiteljica: Janja Hana Jamnikar Produkcija B-AIR in Radio Slovenija. Posneto v studiih Radia Slovenija oktobra 2021. Projekt B-AIR sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.


Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov