Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Šport 202

242 oddaj

242 oddaj


Športne zanimivosti in odmevi

Športne zanimivosti in odmevi


23.01.2021

Cepelin: Če je šlo v polni, gre lahko tudi v prazni dvorani

Športne zanimivosti in odmevi

32 min 53 s

20.01.2021

Cepelin: Švedi, redni tekmeci zadnjih let, naslednji v Kairu

Športne zanimivosti in odmevi

41 min 40 s

17.01.2021

Stopničke Mete Hrovat in Anžeta Laniška

Meta Hrovat o tretjem mestu na 57. Zlati lisici v Kranjski Gori in Anže Lanišek o drugem mestu v Zakopanah.

8 min 25 s

17.01.2021

Cepelin: Z besedami Volgo preplava, z dejanji se v mlaki utopi

Športne zanimivosti in odmevi

28 min 12 s

15.01.2021

Cepelin: 51 golov za prvi nasmeh

Športne zanimivosti in odmevi

27 min 8 s

13.01.2021

Cepelin S02 E04 Naj se prvenstvo začne!

Svetovno rokometno prvenstvo v Egiptu bo osrednji športni dogodek januarja. Slovenska reprezentanca bo na turnirju igrala devetič, zadnjega je izpustila, pred tem pa v Franciji dosegla največji uspeh z bronasto medaljo. Visoko lahko poseže tudi tokrat. Svetovno rokometno prvenstvo bomo s prenosi slovenskih tekem neposredno s prizorišča spremljali tudi na valu 202, po tekmah pa bosta nekdanji reprezentant Jure Natek in reporter Uroš Volk nadaljevala serijo rokometnih podkastov Cepelin. Za popotnico o moči in nemoči slovenske reprezentance, ter prvih tekmecih. Jure Natek se je spomnil tudi svojega prvega stika z Afriko leta 2005, kakšen je bil slišite v Cepelinu.

46 min 59 s

03.01.2021

Slovenske stopničke na skakalnici v Innsbrucku

Na tretji tekmi novoletne skakalne turneje je Anže Lanišek osvojil drugo mesto in izenačil svojo najboljšo uvrstitev na tekmah svetovnega pokala.

5 min 11 s

03.01.2021

Olimpijsko leto zmagovalca dirke po Franciji

Tadej Pogačar je lani slavil na Elizejskih poljanah, z novim letom pa se že ozira po prihodnjih izzivih.

7 min 11 s

27.12.2020

Če okrog skakalnic ni snega, novoletna turneja izgubi čar

V Oberstdorfu je že karavana smučarskih skakalcev pred začetkom 69. novoletne skakalne turneje.

16 min 17 s

27.12.2020

Finale rokometne lige prvakov je vse bližje

Enajsti zaključni turnir rokometne lige prvakov je s konca pomladi na zadnje dni koledarskega leta odpihnila korona. Izločilnih bojev ni bilo, zato so se odločili, da bodo konec decembra igrali najboljši v rednem delu prejšnje sezone.

8 min 55 s

20.12.2020

Cepelin zaključuje svoje prvo leto

Dvanajsti Cepelin, rokometni podkast z nekdanjim reprezentantom Juretom Natkom in valovskim rokometnim reporterjem Urošem Volkom vas najprej popelje na evropsko prvenstvo rokometašic, ki se je na Danskem končalo z izpadom Slovenk po treh tekmah. Čez dve leti bo Slovenija sogostiteljica Eura, morda je to priložnost, da se kaj spremeni še na klubski sceni. V državnem prvenstvu rokometašev na polovici Celjani pričakovano vodilni, Trebanjci ambiciozni, težave zaradi korone pa imajo bolj ali manj vsi. Obelodanjen seznam reprezentantov za svetovno prvenstvo v Egiptu vliva velik optimizem. Slišali boste tudi, kakšni so bili odgovori nekaterih reprezentantov s širšega seznama na pet anketnih vprašanj v tem koronskem letu.

30 min 49 s

13.12.2020

Pogovor po zmagi z Martinom Čaterjem

Športne zanimivosti in odmevi

4 min 50 s

12.12.2020

Pogovor z Ljubom Jasničem

Ljubo Jasnič komentira dogajanje v slovenski skakalni reprezentanci.

10 min 29 s

12.12.2020

KOMENTAR: Boštjan Reberšak

KOMENTAR Boštjana Reberšaka na dogajanje v Planici ?? Odgovornost. Beseda, ki je v letu 2020 dobila nov pomen. Posamezniki ugotavljamo, kako biti odgovorni do sebe, do drugih, do širše skupnosti in na koncu do države. Dogodki po polovici svetovnega prvenstva v poletih, ki ga Slovenija gosti vsakih deset let, so prikazali popolno neodgovornost vpletenih na vseh ravneh, razen do sebe. Timi Zajc je v mladostniški vihravosti in želeni pomembnosti pozabil že na ožjo skupino ljudi, s katerimi dela. Zapostavil je izjemno delo, ki so ga pri pripravi prvenstva opravili organizatorji. Vse za trenutek pomembnosti, z razlogom, da mora biti odgovoren do svojih želja, žal ne do svojega dela. Gorazd Bertoncelj je na odgovornost do povezovanja moštva pozabil v trenutkih, ko so skakalci potrebovali pogovor in prilagoditve. Njegov odhod iz Planice in najverjetneje tudi slovenske reprezentance dokazuje, da ne želi sprejemati kompromisov. S tistimi, ki bi jim moral odgovarjati za opravljeno delo, je bil preveč povezan. Usmeritev je bila brez prilagoditev, ki jih šport, kot so smučarski skoki, potrebuje. Ni zgradil kolektiva, zaupanje iz mladinskih vrst je izčrpal že ob prvih resnih težavah. Odgovornost pa morajo prevzeti tudi vodilni na smučarski zvezi Slovenije. Smučarski skoki so privilegirana športna panoga. Status si je izborila z dobrim delom, finančno zaledje z uspehi, ob novem nordijskem centru v Planici pa dobila še prepotrebno infrastrukturo. Zakaj ne uspejo vodilni povezati vsega slovenskega znanja, zakaj ne vztrajajo pri razvoju in se spogledujejo z največjimi, zakaj so prehitro zadovoljni z drobtinicami?! To so ključna vprašanja, na katera ni odgovorov. V naslednjih dneh bodo iskali znova napačne. Kako zakrpati trenutno vrzel, ki je nastala ob skrhanih odnosih v reprezentanci? Ključno pa bi bilo poiskati rešitve, ki bi uresničile sen stroke v zadnjem desetletju, da se zavihti na vrh pokala narodov. Nič manj kot to si zasluži tudi javnost, ki je namesto čarobne Planice dobila še eno porcijo neodgovornosti.

1 min 57 s

08.12.2020

Poleti v Planici prvič pod reflektorji

Planica bo od četrtka do nedelje gostila svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. Prvotno bi moralo biti marca, a so ga morali takrat ob začetku epidemije odpovedati. Po usklajevanju z mednarodno smučarsko zvezo so se organizatorji odločili, da prvenstvo izpeljejo decembra, kar pa je prineslo nove izzive. Termini zimskih tekmovanj ne omogočajo, da bi tekme v poletih izpeljali v dopoldanskem času, dan pa je decembra precej krajši kot marca in tako je bil pred organizatorje postavljen izziv osvetlitve letalnice. Kako je potekala in zakaj je v teh dneh to ena najbolj pogostih tem v dolini pod Poncami?

10 min 5 s

05.12.2020

Tihi šport višin

Jadralnemu letenju pravijo tudi tihi šport višin. Silhueto letal, ki elegantno drsijo pod oblaki, ujamemo le ob naključnem pogledu v nebo. Malce bližje smo jim, ko se odpravimo v gore in lahko celo pomahamo pilotu, ki nizko nad pobočjem išče termične vzgornike. Odpravimo se višje od najvišjih vrhov pri nas, višje od najvišjih evropskih gora, v višino Himalaje, na katero se je z jadralnim letalom povzpel Luka Žnidaršič in s 7600 metri postavil nov slovenski višinski rekord. Reportažo o podvigu je pripravil Sandi Škvarč.

10 min 21 s

05.12.2020

Rekreacija pozimi

Tudi decembra vas spodbujamo, da ostanete oziroma postanete gibalno aktivni. Profesorja na Fakulteti za šport Stanko Pinter in Gregor Jurak ter olimpijca Jure Košir in Petra Majdič v oddaji pojasnjujejo, kako pomembno je ostati aktiven ne glede na ukrepe in omejitve ter predstavijo nekaj praktičnih primerov vadbe.

14 min 56 s

05.12.2020

Rekreacija: Ostanete oziroma postanete gibalno aktivni

Tudi decembra vas spodbujamo, da ostanete oziroma postanete gibalno aktivni. Na naši Facebook strani smo v ta namen pripravili video vadbo, pri kateri sodeluje doktor Stanko Pinter s Fakultete za šport. Nina Smole in Jure Jeromen se s sogovorniki, med njimi sta tudi olimpijca Jure Košir in Petra Majdič, posvetita predvsem temu, kako ostati aktiven, ne glede na ukrepe in omejitve.

14 min 56 s

29.11.2020

Hokejska vratarka Pia Dukarič

Pia Dukarič je 20-letna Ljubljančanka, ki se je v mladih letih ob gledanju hokejskih tekem navdušila nad tem športom, kmalu še sama začela s treningi, danes pa brani za člansko moštvo Bleda. Njeno hokejsko zgodbo predstavlja Tomaž Langerholz.

6 min 34 s

26.11.2020

Diego!

V 61 letu starosti je umrl Diego Armando Maradona. Argentinec velja za enega najboljših nogometašev vseh časov. V klubskem dresu je blestel v Neaplju, kjer je Napoli popeljal do krstnega naslova italijanskega prvaka, leta 1986 pa je bil izstopajoč nogometaš svetovnega prvenstva v Mehiki, kjer je svojo reprezentanco popeljal do drugega naslova prvaka. O njegovem vzponu iz skromnega okolja do blišča in bede vrhunskega nogometa, o času, ko je veljal za najboljšega na svetu ter tudi o golih proti Angliji, tistem z božjo roko in tistem slaomu prek polovice igrišča. Podrobneje Luka Petrič. Foto Reuters.

5 min 57 s

Stran 1 od 13
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov