Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
01.03.2024 26 min

Aditivi

Soljenje in dimljenje sta bila nekoč načina ohranjanja kakovosti in podaljšanja obstojnosti živil, v moderni dobi pa so to vlogo prevzeli naravni in sintetični aditivi. Vsak aditiv, ki ga odobri Evropska agencija za varnost hrane, je v okviru dovoljenih vrednosti neškodljiv, če je naravnega ali sintetičnega izvora. Zakaj se torej aditivov drži negativen predznak? Kako varna in regulirana je njihova raba in kako prepoznati številne, pogosto begajoče označbe na embalažah? To bomo povedali v Svetovalnem servisu, gostja bo mag. inž. prehrane Edvina Hafner, mlada raziskovalka na Inštitutu za nutricionistiko.


Svetovalni servis

4317 epizod


Svetovalni servis je osrednja kontaktna oddaja jutranjega programa na Prvem. Namenjena je poslušalkam in poslušalcem, ki lahko iz prve roke dobijo odgovor na vprašanje glede različnih tematik. V oddaji od torka do petka med 9.05 in 9.30 gostimo strokovnjake s področja zdravstva, prava, hortikulture, gradbeništva, energetike, financ, potrošniških pravic, sociologije, psihologije, športa, kulinarike … Sodelujte na 01 475 22 22, prvi@rtvslo.si ali prek spletne strani Prvega programa.

01.03.2024 26 min

Aditivi

Soljenje in dimljenje sta bila nekoč načina ohranjanja kakovosti in podaljšanja obstojnosti živil, v moderni dobi pa so to vlogo prevzeli naravni in sintetični aditivi. Vsak aditiv, ki ga odobri Evropska agencija za varnost hrane, je v okviru dovoljenih vrednosti neškodljiv, če je naravnega ali sintetičnega izvora. Zakaj se torej aditivov drži negativen predznak? Kako varna in regulirana je njihova raba in kako prepoznati številne, pogosto begajoče označbe na embalažah? To bomo povedali v Svetovalnem servisu, gostja bo mag. inž. prehrane Edvina Hafner, mlada raziskovalka na Inštitutu za nutricionistiko.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov