Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Šport 202

279 oddaj

279 oddaj


Športne zanimivosti in odmevi

Športne zanimivosti in odmevi


11.04.2021

Jure Zdovc sprejet v Fibino hišo slavnih

Pred dnevi je Fiba oznanila imena generacije Hiše slavnih 2020. Kot košarkar je prek Olimpije prišel v Jugoslovansko reprezentanco, s katero je postal najboljši na svetu.

11 min 37 s

11.04.2021

Odzivi po kolesarski dirki po Baskiji

Športne zanimivosti in odmevi

12 min 39 s

09.04.2021

Družinska rekreacija - 1. oddaja

V novi seriji oddaj o rekreaciji se bomo posvetili vadbi v družinskem krogu. Kaj torej lahko počnemo in s tem ohranjamo svojo splošno kondicijo. Ker je vadba na prostem dovoljena in s strani stroke tudi priporočena, bo v naslednjih štirih oddajah vse skupaj v glavnem potekalo na prostem. V prvi oddaji smo odšli na disk golf in preskakovali kolebnico.

11 min 36 s

04.04.2021

Mislijo, da so športniki kot luči, da jih lahko prižgeš in ugasneš

Matej Oražem o ponovni prekinitvi nogometnega prvenstva in posledicah za slovenske klube ter nogometaše.

8 min 18 s

28.03.2021

Iz Planice na Bali

Sergeja Gradišek je bila kar 10 let del planiškega praznika. Bila je del ekipe, ki je skrbel za program povezave med športnimi in zabavno poslovnimi dejavnostmi. Danes s fantom živita na Baliju, kjer domačinom pripovedujeta o snegu in smučarskih skokih.

4 min 39 s

28.03.2021

Analiza po zaključku Planice 2021

Po koncu tekem v Planici sta reporter Vala 202 Boštjan Reberšak in strokovni komentator Jure Šinkovec z mnogimi sogovorniki analizirala izvedbo letošnjih tekem in rezultate slovenske reprezentance.

30 min 28 s

28.03.2021

Nika Križnar po osvojenem velikem kristalnem globusu

Odločitev o dobitnici velikega kristalnega globusa je padla na zadnji tekmi sezone v Čajkovskem, ko je Slovenka z novimi stopničkami prišla do zgodovinskega uspeha, ko je postala prva slovenska smučarska skakalka, ki ji je uspelo osvojiti naziv zmagovalke svetovnega pokala v smučarskih skokih. Zaradi vetra so v Rusiji izpeljali le eno serijo, po edinem skoku pa se je glavna tekmica Križnarjeve, Japonka Sara Takanaši, uvrstila na sedmo mesto in z zadnjim skokom sezone 21 – letno Slovenko spustila na devet točk prednosti v skupnem seštevku. S šestim mestom je dobro uvrstitev dopolnila Ema Klinec, še dve Slovenki pa sta bili med dvajseterico. Tako so uspešno sklenile sezono, sploh v luči drugega mesta na ekipni tekmi v zgodnjih jutranjih urah, kar žal ni bilo dovolj za osvojitev Pokala narodov, ki je pripadel Avstrijkam.

7 min 43 s

25.03.2021

Deček iz legendarnega planiškega oglasa

Nikolaj Sala nas vsako leto marca pozdravi v oglasu, ki nakazuje, da se bližajo tekme v Planici. Gre namreč za dečka iz legendarnega oglasa Zavarovalnice Triglav, ki se v svoji sobi v pižami, copatih in s čelado na glavi pripravlja na skok z mize na posteljo. 18 let po prvi objavi se je z njim pogovarjal Aleš Smrekar

7 min 10 s

21.03.2021

Nika Križnar spet v rumeni majici vodilne

Avstrijka Marita Kramer je premočno zmagala tudi na drugi tekmi smučarskih skakalk v Nižnem Tagilu. Druga je bila Nika Križnar in tretja Sara Takanaši. Križnarjeva, ki je pred tekmo za Takanašijevo zaostajala za 15 točk, je tako spet prevzela skupno vodstvo in s tem rumeno majico vodilne. Dve tekmi pred koncem ima pet točk prednosti pred Japonko.

3 min 7 s

21.03.2021

Začenja se evropsko nogometno prvenstvo do 21 let

V Sloveniji in na Madžarksem se prihajajoči teden začenja evropsko nogometno prvenstvo do 21 let. Slovenska reprezentanca igra v skupini z Italijani, s Čehi in Španci, s katerimi bodo v sredo igrali svojo prvo tekmo na tem tekmovanju.

6 min 46 s

21.03.2021

Meta Hrovat četrtič na stopničkah

Meta Hrovat je na zadnji tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju v Lenzerheideju osvojila tretje mesto. To so njene četrte stopničke v karieri, druge v tej sezoni. Prva je bila Alice Robinson, druga Mikaela Shiffrin.

3 min 23 s

18.03.2021

Rekreacija

Človek dnevno s stola v povprečju vstane nekje 74-krat, je pokazala raziskava, opravljena pred korono in tem, da je naše življenje postalo še bolj sedeče. Iz podatkov NIJZ sta izbranega zdravnika zaradi bolečin v hrbtenici v povprečju obiskala dva pacienta na dan. V isti raziskavi iz leta 2017 so zapisali, da vsak pacient z bolečino v hrbtu, pri katerem lahko preprečijo dolgotrajno bolniško odsotnost, v samo sedmih mesecih prihrani toliko sredstev, kolikor jih v enakem obdobju za fizioterapevtske storitve porabi sto pacientov z bolečino v hrbtu. Zato bomo tudi danes v oddajo o vadbi za bolj zdravo in manj bolečo hrbtenico govorili o priporočilih, kako zmanjšati težave, če se te pojavijo. Več Jure Jeromen.

7 min 21 s

16.03.2021

Na krovu Evropske triatlonske zveze ostaja tudi Mitja Mori

Pri evropski triatlonski zvezi so postavili novo organizacijsko shemo. Doktor Mitja Mori je bil najprej ponovno izvoljen v sedemčlanski strokovno-razvojni odbor, v sredo pa je na tajnem glasovanju postal še predsednik tega odbora. Z njim se je pogovarjal Jure Jeromen.

5 min 29 s

12.03.2021

Mladi nogometaš Žan Zaletel pred evropskim prvenstvom

Naslednji teden se bo začel eden največjih dogodkov, ki jih je kadarkoli gostila Slovenija. Ob štirih mestih na Madžarskem bodo prav tako štiri slovenska mesta gostila evropsko prvenstvo nogometašev do 21 let. Ljubljana in Koper bosta prizorišči predtekmovalne skupine D, Maribor in Celje pa skupine B, kjer bo ob Španiji, Italiji in Češki nastopila slovenska reprezentanca. Selektor Mile Ačimović je objavil seznam nogometašev za prvi nastop naše vrste na prvenstvih stare celine. Med izbranci je tudi branilec državnih prvakov iz Celja Žan Zaletel.

3 min 44 s

14.03.2021

Pogovor s Timijem Maxom Elšnikom

Še deset dni je ostalo do začetka evropskega nogometnega prvenstva do 21. leta. Slovenija ga bo gostila skupaj z Madžarsko, slovenska izbrana vrsta se bo merila v skupini s Španci, Italijani in Čehi. Eden od adutov domače reprezentance bo Timi Max Elšnik, ki je bil kapetan ekipe na zadnjih pripravljalnih tekmah. Štajerec bo naslednji mesec dopolnil 23 let, za seboj pa ima že pestro nogometno pot.

7 min 1 s

11.03.2021

Zelo pomembno je, da nismo predolgo v statičnem položaju

Bolečine v hrbtenici so znane skoraj vsem odraslim. Medvretenčne ploščice se začnejo degenerirati med 16. In 20. letom. Kdor bo pri štiridesetih šel na magnetno resonancno, bo definitivno imel degenerativne spremembe. Vprašanje je, koliko te spremembe vplivajo na bolečine. Z napačnim delovanjem pospešujemo degeneracijski proces.

6 min 51 s

07.03.2021

Najuspešnejše svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju

Slovenski športniki so v zgodovini svetovnih prvenstev v nordijskem smučanju osvojili 15 kolajn, kar 6 na zadnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji.

22 min s

04.03.2021

Rekreacija: Kako v formo po zasedelosti?

Zoom, Teams in podobne aplikacije so poskrbele, da smo se še bolj zasedeli. Kaj večurno dnevno sedenje povzroča naši hrbtenici in kako si počasi spet pridobiti boljšo telesno pripravljenost? Svetujeta dr. Dejan Kernc, kineziolog ter vodja in ustanovitelj sistema vadbe re.aktiv, in Mitja Samardžija, vodja oddelka za šport na Inštitutu za medicino in šport.

7 min 43 s

28.02.2021

Začetek letošnje kolesarske sezone

Ta teden se je začela nova kolesarska sezona na najvišji ravni - World Tour. Kot je znano, se je začela s slovensko zmago, saj je Tadej Pogačar dobil - na neki način domačo preizkušnjo - dirko po Združenih arabskih Emiratih, kjer ima sedež njegovo poklicno moštvo, s čimer je razveselil tako tamkajšnjo sceno, kot seveda tudi slovensko občinstvo, ki si očitno spet lahko obeta sezono vrhunskih rezultatov.

4 min 57 s

22.02.2021

Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju 2021 - Cortina d'Ampezzo

V Cortini d'Ampezzo, na 46. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju, se je končal slovenski niz osvajanja medalj. O zadnjem delu prvenstva s tekmami v tehničnih disciplinah, oceni slovenske reprezentance in preostalih zanimivostih iz Italije so razglabljali športni novinarji Urban Laurenčič, Igor Tominec in Marko Polak

50 min 22 s

Stran 1 od 14
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov