Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Soljenje in dimljenje sta bila nekoč načina ohranjanja kakovosti in podaljšanja obstojnosti živil, v moderni dobi pa so to vlogo prevzeli naravni in sintetični aditivi. Vsak aditiv, ki ga odobri Evropska agencija za varnost hrane, je v okviru dovoljenih vrednosti neškodljiv, če je naravnega ali sintetičnega izvora. Zakaj se torej aditivov drži negativen predznak? Kako varna in regulirana je njihova raba in kako prepoznati številne, pogosto begajoče označbe na embalažah? To bomo povedali v Svetovalnem servisu, gostja bo mag. inž. prehrane Edvina Hafner, mlada raziskovalka na Inštitutu za nutricionistiko.
4317 epizod
Svetovalni servis je osrednja kontaktna oddaja jutranjega programa na Prvem. Namenjena je poslušalkam in poslušalcem, ki lahko iz prve roke dobijo odgovor na vprašanje glede različnih tematik. V oddaji od torka do petka med 9.05 in 9.30 gostimo strokovnjake s področja zdravstva, prava, hortikulture, gradbeništva, energetike, financ, potrošniških pravic, sociologije, psihologije, športa, kulinarike … Sodelujte na 01 475 22 22, prvi@rtvslo.si ali prek spletne strani Prvega programa.
Soljenje in dimljenje sta bila nekoč načina ohranjanja kakovosti in podaljšanja obstojnosti živil, v moderni dobi pa so to vlogo prevzeli naravni in sintetični aditivi. Vsak aditiv, ki ga odobri Evropska agencija za varnost hrane, je v okviru dovoljenih vrednosti neškodljiv, če je naravnega ali sintetičnega izvora. Zakaj se torej aditivov drži negativen predznak? Kako varna in regulirana je njihova raba in kako prepoznati številne, pogosto begajoče označbe na embalažah? To bomo povedali v Svetovalnem servisu, gostja bo mag. inž. prehrane Edvina Hafner, mlada raziskovalka na Inštitutu za nutricionistiko.
Neveljaven email naslov